FoodPro Preloader

Izdelava kartic z lastnimi rokami: tehnologija, mojstrski razred. Izdelava velikonočnih kart. Izdelava razglednic do 9. maja


Razglednica je element, s katerim poskušamo prenašati naša čustva, naše razpoloženje in praznično stanje človeku. Velike in majhne, ​​v obliki src in zabavnih živali, stroge in elegantne, komične in razburljive ... Razglednice včasih postanejo veliko pomembnejše od darila, ki mu je pripet. In seveda, sam

Razglednica je element, s katerim poskušamo prenašati naša čustva, naše razpoloženje in praznično stanje človeku. Velike in majhne, ​​v obliki src in zabavnih živali, stroge in elegantne, komične in razburljive ... Razglednice včasih postanejo veliko pomembnejše od darila, ki mu je pripet. In seveda, samoizdelana voščilnica bo prinesla še več veselja.

Izdelava razglednice - kje začeti?

Tisti, ki verjamejo, da je razglednico mogoče izdelati samo s papirjem in svinčniki (pisala, barve), so napačni. Če se odločite za pravo darilo, se lahko počutite svobodnega in podarite domišljiji let. Imate stare gumbe, kroglice, lepe trakove, perje, kroglice in robove, okraske iz barvne tkanine, šljokice doma? Potem ste lahko povsem prepričani - razglednica bo postala pravi mojstrovinski proces. Zbiranje materiala pri roki, je pomembno zapomniti, kateri dogodek bo obrt namenjen - če je novoletno presenečenje - ne oklevajte z bleščečimi dodatki, če se 9. maj - osredotočite na rdeče, rumene in črne tone, če je rojstni dan - ne bojte se eksperimentirati. Torej začnemo nabavljati potreben material.

Pripravljalna faza

Izdelava kartic z lastnimi rokami je zanimiv in zanimiv proces. Navsezadnje je v njem mogoče, da ne samo, da je potreben pomen prenesel v čestitko, temveč tudi okrasite razglednico, ki jo vodijo čustva. Poleg vseh zgoraj navedenih materialov potrebujemo tudi papir in karton, škarje in lepilo, scotch trak in spenjalnik, glino in bombaž, enostavne in barvne svinčnike, radirko in ravnilo ter še veliko več.

Kaj bo pomagalo, da navaden kos papirja najbolj nenavadne in lepe obrti. Torej smo odločeni z velikostmi - razglednico lahko naredimo precej majhno, če jo okrasimo s cvetjem ali loki ali običajno - iz lista A4. Osnova vsake razglednice je prepognjen kos papirja. Takšna priprava bo postala polje za nadaljnjo manifestacijo fantazije.

Proizvodna tehnologija

Tehnologija izdelave kartic v začetni fazi je podobna - baza je pripravljena, ki bo nato urejena v skladu s praznovanjem, za katero se pripravlja. Na primer, novoletni prazniki. Kaj najpogosteje črpa iz novoletnih kartic? Fancy božična drevesa, dobronamerni snežaki, smešne živali, glavni liki počitnic - Božiček in Snow Maiden, samo steklene kroglice in še veliko več. Zanimiva rešitev bi bila mešanje več vrst dekoracij.

Na primer, da pripravi snežaka, ki hodi po snežnih nanosih, naredi barvne škornje, vedro in palčnike iz barvnega papirja in lepilo na poslikani obris. In narediti pravo metlo - od tekme ali palice (odvisno od velikosti snežaka), s puhasto "krono" - je zelo priročno, da je iz trdih pisoarnih niti (sintetičnih), ali bolj nežne možnosti - lepo položen kos bombaža.

Postopek zapletamo

Lepo razglednico lahko naredimo ne le na običajen način - z zgibanjem papirja na pol.

Zanimiva rešitev bodo kartice z zložljivimi verižicami - in verjemite, mojstrski tečaj o izdelavi kartic tukaj ne bo potreben (čeprav ne bo škodilo, če se seznanite z njegovimi stopnjami). Vse to je enostavno storiti z vašimi lastnimi prizadevanji. Če želite to narediti, je list papirja prepognjen na pol, nato pa - vsako polovico ponovno. Risbe na taki kartici so lahko zelo raznolike - ni treba ponoviti istega elementa. Najpomembnejša stvar je, da je plovilo pravilno in lepo prerezano - ni mogoče izrezati krajev dotika med risbami. Takšna harmonika se lahko prilepi v navaden, prepognjen del (seveda, urejen v skladu s praznično temo). In potem, ko odpirate številke, se bodo uvrstile v vrsto (izgleda kot zložljiva knjiga).

