FoodPro Preloader

Crafts iz valovitega papirja do-it-yourself: fotografija


Valoviti papir je več vrst. To je debela embalaža, gosta različnih barv za ročno delo, tanek in mehak papir, iz katerega izdelujejo rože in volumetrično uporabo. Članek vam bo predstavil nekaj primerov izdelave ročnih del iz valovitega papirja s fotografijami in podroben opis dela na izdelku. Razlag

Valoviti papir je več vrst. To je debela embalaža, gosta različnih barv za ročno delo, tanek in mehak papir, iz katerega izdelujejo rože in volumetrično uporabo. Članek vam bo predstavil nekaj primerov izdelave ročnih del iz valovitega papirja s fotografijami in podroben opis dela na izdelku.

Razlaga dela

Pri pritrjevanju delov aplikacij ali obrti za tako goste materiale potrebujemo debelo PVA lepilo. Prav tako boste morali uporabiti ostre škarje in za izdelavo slik - kakovostni rezalnik. Nekatere obrti lahko izdelajo mlajši učenci, nekatere slike iz valovitega papirja pa lahko izdelajo le ljudje, ki imajo umetniške sposobnosti in določen okus.

Pri ročnih delih v obliki cvetja bodo morda potrebni dodatni elementi. Na primer, v trgovini s šivalnimi pripomočki, da poberete jedro cvetja, morate pripraviti trdno žico za steblo. Načeloma je lahka opraviti obrtne izdelke iz valovitega papirja z lastnimi rokami, glavna stvar je razumeti faze dela in slediti navodilom v članku.

Kroglice za mamo

Takšno plovilo iz valovitega papirja se lahko ponudi kot darilo vaši mami ali babici za praznike 8. marca. To delo bodo obvladovali tudi otroci iz starejše skupine vrtcev. Kroglice so lahko drugačne, tako da bodo videti bolj izvirne obrti. Za delo boste potrebovali več listov valovitega papirja različnih barv. Priporočljivo je izbrati lepo barvno shemo, tako da so odtenki združljivi. Tudi za polaganje kroglic potrebujete najlonsko nit enake barve kot ena od kroglic.

Izdelava cilindričnih elementov papirja se razreže v ravne proge različnih širin. Za spiralne kroglice so potrebni ozki in ostri trikotniki. Vzorec rezanega papirja za takšne predmete je na spodnji fotografiji. Lahko jih tudi razrežemo na različne širine, potem so spirale dolge in bolj zaokrožene.

Prednostno jih postavite v simetričnem vrstnem redu. Začnite z osrednjim velikim kosom, nato naredite isti krogi in ju položite levo in desno od središča. Robove papirja zlepimo z debelim PVA lepilom. Uporabite lahko superlise ali transparentno lepilo "Crystal".

Ko zvijate papir v zvitke, uporabite tanko palico, na primer lesen nabodalo ali iglo za pletenje. Po pritrditvi se rob palice odstrani iz palice in skozi to luknjo navijemo najlonsko nit. Za udobje ga lahko vstavite v debelo iglo. Zrahljani robovi navoja so vozlani. Vse, kar je možno, da bi ročno izdelan izdelek iz valovitega papirja mami.

Igrača "zajček"

Tako velika igra zahteva veliko materiala. Glavna barva je modra, en trak rožnate barve pa bo dovolj za nos. Igrače za oči lahko kupite v trgovini s šivalnimi pripomočki. Za zavarovanje takšnega števila valovitega papirja je bolje uporabiti superlise.

Kot široko podlago za zavijanje lahko uporabite kartonski zvitek toaletnega papirja. Ko je okoli valja zavit več plasti, je tudi rob trdno zlepljen. Potem se papir nežno potegne s palice iz kartona, dlan pa se zravna in po volji upogne. Dobimo tanke ušesa in tace.

Ko so vsi detajli pritrjeni skupaj, se začne dekoracija ročno izdelanih izdelkov iz valovitega papirja, na fotografiji je prikazano, kaj je še treba narediti. Prvič, nos je zvit in lepljen, nato pa so priložene oči. S pritiskom na prst na sredini spodnjih nog, jih lahko naredite zaokrožene navzgor in bolj voluminozne.

Tank za fanta

V članku je bila prej opisana metoda zvijanja papirja okoli palice. Naslednja dokumentacija (opis po korakih spodaj) uporablja isto načelo. Najprej vzemite trakove treh barv: črne, rumene in bež. Seveda lahko fantazirate in naredite drugo možnost ali običajno zeleno. Kolesa so različnih velikosti in se zmanjšajo na robove kolesnic. Bolje je, da jih naredimo v parih, takoj za eno in drugo gosenico, tako da je velikost enaka in izdelek ne zvija na stran.

