FoodPro Preloader

Pleteni snežak (kavelj): diagrami, opis, mojstrski razred za začetnike


Če ste začetnik šivanec in iščete nov način ustvarjanja oblikovalskih daril, bodite pozorni na tehniko kvačkanja. Za proizvodnjo spominkov v razsutem stanju bo potrebno samo eno orodje in barvno prejo. Sledite spodnjim navodilom in boste imeli srčkan pleteni snežak. Kljuka omogoča hitro in enostavno ustvarjanje originalnih volumetričnih igrač. Izberite n

Če ste začetnik šivanec in iščete nov način ustvarjanja oblikovalskih daril, bodite pozorni na tehniko kvačkanja. Za proizvodnjo spominkov v razsutem stanju bo potrebno samo eno orodje in barvno prejo. Sledite spodnjim navodilom in boste imeli srčkan pleteni snežak. Kljuka omogoča hitro in enostavno ustvarjanje originalnih volumetričnih igrač. Izberite način, ki ga želite, zapomnite si načelo dela in ustvarite svoje ekskluzivne darila in spominke.

Kvačkanje za kvačkanje

Če ste že zainteresirani za to tehniko za iglo, potem ste najverjetneje videli sheme in končne izdelke. Mnogi se zelo zanimajo za izvedbo serviete, elemente oblačil, vendar obsežne kvačkane stvari niso nič manj impresivne. Ta metoda omogoča izdelavo ploščatih izdelkov z reliefno površino in popolnoma tridimenzionalne objekte. Izvirni okraski iz razsutih cvetov, teksturiranih šalov in notranje opreme. Polnjene igrače, kroglice in drugi dodatki ter spominki so zelo srčkani in nenavadni. Prijetno mesto v vaši hiši bo zagotovo vzelo srčkan zimski lik - pleteni snežak. Kavelj in nekaj večbarvnih prednikov preje so vse, kar morate storiti, in seveda nekaj prostega časa. Raziščite več možnosti za izdelavo spominkov in zavezujte svoj edinstveni značaj v skladu z izbrano metodo.

Kaj je potrebno?

Za pripravo čudovitega pletenega snežaka morate pripraviti naslednje:

 • kavelj;
 • bela preja;
 • niti različnih odtenkov, ki so potrebne za ustvarjanje dekorativnih elementov (oranžna - za korenčkov nos, modra - za šal in pokrovček, črna - za svinčnike);
 • polnilo (sintetični olje, holofiber, penasta guma, vate);
 • igla z velikim ušesom za šivanje elementov.

Upoštevati je treba, da se mora debelina (število) delovnega orodja ujemati s prejo. Za majhne predmete morajo biti tanki. Podrobnosti obraza - na primer, oči - je enostavno vezenje, vendar lahko lepilo končno plastiko. Še posebej dobre možnosti z varno pritrditvijo na podložko. Nameščajo se pred polnjenjem igrače. Znotraj je na plastično nogo pritrjen »obroč«, ki ga ni več mogoče odstraniti. Tako se na primer otrok, ki se igra z vašim izdelkom, ne bo več mogel strgati z očmi ali nosom.

Proizvodne metode

Torej potrebujete pleten snežak. Kljukica vam omogoča, da ustvarite tak znak na dva načina:

 1. Cel izdelek.
 2. Ločite elemente z njihovim naknadnim šivanjem.

To je seveda ustvarjanje lastnega trupa. Mimogrede, tudi vaš junak lahko izgleda drugače. Tradicionalna možnost je, da so trije frnikole, ki segajo od večjega do manjšega od spodaj navzgor. Dober spominek bo iz dveh delov. Poleg tega izvajajo snežne kepe in podolgovate "klobase". Takšna podrobnost se lahko uporabi kot glava. Ta možnost bo videti nenavadno in zabavno.

Zaporedje izvršitve

Ne glede na to, katero metodo pletenja izberete, morate delati na izdelavi igrače s spominki, kot je ta:

 1. Zahtevano število belih kroglic (posamezno ali enojno deblo) zavezujte z nedokončanim zgornjim delom.
 2. Napolnite dele s poliestrom ali drugim pripravljenim materialom.
 3. Spustite tečaje in dokončajte bele krogle.
 4. Vežemo ali pritrdimo že pripravljene oči, nos, gumbe.
 5. Kravato dodatne podrobnosti o snežak (peresa, noge) in dekor (klobuk, šal).
 6. Povežite vse elemente skupaj.

Spominki so pripravljeni. Če je potrebno, pritrdite obesek na izdelek, tako da ga lahko uporabite kot ključ za obesek ali obešeno na božično drevo.

