FoodPro Preloader

Ročno izdelana moda. Naredite svoje gamaše


Gamaše niso le tople, ampak tudi zelo lepe in elegantne. In če se je prej ta vrsta oblačil obravnavala bolj športno, primerna le za aerobiko in gimnastiko, je danes oblečena kot športna oblačila. Gamaše so izdelane iz različnih materialov: tkanine, krzna, usnja, preje. Verjetno ni ene dekle, dekle, mlada ženska, ki ne bi želela gamaš. Zato je v

Gamaše niso le tople, ampak tudi zelo lepe in elegantne. In če se je prej ta vrsta oblačil obravnavala bolj športno, primerna le za aerobiko in gimnastiko, je danes oblečena kot športna oblačila. Gamaše so izdelane iz različnih materialov: tkanine, krzna, usnja, preje. Verjetno ni ene dekle, dekle, mlada ženska, ki ne bi želela gamaš. Zato je v garderobi vsakega poštenega spola nekaj parov toplih in lepih "oblačil" na nogah. In ni nujno, da jih kupite v trgovini. Vsak od vas, dame, je sposoben narediti gamaše z lastnimi rokami. Na kakšen način? Odgovor na to vprašanje najdete v našem članku.

Novo življenje stare stvari ali Kako se pulover spremeni v gamaše

S svojimi rokami lahko dobesedno šivamo ta kos oblačil čez pol ure. Kaj je potrebno za to? Stari pulover, šivalni stroj, škarje, igle, zatiči, elastični. Nato sledite opisu.

  1. Na puloverju prerežite rokave. Oba dela morata biti enaka velikosti.
  2. Odrežite spodnji rob puloverja (manšeta).
  3. Izmerite obseg roba rokava. Točno enako velikost kosov iz manšete. Šivajte njihove robove.
  4. Te dele pritrdite na odrezane objemke. Spodnji del manšete je pripravljen.
  5. S spustne strani zgornjega roba izdelka šivajte elastični trak. Tako se z rokami iz puloverja izdelajo lahke in hitre gamaše.

Noge v krilih - toplo, udobno in modno!

Imate nizke škornje v klasičnem slogu? Dopolnite svoje modne dodatke, kot so ženske krznene gamaše. Z lahkoto jih lahko šivate z lastnimi rokami. Pripravite naslednje gradivo za delo:

  • dva krzna 40 x 80 cm (dolžina se lahko prilagodi po vaši želji);
  • pletenina ali manšeta iz stare jakne;
  • Škarje;
  • šivalne potrebščine: igla, navoj, zatiči.

Kako do proizvodnje manšete. Iz manšete izrežite del, ki se velikosti prilagaja obodu dna noge. Šivajte te praznine na krzno. Ta postopek lahko izvedete ročno in na pisalnem stroju. Nato povežite robove izdelkov na stranski strani in jih šivajte, tako da tvorite "cev". Odstranite gamaše. Krzno "oblačila" so pripravljena na tople noge.

Pletene gamaše

S svojimi rokami lahko uporabite te pletilne igle, da naredijo te garderobe. Za tiste, ki so seznanjeni s tehnologijo pletenja obraza in Žuborenje zanke, ponujamo, da bi svetle črtasto gamaše. Za delo potrebujete prejo različnih barv (100 g) in igle za pletenje (5 kosov).

Pokličite 66 zank in jih razdelite v 4 igle. Opravite krožne vrste sprednje površine, po želji zamenjajte nit ene barve z drugo. Ko delo doseže višino 30-35 cm, pojdite na pletenje z elastičnim trakom 1 x 1. Izvedite manšete z višino približno 5 cm, nato zaprite zanko. Na zgornjih robovih lahko vstavite tanko gumo. Dobro izgledajte z dokolenicami, okrašenimi s pompomi.

Če ne lastite krožno pletenje, potem izvedite izdelek z ravnim spletom na dveh iglih za pletenje. Nato naredite šiv.

Naučili ste se, kako narediti svoje gamaše. Bodite pozorni na te tri načine. Upamo, da se bodo v vaši omari zelo kmalu pojavile zelo tople in modne ročno izdelane gamaše.