FoodPro Preloader

Žep s stranskim šivom: dva načina šivanja


Vsi vedo, kako priročno je, če so na oblačilih žepe, kjer lahko postavite majhne in pogosto potrebne stvari. Pri šivanju oblačil uporabite različne vrste žepov. To in nad glavo, in režo na tkanini. V našem članku bomo pogledali, kako pravilno izvesti žep v stranskem šivu. Uporaba takih delov, predvsem v športu ali ohlapnih oblačilih. Primerni so,

Vsi vedo, kako priročno je, če so na oblačilih žepe, kjer lahko postavite majhne in pogosto potrebne stvari. Pri šivanju oblačil uporabite različne vrste žepov. To in nad glavo, in režo na tkanini. V našem članku bomo pogledali, kako pravilno izvesti žep v stranskem šivu. Uporaba takih delov, predvsem v športu ali ohlapnih oblačilih. Primerni so, ker se sploh ne trudijo, ni jasno, da je nekaj tam. In zelo priročno je, da roke držite v takšnih žepih.

Značilnosti žepov v šivu

Takšni žepi so pogosto narejeni v stranskem šivu, lahko pa so nameščeni tudi v reliefne reže izdelka. Vse je odvisno od sloga obleke. Lahko najdete takšne žepe v kratke hlače, široka krila, obleke, plašče. Obloga v takšnih izdelkih je izdelana iz glavne tkanine ali iz obloge. Lahko naredite svetel kontrast, ki bo viden drugim. Izdelate jih lahko tudi v dveh delih. Zgornji del žepa bo iz glavne tkanine, spodnji del pa iz obloge. To je storjeno, da ne bi videli žepa.

Nato pogledamo, kako šivati ​​žep v stranskem šivu.

Vzorec

Da bi pravilno naredili vzorec, morate narisati vzorec na papirju. Za to se izmerita globina in širina žepa. Pravokotnik je narisan. Ne pozabite dodati 1 cm na vsaki strani na šive in zdravljenje s overlock. Na dolgi strani izmerite vhodno odprtino v žepu v stranskem šivu in dodajte dolžino 4 cm, nato pa potegnite spodnji del za žep z uporabo vzorcev. Zgornji del žepa bo gladkejši, spodaj pa zaobljen.

Na zgornji fotografiji je vzorec na zadnji strani. Preden zašijete žep v stranski šiv obleke, je treba podrobnosti obrniti z zaobljeno stranjo navzdol. Krojenje se izvaja na strani oblačil.

Priprava na žep

Preden šivate del oblačil, ga morate pripraviti. V ta namen se dva dela vzorca na okrogli strani prešita in robovi se obdelajo s pomočjo overlock ali overlock nog šivalnega stroja. Dno na desni strani žepa je izmerjeno 4 cm, ta segment pa je zasačen na razdalji 1-1, 5 cm od roba. To naredimo, da poglobimo luknjo v žepu, tako da stvari, ki bodo tam, ne bodo izpadle.

Približne dimenzije žepa za odraslo žensko so:

1. Dolžina luknje v stranskem šivu je 15-16 cm.

2. Od pasu mora biti žep na razdalji 10-12 cm.

3. Pravokotnik vzorca ima dolžino 20-22 cm in širino 14-15 cm.

Na stranskih šivih, kjer nameravate šivati ​​na žepih, morate narediti izbokline, približno 3 cm, in jih gladiti v nasprotni smeri. Potem, ko je žep prišit v stranski šiv, tkanina obloge ne bo vidna.

Prva pot

Ta način obdelave žepa v stranskem šivu se uporablja, ko je žep sešiti ločeno, nato pa na bočni strani, robovi njegovega ploskega dela so sešiti na ušesni trak z enega in drugega.

Sprva sta oba robova žepa pritrjena, nato sta narejena dva materiala - glavna in obloga - overlock ali overlock stopala šivalnega stroja. Nato se izdelek obrne na sprednjo stran, stranski rob pa skrbno likamo skozi vlažno bombažno tkanino.

Drugi način

Če želite skriti oblogo, tako da ni vidna, potem ukrepajte drugače. Na stranskih šivih oblačil so na izboklinah puščene tri centimetre tkanine, na katere bodo kasneje prišili deli žepa. Prvič, ena podrobnost žepnega vzorca je prišita na polico, nato pa ločeno drugo - na drugo stran krila. Nato se dva dela naredita overlock tace in previdno zgladi notri.

Potem že poteka delo za šivanje in obdelavo samega žepa. Da bi to naredili, najprej položimo 4 cm navzdol in nato po celotnem obodu zaobljenega dela vzorca. Nato se vsi robovi obdelajo z overlock. Ostaja samo železa vse šive in obrniti izdelek na sprednji strani.

Ta vrsta žepov velja za najlažjo možnost za mojstre rezanja in šivanja. Dejansko je v primerjavi s primernim z režami enostavno všit žep v stranski šiv. Po branju podrobnega opisa bo lahko vsak mojster to nalogo opravil v nekaj minutah.

Ne pozabite, da če šivate na svetel in kontrasten žep, ki je viden očesu, potem morate uporabiti prvo metodo. Če naredite projekcije in bo žep popolnoma skrit v stranskem šivu, potem vam ustreza druga metoda. Dobro opravite delo!

Lepe in lahke papirne hišeRavne in volumetrične obrti iz žit na temo "Jesen"Torej samo plesti pulover!Izdelava plenice za motorje z lastnimi rokamiKako narediti papirnate metulje z lastnimi rokami?  Tri lahke potiFoamirana krona naredite samiDomače obrti so improviziraneKako pravilno pico kvačkanje.  Možnosti