Kako kvačkati snežaka (možnost 1)

V prvem primeru se upošteva metoda izdelave številk dveh elementov v enem kosu. Zaporedje dela je naslednje:

 1. Vnesite dve zračni zanki bele preje.
 2. Pletite 6 enojnih kvačk v drugo zračno zanko.
 3. Izvedite povezovalno vrstico.
 4. V drugi vrsti naredite šest korakov, kar pomeni, da morate v vsaki zanki prejšnje vrstice povezati dva stolpca brez kvačkanja. Tako dobite 12 stolpcev.
 5. Tretja vrstica se izvaja po načelu prejšnje, ko sta v vsako zanko pletena dva stebra. Pridobite 24 stolpcev.
 6. V četrti vrstici naredite 6 dodatkov, to je pletene 4 stolpce, nato povečajte (dva stolpca v eni zanki prejšnje vrstice), spet 4 stolpce in še do konca vrstice v istem zaporedju.
 7. Vezite tri vrstice (po 30 stolpcev) brez dodatkov.
 8. V naslednji vrstici morate opraviti 6 zmanjšanj v skladu z načelom koraka št. 6, toda namesto, da dodate dodatni stolpec v eno zanko, morate preskočiti zanko prejšnje vrstice. Rezultat bo ponovno 24 stolpcev zapored.
 9. Izvedite tudi 6 zmanjšanj v naslednji vrstici na 18.
 10. Izpolnjeni element napolnite z oblazinjenjem in nadaljujte z delom.
 11. Dodajte 6 stolpcev (bo 24).
 12. Dodajte še 6 stolpcev (do 30).
 13. Vezite tri vrstice po 30 stolpcev.
 14. V vsaki od naslednjih vrstic opravite 6 korakov.
 15. Ne pozabite zapolniti žogice z poliestrom.
 16. Ko ostane 6 očescev, jih samo potegnite ven in zavarujte nit.

Torej, ste se naučili, kako kvačkati snežaka z eno nitjo, ko ne potrebujete naknadnega šivanja belih kroglic. Če želite narediti spominek iz treh delov, samo ne dokončajte drugega krogla, vendar še naprej delajte, najprej povečajte število zank v vrsti, nato pa pletite več vrstic, zmanjšajte zanke v enaki količini in dokončajte izdelek, ne pozabite pa ga napolniti z poliestrom. . Če želite, da so kroglice enake, uporabite enako število zank kot v prejšnjih dveh. Če želite dobiti majhno glavo, dodajte manjše število zank in naredite manj vrstic.

Pletenje snežaka: metoda 2

Volumetrično kvačkanje se lahko izvede ne iz ene niti, temveč z ustvarjanjem ločenih elementov in njihovim kasnejšim šivanjem. V primeru našega značaja bo sistem dela podoben prejšnjemu, edina razlika pa je v tem, da po koraku št. 10 (polnjenje s poliestrom) ni potrebno povečevati, ampak se znova zmanjšati, preden se žoga zaključi. Drugo in tretjo žogico lahko enostavno povežete na enak način (vsi trije deli enake velikosti), nato pa jih šivate v snežaka. Podobno so pletene kroglice različnih premerov.

Amigurumi

Če želite izdelati mini kvačkane snežake, bodo sheme nekoliko drugačne. Tukaj boste potrebovali tanko kljuko in prejo, povečali in zmanjšali pa se bodo počasneje. In zanke in vrstice so lahko več. Če primerjate z zgornjo shemo, potem, ko imate 12 stolpcev v vrsti, se naslednje povečanje izvede do 18, nadaljnje do 24, nato do 30, 36, 42. Nato naredite 8 vrstic po 42 stolpcev. Odstranjevanje poteka na enak način.

Kako povezati dodatne podrobnosti

Ko pletemo snežaka s kvačkanjem, se je treba spomniti, da je ustvarjena ne le življenje, temveč igračka, lik, ki mora prenesti nekaj čustev, ustvariti veselo razpoloženje. To je mogoče zaradi okraskov in uporabljenih dekorativnih elementov.

Volumske peresa se lahko priključijo po naslednji shemi:

 1. Pokličite 2 zračni zanki.
 2. Na drugo zanko naredite 6 mest brez kvačkanja.
 3. Zaprite povezovalno stezo.
 4. V drugi vrsti naredimo dva dobička (dobimo 8 zank).
 5. Pletite 7 vrstic.

Če želite dobiti ročaje v rokavicah, začnite s prejo kontrastne barve in po dveh vrstah 8 zank spremenite nit na belo in z njo pletite še pet vrstic. Drugi ročaj je podoben. Na enak način je mogoče narediti korenčkov nos z edino razliko, da v 4. koraku ne izvajamo dveh dobičkov, temveč štiri.

Šal zlahka plete iz verige zračnih zank in ene vrste kvačk. Dolžina se določi po lastni presoji. Pokrovček je lahko izdelan z dvojnimi kvačkami, začenši z obročem 25 ali 30 zank, s pletenjem prve vrste in postopnim zmanjševanjem vsake naslednje vrstice s 4 stebri.

Kot lahko vidite, kvačkani snežak za začetnike ni tako nemogoča naloga. Vse je zelo enostavno. Dovolj je, da obvladamo najpreprostejše zanke in razumemo načelo ustvarjanja oblike na račun povečanja in zmanjšanja. Ob preučevanju osnovnih tehnik lahko naredite lep spominek kakršne koli kompleksnosti.