FoodPro Preloader

Turban je zadnja moda


Turban je pokrivala muslimanov. Islam pripisuje svojim privržencem, da pokrijejo svoje lase, vendar moški in ženske v različnih delih planeta to počnejo drugače. Kaj je turban Pravzaprav je turban ali turban dolg kos tkanine, ovita okoli glave na poseben način. Turban je pogost med ljudstvi Afrike, Arabskega polotoka, Indije, Azije in Rusije. Pri i

Turban je pokrivala muslimanov. Islam pripisuje svojim privržencem, da pokrijejo svoje lase, vendar moški in ženske v različnih delih planeta to počnejo drugače.

Kaj je turban

Pravzaprav je turban ali turban dolg kos tkanine, ovita okoli glave na poseben način. Turban je pogost med ljudstvi Afrike, Arabskega polotoka, Indije, Azije in Rusije.

Pri izdelavi turbanov traja povprečno od šest do osem metrov tkanine, nekatere vrste pa potrebujejo dvajset ali več metrov tkanine.

Turban v starih časih

Na vzhodu je bilo več kot 1.000 načinov vezanja tega pokrivala in s svojim videzom je bilo mogoče določiti status in vrsto dejavnosti njegovega lastnika.

Sprva je bil turban pokrivala moških v Indiji in nekaterih muslimanskih narodov. Nosila se je na vrhu kapice. Moškim je bilo prepovedano vzeti pokrivala z nepooblaščenimi osebami.

Nekateri deli prebivalstva so imeli praktično pomemben turban. V starodavnih časih je turban v vzhodnih bojevnikih lahko dosegel do 20 kg: v svojih akcijah so lahko nosili majhno orožje in potrebne stvari.

Turban kot ženska pokrivala

Sčasoma je ta atribut vstopil v žensko garderobo. Orientalke so svoje pokrivalo okrasile z dragimi kamni, sam turban pa je bil izdelan iz dragega blaga.

Glede na regijo in njene klimatske značilnosti se izbere tkanina za turban. Trenutno ne samo ljudje, ki izvajajo islam, nosijo turban, temveč tudi modne ženske absolutno vsake denominacije.

Turban - je v modi, je priročen in praktičen. In tisti, ki živijo v hladnem podnebju, je dobra priložnost za nošenje klobukov, po videzu, ki spominja na turban.

Turban Cap: Modni headdress

Kape v orientalskem slogu so imele velik uspeh v 80. letih prejšnjega stoletja. Ampak, kot pravijo, je vse novo dobro pozabljeno. Ni presenetljivo, da so zdaj ne le obnovili svojo prejšnjo popularnost, ampak jo tudi pomnožili.

Originalni dodatki so zelo priljubljeni med zvezdami kinematografskih in šovnih podjetij. Da bi bili elegantni in modni, lahko izberete model, ki vam ustreza od že ponujenih, ali pa si privežete turban. In to sploh ni tako težko, kot se zdi na prvi pogled.

Če že imate izkušnje s pletenjem, lahko podobno obleko obesimo v enem večeru. Toda tudi če je prvi nastop, ustvarjanje modnega turbana vam ne bo vzelo veliko časa in truda. In pletenje bo postal način manifestacije vašega ustvarjalnega potenciala.

Kaj si potrebuješ, da si sam vezal turban?

Torej, razmislite, kako plesti klobuk-turban z iglami za pletenje za žensko. Potrebovali boste naslednje materiale:

 • preja, ki vsebuje volno in akril (ali samo akril - neobvezno);
 • Pletilne igle, katerih format je označen na paketu na nit;
 • kavelj;
 • igla z velikim očesom;
 • niti, podobne preji;
 • Škarje;
 • centimeter za meritve.

Skupaj zasedemo turban

Če ste pripravili vse, kar potrebujete, vas prosimo, da začnete s poslom. Torej, kako plesti "turban" klobuk z igle za pletenje? Z opisom najbolj priročnega in najhitrejšega načina za branje zdaj!

 1. Najprej se morate odločiti o velikosti izdelka. Za merjenje pokritosti glave uporabite mehki centimeter. Meritev se izvede od enega ušesnega režnja do drugega skozi najvišjo točko glave. Nastali podatki so razdeljeni na dva dela, zapomnite si jih ali napišite. Vzorec preje - gumijaste velikosti 4 x 4. Vezava je elastična, pletena pa je tako: štiri prednje zanke se izmenjujejo s štirimi žuborenjami do konca vrste. Nato obrnite izdelek na drugo stran (na sebe) in nadaljujte pletenje.
 2. Nanesite vzorec. Izračunajte, koliko zank je na enem centimetru. Dobljeno sliko pomnožite s podatki, ki določajo polovico obsega glave. Dodajte dve stranski tečaji na rob.
 3. Dial zahtevano število zank in začeti pletenje. Algoritem je enak kot pri pletenju vzorca. Pletite gladko krpo, kot bi delali šal. Občasno poskusite z izdelkom. Njegova dolžina naj bi bila v povprečju 80-100 cm.
 4. Ko želite vezati želeno dolžino, povežite oba konca s kavljem ali iglo in navojem.
 5. Izdelek obrnite tako, da je povezovalni šiv dlje od vas (teče od vrha glave do čela). Povežite notranje robove okrog 20 cm in naj bo klobuk z zaobljenim repom na zadnji strani.
 6. Turban je skoraj pripravljen. Preizkusite ga sami. Zavrtite ohlapno zanko na hrbtu in jo povlecite čez rob. Lahko nosite klobuk v različnih variacijah. Lahko obrnete turban perechrest naprej, lahko okrasite s broška ali druge dodatke po vaši izbiri.

Izkazalo se je, da je taka kapa-turban napere. Z opisom take povezave ni težko.

Če nameravate v zimskem času nositi klobuk, uporabite debelejšo prejo. Akrilna ali bombažna preja je kot nalašč za jesensko-pomladni čas.

Mnogi sodobni klobuki so podobni, toda turbanska kapa je vedno edinstvena in neponovljiva stvar, zlasti v lastni zasnovi.

Nosimo ga lahko kadarkoli v letu, tudi poleti, ko ščiti glavo pred žgočim soncem - to je glavna funkcija turbanov v nekaterih afriških regijah.

Lahko si privežete dolg šal primerne preje in se naučite, da ga obrnete okrog glave v obliki turbana z značilnim prekrivanjem. Za lasje lahko zavijete povoj: primeren je tako za toplo sezono kot za hladno vreme.

Tudi turbanski pokrovček je lahko vezan na deklico - ta pokrivala je povsem univerzalna in nima starostnih omejitev.

Lepe in lahke papirne hišeRavne in volumetrične obrti iz žit na temo "Jesen"Torej samo plesti pulover!Izdelava plenice za motorje z lastnimi rokamiKako narediti papirnate metulje z lastnimi rokami? Tri lahke potiFoamirana krona naredite samiDomače obrti so improviziraneKako pravilno pico kvačkanje. Možnosti