Fantazirajte naprej

Idealna izbira za otroka bo voščilnica z okni. Najprej je izdelana pravokotna šablona iz kartona (narejena na pol), na kateri so na sprednji strani razrezani več kvadratni okni. Okna so lahko okrašena s trakovi iz trakov, trakovi ali preprosto nalepljeni z bombažem in bleščicami. V notranjosti, na ravni izrezanih oken, morate narisati barvite slike. Ko je kartica zložena, se bodo v improviziranih oknih pojavile naslikane figure. Lahko naredite majhno presenečenje - na primer, ko je kartica zaprta, v oknu boste videli del notranje slike - glavo mucka, cvetne lističe in tako naprej. Če pa kartico odprete, se prikaže celotna slika. Še več užitka bo povzročilo sestavljanko kartice. Potrebno je le lepo odrezati končno obrt in ga položiti v kuverto - junak priložnosti bo moral malo delati, da bo lahko prebral čestitke, ki so mu bile naslovljene.

Ko že govorimo o ovojnicah

Razglednica je lahko v obliki kuverte. Značilno je, da so te obrti narejene za rojstne dneve in poroke, ko je notri vloženo dodatno denarno darilo. Zdaj so podobne različice razglednic postale priljubljene za romantična srečanja (notri je vstavljen kos papirja z izjavo o ljubezni ali z določenim mestom srečanja), pa tudi za čestitke ob dnevu velike zmage.

Oglejte si primer mojstrskega tečaja, posvečenega temu prazniku. Izdelava razglednice za 9. maj izgleda tako - osnova je najprej pripravljena. To bo pravokotnik iz kartona z zaobljenim vrhom v razmerju - prvi in ​​drugi sta enaki velikosti, zaokroženi - nekoliko manjši. Podnožje je upognjeno vzdolž označenih črt, robovi (prvi in ​​drugi del) pa so zlepljeni in okrašeni s trakovi. Isti trak (vendar prosto hodi po podstavku) se postavi na zaobljen del, ki ga zapremo kot žep. V notranjost je vstavljen trak sv. Jurija ali pa izdelan ročno izdelan izdelek.

Neobičajne možnosti

Izdelava velikonočne kartice ni nič manj zanimiva kot vse prej omenjene možnosti. Seveda, glavni simboli tega praznika - velikonočna jajca in velikonočna torta. Razglednice, izdelane v obliki jajc, se lahko okrasijo s trakastimi cvetovi. Spread slike kroglice na njih, palico malo piščančje perje in rastlin drobne svetlo rumene piščanca v njih.

Lahko naredite tudi razglednico s presenečenjem - na sprednji strani izrežete veliko jajce, v notranjosti pa narišite košarico z velikonočnimi dodatki. Tako lahko naredimo kartico v obliki jajc - zlepite dve identični ovalni obliki vzdolž robov, jih razrežite, pritrdite s pomočjo figuiranega nageljnega žganca in vstavite črko z željami. Ali kup malo perja. Ali celo majhne sladkarije.

In v zaključku

Najpomembnejša stvar, ki si jo je treba zapomniti pri pripravi razglednice, je, da ta proces ni prisiljen, ampak ustvarjalen. S tem, koliko ste pustili domišljiji, bo končni rezultat veličasten. Včasih je kartica, izdelana iz srca, dražja od najbolj dragocenih daril. Priznajte, skoraj vsi smo imeli takšno razglednico, ki smo jo povsod pripeljali k sebi v torbici, torbici, denarnici, dokler se papir ni popolnoma izbrisal. In ne mislite, da bo le neverjetno lepa kartica privlačna osebi, ki ji jo boste dali.

Tudi najpreprostejši cvet, neenakomerno zlepljen, s sledovi lepila, s kotnimi robovi, lahko postane najdražja za srce, če ga naredijo roke vašega otroka.

Kako narediti lestenec iz niti z lastnimi rokami: mojstrski razredS svojimi rokami naredimo magnet na hladilniku.  Tri zanimive možnosti za to dodatno opremoMartinichka to naredite sami iz prejeKako vezati klobuk za novorojenčka.  Navodila in nasvetiCrochet letna bluza - elegantna in udobnaMojstrski tečaj, kako narediti origami 8. marca z lastnimi rokamiIzbira obleke za jesenske počitnice: Lesovičkina nošaKako hitro in enostavno šivati ​​krilo z elastiko?