FoodPro Preloader

Kovanec 20 kosov leta 1979. Lastnosti, cena


Kovanca z nominalno vrednostjo 20 kopejčkov leta 1979 ne moremo imenovati redkost numizmatike, vendar se cena za to razlikuje glede na vrsto. Obstajajo tri možnosti za nominalno, ki so bile izdelane v Sankt Peterburgu in Moskvi. Točno število proizvedenih enot ostaja neznano. Takoj rečemo, da je cena za ta kovanec nizka. Za

Kovanca z nominalno vrednostjo 20 kopejčkov leta 1979 ne moremo imenovati redkost numizmatike, vendar se cena za to razlikuje glede na vrsto. Obstajajo tri možnosti za nominalno, ki so bile izdelane v Sankt Peterburgu in Moskvi. Točno število proizvedenih enot ostaja neznano. Takoj rečemo, da je cena za ta kovanec nizka. Za izdelavo uporabljene zlitine cinka, bakra in niklja. Standardna teža je skoraj tri in pol gramov.

Povratno

Zgornja polovica kovanca, 20 kopeckov (1979) je zasedena s številko 20. Ostalo je bilo vzeto pod napisom "kopecks" in leto izdelave. Kot večina drugih kovancev tistega časa, se ušesa pšenice nahajajo ob robu in na desni in levi strani črk. Gredo od spodaj navzgor. Okrasite "pšenico", ki uokvirja hrastove liste.

Avers

Pri kovanju kovancev 20 kopeckov leta 1979 je bilo uporabljenih več znamk. Avers je narejen s pomočjo preoblikovanega žiga 1.2. Na sliki Zemlje sta jasno vidna kladivo in srp. Osrednji del sestave sestavljajo tudi snopi pšenice, ki izvirajo tik pod planetom. Tudi na kovancu je slika sonca, oziroma njen vrh. Žarki vzhajajočega sonca dosežejo Zemljo, kot da jo osvetljujejo in ogrevajo. Snopi pšenice so usmerjeni navzgor, različnih debelin, vezanih s trakovi. Število trakov na denar je 20 kopecks leta 1979 simbolizira število republik Unije.

Na vrhu kovanca, kjer se zbirajo pšenična ušesa, je petokraka zvezda. Spodaj, kot da bi poudarjali podobo grba, je označen napis "ZSSR". Desni zunanji greben nima police. Razdalja med trakovi je ozka.

Sorte

Najpogosteje najdeni kovanec v velikosti 20 kopektov, 1979, je bil narejen s pomočjo standardnega žiga z dvajsetimi udarci, ki ga običajno imenujemo "domači". Uporabljena je bila od leta 1973 do 1981.

Takšni kovanci predstavljajo skoraj 96% celotnega kroženja. Njihova posebnost je odsotnost hrbtenice, ki se nahaja v območju drugih ušes notranjih zrn. Kupci praktično ne lovijo po takšnih kovancih, saj se njihova vrednost giblje od 1 do 6 rubljev.

Dve drugi vrsti kovancev sta bili izdelani z oznakami "tri kopeck" (3.2). Njihova množična uporaba se je začela leta 1979 za proizvodnjo kovancev treh penijev. Cena 20 kopeckov leta 1979 bo tu nekoliko višja. Vendar je treba opozoriti, da kovanci še vedno niso v veliko povpraševanje: skoraj nemogoče jih je prodati, pogosto jih najdemo.

Tretja različica kovancev - imenujemo jo najbolj redka in draga - ima obrnjeno 3-61.3. Kot pravijo izkušeni numizmatiki, »v dobrih časih« lahko tak kovanec stane od 500 rubljev. in zgoraj. Zdaj pa ga je skoraj nemogoče prodati po visokih cenah.

Za razlikovanje med takšnimi kovanci od drugih lahko na dolgih hrbtenicah drugega ušesa. Tudi na sprednji strani Kanta bo odstranjen grb. V prvi vrsti bodo popolnoma odsotni anto kovanci. Pri drugi varianti ima uho zelo kratko uho.

Cena

Stroški standardnih kovancev so od 1 do 30 rubljev. Če je bil kovanec izdelan s pomočjo žiga 3.1, potem je njegova cena od 700 do 3000 rub. Strošek kovanca, med katerim je bil uporabljen žig "3 kopeck" 3, 2, se bo gibal od 300 do 600 rubljev.

Kako kravato preprosto kvačkati šal?  Sheme bodo novicam pomagale, da bodo delo lažje in preprostejše.Brioche (pletenje): opis tehnike, značilnosti in pregledovOsredotočite se s karticami.  Najpreprostejši način za presenečenjeCrafts iz časopisnih cevi storite samiKako narediti nož z lastnimi rokami doma?Smešne lutke iz nogavicKako vtkati tatoo choker desno?Crafts iz cevi soka z lastnimi rokami.  Obrti za novo leto