FoodPro Preloader

Ruska sundress. Zgodovina in modernost


Ruski sundress njen izvor, morda, je povezana z indijsko kulturo. Del korena besede "sarafan" - "sara" je zelo izražen z indijsko besedo "sari", kar pomeni "kos tkanine". In beseda "sundress" v prevodu iz Irana pomeni "popolnoma oblečena", in iz perzijske - "častna oblačila". Ob

Ruski sundress njen izvor, morda, je povezana z indijsko kulturo. Del korena besede "sarafan" - "sara" je zelo izražen z indijsko besedo "sari", kar pomeni "kos tkanine". In beseda "sundress" v prevodu iz Irana pomeni "popolnoma oblečena", in iz perzijske - "častna oblačila".

Oblike klasične ruske obleke so prišle k nam iz antičnih časov, kjer so ljudje nosili dolge obleke z ohlapno tekočimi linijami, podaljšanim robom. Zanimivo je, da so bile ženske kostume zelo dolgo oblečene brez spodnjega perila, oblečene, večplastne obleke z veliko spodnjicami pa so bile oblikovane tako, da so se ob močnih zmrzalih ogrele.

Takšen pojav, kot je ruska nacionalna ženska obleka sundress, je vključevala od antičnih časov do časa vladanja Petra I, ko je bilo velikemu delu prebivalstva naloženo, da nosi evropske kostume. Takratni modni trendi niso vplivali na duhovščino in na kmečko skupino, tako da je do začetka 20. stoletja preživelo toliko vzorcev oblačil, vključno s sončnico.

Ruska sundress je bila večinoma narejena iz lanenih tkanin različnih stopenj beljenja in je bila okrašena z nacionalnimi vzorci, od katerih so mnogi pokazali, v katero žensko je spadala ženska, ali so imeli značaj amuletov. Tkanine ali niti so bile pobarvane v dodatnih barvah z decoctionom iz lubja, zeliščnimi poparki, cvetovi s krušnim kvasom in kemikalijami, kot sta alum ali vitriol. Večbarvnih niti, ki so prepletene v tako imenovane "pestros" - karirasto ali črtasto platno. Kasneje, s prihodom tkanja, so lahko elegantne sundrese izdelali iz brokata, tepiha, okrašenega z tkano zlato ali srebrno pletenico, trakovi in ​​svileno vezenino.

Danes se ruska obleka večinoma nosi na folklornih festivalih, nastopih folklornih ansamblov, čeprav je njegova oblika popolna za obleke na plaži, otroška oblačila ali nenavaden sklop skrajšane sundress in hlače.

Ko gre za šivanje ruske ljudske sundress, potem so možnosti za vzorce tukaj veliko. Lahko vzamete rez monotono tkanino (bolje kot saten), ki je očitno večja od širine prsnega koša (1, 2 - 1, 5 krat), prisborit do širine prsnega koša na dlesni, šivanje ozek trak. Ali pa šivajte obleko na podlagi polovičnega krila z „pasom“ na ravni prsnega koša. Po tem je obleka okrašena z vertikalnim trakom po dolžini sprednjega dela izdelka, vodoravni trak vzdolž prsnega koša in enako končno obdelavo na dnu sundra. V nekaterih primerih so simetrični vzorci vezeni na straneh navpične črte. Poletna različica takšne sundress se lahko zašije iz lahkih tkanin z vzorcem brez dodatnih okraskov. V nekaterih zgodovinskih različicah take sundress, vse gube zbrali na zadnji plošči, ki ustvarja neke vrste "vlak".

Ruska sundress iz bolj rafiniranih oblik je zgrajena na osnovi sežiganega vzorca obleke, z ustvarjanjem vseh potrebnih pik in izgleda kot izdelek s steznikom. Zgornji del vzorca je odrezan na nivoju pod pazduhami, trakovi so dodatno izrezani. V sundressu je v stranski šiv prišita zadrga. Ta sundress se dobro prilega in izgleda kot moderna oblačila. Da bi poudarili dejstvo, da je sundress narodna noša, v tem primeru lahko uporabite ozko vezenje na robu obleke. Ni prepovedano šivati ​​sundressa takšne silhuete z zaporo gumbov po vsej dolžini sprednje strani, ker v XIV. stoletju so bile v Rusiji razdeljene sundresses takšne »konfiguracije«, imenovane »swing«.

Da bi kostum v ljudskem slogu izgledal harmonično, se pod sundresom nosi bluza s širokimi rokavi in ​​vezeninami na ovratniku in na rokavih. Sliko dopolnjujejo dolge biserne kroglice, kokoshnik. Sodobno različico lahko nosite s polnilom in poletno obleko - brez dodatnih oblačil pod njo.

Lepe in lahke papirne hišeRavne in volumetrične obrti iz žit na temo "Jesen"Torej samo plesti pulover!Izdelava plenice za motorje z lastnimi rokamiKako narediti papirnate metulje z lastnimi rokami?  Tri lahke potiFoamirana krona naredite samiDomače obrti so improviziraneKako pravilno pico kvačkanje.  Možnosti