Kolesa povežite z dolgo gosenico. Za moč si lahko dvakrat objdeš okrog njih. Rob je prilepljen na zadnji zavoj, kot v ostalih podrobnostih. Da bi imeli obe gosenici in cisterna rezervoarja bazo, morate narediti velik valj in ga vstaviti v središče igrače. Velika kolesa in zgornja nadgradnja rezervoarja so nalepljena nanj.

Zgornji cilinder kupole je opremljen s pištolo pred končnim lepljenjem. Naredite ga iz širokega lista, ga zavrtite v dolžino valovitih trakov. Rob je fiksiran vzdolž celotne dolžine. Če kolesa in stolp pritiskajo prst od znotraj, bodo imeli izboklino.

S takim rezervoarjem se je treba pazljivo igrati, saj je to ročno izdelan izdelek iz valovitega papirja. Fotografija kaže, da se deli ne premikajo, otroci pa bodo zagotovo želeli mobilno igračo, ne pa statično. Takšen rezervoar je lahko predmet dekoracije v vrtcu ali obrti za razstavo v šoli 23. februarja.

Ročna obrt za dekle

Za izdelavo take lutke morate sestaviti to telo, da je glava dveh delov konične oblike. Notranji rožnati element je lahko valjast. Na njej je zlepljen že vijolični stožec.

Glava je narejena na nekoliko drugačen način. Sprva je črna frizura zvita, nato pa se srednji del stisne s prstom, kar daje okroglo glavo. Beli papir se drži preko črne barve in se premika navzdol. Dolgi kodri so tanki papirnati trakovi, ki so upognjeni s svinčnikom.

Svetilke obleke se valjajo iz tankih trakov in se tudi rahlo upognejo navzven, tako da je viden volumen. Roke, oči, usta in srce so običajne.

Narcis v tehniki quillinga

Takšno ročno izdelavo je enostavno izdelati iz valovitega papirja z navodili po korakih. Da bi bil cvetlični lonec močan, v sredino vstavimo skodelico za enkratno uporabo, napolnjeno s peskom. Zlepljen z rjavimi črtami in okrašen z rdečo.

Sredina cvetja je naenkrat zavita iz dveh večbarvnih trakov skupaj. Češnjeve listi narcis se izvajajo na naslednji način. Prvič, trak je navit na debelo palico, rob je prilepljen na zadnjem zavoju. Nato se odstrani iz palice in pritisne z dvema prstoma na eni strani, tako da ustvari oster rob vretenca. Zaokrožen del cvetnih listov je pritrjen na sredino rože. Če želite, da narcisa stoji v lonec, morate pobrati zeleno plastično tanko palico. Lahko ga nalepite s papirjem. Ob vznožju palice so pritrjeni tanki listi, značilni za narcis.

Ta obrt iz valovitega papirja - cvetje - je lahko darilo za 8. marec ali za rojstni dan materi ali babici.

Rose

Za tako nežen cvet, kot je vrtnica, se uporablja najtanjši valoviti papir. Na diagramu po korakih na fotografiji lahko vidite, kako je potrebno rezati cvetne liste, jih zaviti okoli stebla (palice). Uporabite lahko leseno, kot na fotografiji, in lahko poberete tanko zeleno cev za koktajle.

Po izdelavi cvetov se robovi cvetnih listov izvijajo navzven. Roza se izkaže, kot pravi, iz daleč ljudem težko uganiti, da je cvet iz papirja.

Mack

Takšen bujni in veliki mak je narejen iz iste oblike cvetnih listov. Podobno je trikotniku, v katerem so vsi vogali zaobljeni. Latice so pritrjene v sredini. Robovi ostanejo prosti. Na sredino so prilepljeni segmenti črnih niti, na vrh katerih je postavljena črna pol-kroglica.

Na dnu rože so pritrjene ostre zelene barve. Če naj bi mak imel steblo, ga je mogoče namestiti na hrbtno stran rože na kroglo zmečkanega papirja. Za to je palica navita v več slojih in nato je valj nalepljen na vrh. Volumenski del sepals se bo iztekel, kot v pravem cvetju.

Tulipani

Ta nežen šopek je narejen iz trakov iz valovitega papirja, prepognjenega na pol z vrtenjem. Zmečkane papirne kroglice se vstavijo v sredino za volumen.

Palica je preprosto vstavljena od spodaj in ovita v zeleni papir. Cvetje lahko združimo v šopek in ga zavijemo s folijo.

Valoviti papir

Za ustvarjanje resničnih mojstrovin morate biti sposobni risati. Slika se najprej nariše na ovojnem papirju. Nato z ostrim rezalcem tanko plast papirja zelo previdno odrežemo, odpiranje valovite pločevine. Potrebno je delo z lahkimi premiki, sicer je mogoče poškodovati plast, ki je potrebna za sliko.

Ustvarjeno ploščo lahko zapremo pod steklom in obešamo v okvir na steni.

Kot lahko vidite, lahko veliko velikih obrti izdelamo iz valovitega papirja. Poskusite, zagotovo boste uspeli!