FoodPro Preloader

Aplikacija kamna na kartonu naredi sam


Otroci pogosto hodijo po morski obali in zbirajo kamenčke in izdelujejo različne zgradbe. Obravnavajo predmete, razumejo, da so lahko različnih oblik, struktur, barv, celo odtenkov. Včasih poseben element otroka spomni na nekoga, kot je srce ali riba, trikotnik ali stožec. Lahko ponudite tudi na počitnice pravico na pesku, da bi otrok sliko kamnov. Prvi

Otroci pogosto hodijo po morski obali in zbirajo kamenčke in izdelujejo različne zgradbe. Obravnavajo predmete, razumejo, da so lahko različnih oblik, struktur, barv, celo odtenkov. Včasih poseben element otroka spomni na nekoga, kot je srce ali riba, trikotnik ali stožec.

Lahko ponudite tudi na počitnice pravico na pesku, da bi otrok sliko kamnov. Prvič ga lahko pošljete in pomagate. Poiščite manjkajočo postavko, predložite preprosto idejo. Toda slika v pesku se ne more odnesti in pokazati sorodnikom in prijateljem.

Starši lahko otroku predložijo zamisel, da bi sestavili vrsto različnih delov doma in tam, da bi naredili nanos kamenja na karton. Svetujemo ji, naj se prej razširi na obalo, nato pa vse elemente previdno zberemo v vrečko in jih nosimo s seboj. In doma je potrebno, da se slika ohrani dlje, pravilno opravi pripravljalna dela.

Priprava na delo

Najprej pripravite kamne. Če so to morske najdbe, jih je treba očistiti s peska in oprati. Če jih najdemo na bregu reke, jih po pranju kuhamo 10 minut v skledi. To bo ubilo mikrofloro in kamen bo čist in suh. Sčasoma ne bo prizadela kalupa in ne bo prekrita z zelenimi algami. Po vrenju se vsi izdelki položijo na bombažni prtiček in temeljito posušijo. Šele zdaj bo mogoče uporabiti kamne.

Potrebno bo več dela za lepljenje dobrega lepila, na primer "Moment". Potrebno je razmišljati vnaprej, morda bodo za sliko koristne še druge podrobnosti. Lahko so veje, palice. Če je potrebno, risbo dopolnite s svinčnikovo črto ali uporabite gvašne barve, da nanesejo fine detajle na same kamne. Razmislite o več možnostih za preproste aplikacije kamna, ki jih lahko naredijo otroci iz predšolske in osnovne šole.

Sončnica

Za izdelavo takšnega cvetja potrebujete vejico, na kateri bo locirana. Lahko se prilepi na karton ali pa se ga lahko pritrdi z žico. Če želite to narediti, luknje na obeh straneh veje preluknjajte z ostrim šivom in jih zavrtite trdno na hrbtni strani. Ko veja ne pade, se ne premakne, lahko začnete nanesti kamne.

Vzela bo en velik in ploščat element, zaokrožene majhne kamenčke za liste in cvetne lističe enake velikosti in oblike. Da bi bila slika svetla in barvita, je treba najprej pripraviti vsak element.

Kamnita slika

Seveda lahko preprosto predstavite sliko nebarvanih elementov, mnogi umetniki naredijo prav to, otroci pa imajo radi svetle barve, da bi sliko naredili raznobarvno. V ta namen je treba vsak element najprej naslikati z gvašem. In prva stran. Počakajte, da se posuši, obrnite in pokrijte drugo. Barve lahko dvakrat prebarvate, da se izognete madežem.

Nato se vsak kamen prekrije z akrilnim lakom. Potem bodo podrobnosti sočne, sijoče in gladke. Ja, in držijo takega elementa bo veliko lažje, in bo imela na tesen.

Ko so vsi elementi pripravljeni, morate vse predloge položiti na karton, tako kot s preprosto papirno aplikacijo in jih nato zlepiti. Ko je lepilo suho, je slika pripravljena.

Ptice na veji

Za takšno nanašanje kamnov boste potrebovali šest majhnih delov ovalne ali trikotne oblike. To bodo trupla ptic. Tudi dve vejici debelejši, s tanki in majhne, ​​ki se nahajajo na njih. Debele so pritrjene z žico, majhne pa na stranice. Tako slika dodaja glasnost.

