FoodPro Preloader

AA baterije in drugi viri energije za digitalno tehnologijo


Večina digitalnih naprav se danes napaja iz baterije. To je tisto, zaradi česar so mobilne in priročne. Foto in video oprema ni izjema. Baterije za enkratno uporabo (primarni viri kemikalij) so kljub razpoložljivosti in nizkim stroškom pri delovanju na baterije (sekundarni viri kemikalij), ki lahko prenesejo veliko ciklov polnjenja. Če

Večina digitalnih naprav se danes napaja iz baterije. To je tisto, zaradi česar so mobilne in priročne. Foto in video oprema ni izjema. Baterije za enkratno uporabo (primarni viri kemikalij) so kljub razpoložljivosti in nizkim stroškom pri delovanju na baterije (sekundarni viri kemikalij), ki lahko prenesejo veliko ciklov polnjenja. Če želite izbrati pravi vir energije za vašo opremo, morate vedeti nekaj osnovnih točk o njih.

Vrste baterij

1. Posebne baterije

Baterije se lahko vgradijo, kar pomeni, da proizvajalec naredi baterijo, ki je primerna, na primer, za eno samo paleto modelov svojo blagovno znamko. Tu je glavna pomanjkljivost. Zaradi edinstvenosti takšnih baterij so na voljo le v specializiranih prodajalnah, njihova cena je precej visoka, za dolge sprehode pa je bolje, da imajo še vedno rezervni vir energije. Poleg tega številne znamke ne izdelujejo svojih modelov za standardne AA baterije, zato uporabniku ni treba posebej izbrati. Opredelitev parametrov, kot so kapacitivnost ali napetost, prav tako ni potrebna. Dolgo življenjsko dobo takih baterij je uravnoteženo, nekaj let se ne spomnite te težave.

2. Prstne baterije (AA, AAA)

Druga vrsta baterij, kot smo že omenili, so prstne baterije. Najpogosteje uporabljene velikosti so AA in AAA. Takšne baterije se uporabljajo v nizkocenovni tehnologiji in v SLR fotoaparatih (vendar zelo redko). Pri profesionalnih modelih se "prsti" uporabljajo v povezavi z mini transformatorjem - booster - stabilizira napetost in napajanje. Baterije (AA, AAA) imajo pomembno razliko - zmogljivost in izhodno napetost.

Kapaciteta - vrednost, ki določa življenjsko dobo vira - dajatev, ki jo ta vir lahko da. Na to je odvisen čas fotografiranja in videokamer. Največ uporabljenih elementov fotografske opreme je zmogljivost 1500-3200 mAh.

Izhodna napetost zagotavlja vključitev vaše naprave, in če je njena vrednost majhna, potem taka baterija vam ne ustreza, morate izbrati močnejšo. V nasprotnem primeru se fotoaparat ali fotoaparat ne vklopita.

Kakovost baterije na trgu ali v trgovini je mogoče določiti le s testerjem, oznaka na izdelku pa ne ustreza vedno realnosti. Torej ne shranite, je bolje, da izberete AA baterije za kamere iz že znanih proizvajalcev.

3. Kemična sestava

Različne baterije in kemična sestava. Najcenejši so alkalni elementi, vendar imajo pomanjkljivost spominskega učinka. To pomeni, da pred polnjenjem akumulatorja potrebujete maksimalno praznjenje, sicer pa konstantno polnjenje bistveno zmanjša njegovo življenjsko dobo. Takšni elementi se praktično ne uporabljajo v dragih blagovnih znamkah, ostanejo le kot AA baterije. Poleg tega ti elementi postavljajo zahteve za polnilnike, ki morajo imeti funkcijo polnega praznjenja.

Najbolj priljubljena danes, kljub svojim stroškom, litijeve baterije: Li-Ion in Li-Pol. Nimajo spominskega učinka, imajo relativno majhno težo. Najpomembnejša stvar je visoka stopnja proizvodnje - več kot 1000 ciklov praznjenja / polnjenja. Ampak ne smemo dovoliti njihovega popolnega praznjenja (kot v alkalnih).

Če dovoljujejo obliko baterijskega prostora in v navodilih ni kontraindikacij, lahko alkalne baterije (AA, AAA) zamenjate z ustreznimi litijevimi baterijami. Izbira posamezne naprave je odvisna od vaših želja in pogojev, v katerih se bo oprema uporabljala, in seveda od vašega proračuna.

Kako kravato preprosto kvačkati šal?  Sheme bodo novicam pomagale, da bodo delo lažje in preprostejše.Brioche (pletenje): opis tehnike, značilnosti in pregledovOsredotočite se s karticami.  Najpreprostejši način za presenečenjeCrafts iz časopisnih cevi storite samiKako narediti nož z lastnimi rokami doma?Smešne lutke iz nogavicKako vtkati tatoo choker desno?Crafts iz cevi soka z lastnimi rokami.  Obrti za novo leto