Ptičji kamni niso nameščeni na sami veji, ampak zgoraj. Pustite prostor za barvane noge ali označevalne šape. Elemente je treba postaviti na stransko obrnjeno stran, podobno strukturi ptice. Ostaja, da narišete kljune. Če želite, lahko otrok doda še finejše detajle, risanje kril, oči, slikanje perja. Takšna uporaba kamnov za otroke bo preprosta. To lahko storite tudi pri 3-4-letnikih.

Dekle z žogicami

Za izdelavo take slike morate pobrati kamne v obliki balonov. To je enostavno, saj prihajajo v različnih oblikah. Naredili se bodo tako okrogli kot ovalni predmeti. Za podobo telesa dekleta morate najti enega okroglega kamna in enega dolgega, v obliki stožca ali trapeza, da bi bili podobni obleki junakinje.

Balone lahko pobarvamo in pustimo v naravni obliki. Potem ostane, da jih najprej postavite najprej brez lepila in narišete ostale podrobnosti. To so roke, noge in repi na glavi dekle. In za kroglice - nit, za katero so drži značaj slike. Nato se kamni premazajo z lepilom in prilepijo na že pripravljena mesta. Takšno nanašanje kamna na karton se lahko vstavi v okvir in obesi v vrtec. Zelo pozitivna je in bo zjutraj dvignila razpoloženje otroka.

Sove pozimi

Starejši otroci lahko naredijo tako zapleteno sliko: kljub dejstvu, da sta samo dva ploska kamna, je slika zapletena. Najprej morate pripraviti ozadje, slikati nad podrobnostmi na kartonu. Za ozadje lahko vzamete črni karton in lunino izdelate tudi iz končnega dela. Da bi to naredili, mora predlogica izrezati rumeni krog in jo vstaviti v središče prihodnje slike. Nato pobarvajmo sneg tako, da pritrdimo končni del čopiča in vejice, ki jih posuti s snegom.

Ostanke dela na kamnih. Najprej jih poslikamo, izdelamo črno ozadje in slikamo sovu. Potem po sušenju laka. Zdaj jih lahko posadite na vejo. Aplikacija iz kamna, narejena z lastnimi rokami, je pripravljena!

Drevo

Za takšno sliko boste morali najti koren s koščkom stebla. Če niste našli enega, kot je tisti na fotografiji, ne skrbite, lahko uporabite preprosto debelo vejico, ki jo zmanjšate na velikost. Pritrdite žično vejo, začnite izdelovati krono. Za to potrebujete veliko majhnih zaobljenih elementov. Lahko jih celo ne polagate in se takoj držite kartona.

Druga plast na fotografiji je pritrjena na okrogle kamenčke, podobne jabolkam. Če želi vaš otrok izdelati jablano, si lahko ogledate tako okrogle podrobnosti. Priporočljivo je tudi, da plodove pobarvate v svetlo rdeči ali rumeni barvi. To bo animiralo sliko.

Balerina

Lahko uporabite tudi kamne in lupine. Preveč so na obali. Možno je uporabiti oba naravna materiala v eni sliki.

Za ples balerino, morate pobrati okrogel kamen za glavo, zožen za telo, veliko lupino, ki bo predstavljal bujne tutu balerine. Za prikaz rok in nog boste potrebovali 4 podolgovate in tanke elemente.

Ker dekle pleše na sliki, so njene roke razporejene drugače, prenašajo gibanje. Noge so pritrjene tudi v različnih položajih. Ena noga je na tleh, druga pa je dvignjena.

Mačke

Takšna slika ploskve ima veliko podrobnosti. Vse so različnih velikosti. Morali bomo poiskati takšne kamenčke. Torzo mačk je podolgovat in odebeljen navzdol. Glave so zaobljene, ovalne oblike. Za ušesa je treba majhne in usmerjene na koncih kamnov.

Preden naredite nanos kamenja, lahko vse podrobnosti razporedite po kosu kartona in preverite, kako izgleda, morda je treba nekaj dodati. Nato nadaljujte z lepljenjem vsakega posameznega elementa v želenem vrstnem redu.

Takšna umetnost razvija sposobnost fantaziranja in prikazovanja pobud pri otrocih. Poleg tega se delo s takšnim naravnim materialom polni z energijo. Otroci se naučijo navigirati v prostoru, pravilno razdeliti sliko na list.

Lepe in lahke papirne hišeRavne in volumetrične obrti iz žit na temo "Jesen"Torej samo plesti pulover!Izdelava plenice za motorje z lastnimi rokamiKako narediti papirnate metulje z lastnimi rokami?  Tri lahke potiFoamirana krona naredite samiDomače obrti so improviziraneKako pravilno pico kvačkanje.  Možnosti