FoodPro Preloader

Kovanec 20 kopeckov 1981. Lastnosti, cena


Kovanec 20 kopeckov leta 1981 velja za enega najbolj spremenljivih. Zbiralci imajo približno devet sort te valute. Stroški vsake vrste bodo seveda odvisni od varnosti kovanca, kakor tudi od pogostosti pojavljanja. Danes bomo razumeli, zakaj so nekateri kovanci dražji, medtem ko se drugi ne morejo prodati za rubelj. P

Kovanec 20 kopeckov leta 1981 velja za enega najbolj spremenljivih. Zbiralci imajo približno devet sort te valute. Stroški vsake vrste bodo seveda odvisni od varnosti kovanca, kakor tudi od pogostosti pojavljanja. Danes bomo razumeli, zakaj so nekateri kovanci dražji, medtem ko se drugi ne morejo prodati za rubelj. Poskusimo razumeti razliko med petimi vrstami teh kovancev in za kaj so zbiralci pripravljeni plačati čisto vsoto.

Kovanec s tako dostojanstvom je bil prvič kovan leta 1961. Ampak od takrat se je v njenem videzu malo spremenilo. Nekako spominja na kovanec iz treh kopeckov leta 1961. Morda zaradi uporabe istega žiga. Še naprej so izdajali ta denar do leta 1991.

Opis

Za proizvodnjo kovancev se uporabljajo zlitine, ki so vključevale: 12 deležev niklja, 58 deležev bakra in 30 delov cinka. Imenovali so ga tudi sestavo nemškega srebra. Kljub temu, da se videz kovanca praktično ni spremenil več desetletij, se je njegova sestava spremenila. Zadnja leta 20 kopeckov leta 1981 so bila proizvedena že iz bele barve bakreno-nikljeve zlitine (nikljevo srebro).

Seveda ni opaziti magnetnih lastnosti. Teža kovanca je skoraj 3, 5 gramov. Proizvodnja se je začela na kovnici Leningrad.

Avers

Če jo primerjamo s »prejšnjimi« kovanci, je bilo 20 kopecev leta 1981 dokaj skromno za zunanjo dekoracijo. Medalja je postavila samo dve veliki sliki na sprednji strani kovanca. Glavno mesto je seveda zavzel emblem Sovjetske zveze, sledil mu je napis "ZSSR". Nič več podrobnosti.

Grb je podoba Zemlje, na kateri je kovan kladivo in srp. spodaj je četrti del (viden) sonca z žarki, ki dosežejo "stopalo" Zemlje. Na straneh je venček, ki ga sestavljajo pšenična ušesa in trakovi, ki se zavijajo okoli njih. Spodaj se približuje trak. Zgoraj je petokraka zvezda. Ima celo zaobljene konice, ki niso razcepljeni.

Povratno

Videz kovanca 20 kopeckov leta 1981 s strani obrata se od leta 1961 ni spremenil. Tu lahko preštejemo pet glavnih elementov. Na samem robu Kanta je navedba leta kovancev. V sredini je napis "centov". Celoten glavni del je zaseden s sliko, ki govori o apoenu kovanca. To so velike številke, pisava je precej ostra, meje številk so rahlo zaobljene. Ob stenah kovanca so pšenični stebli, ki izvirajo iz snopa hrastovih listov. Konice imajo tri glavne bodice.

Obstaja več sort kovancev 20 kopecks 1981 leto. Povejmo nekaj podrobnosti o nekaterih kopijah, ki ustvarjajo strokovnjake za kovance:

  1. F140. Vrzeli med ušesi so precej ozke. To se razlikuje od tega kovancev. Poleg tega ušesa številke "2" nimajo bodic. Na desni strani petokrake zvezde ni police.
  2. F141. Konice imajo dokaj dolge strehe. Zvezda se od drugih slik razlikuje z ostrejšimi nasveti.
  3. F142. Slika emblem rahlo dvignjena. Pljunite na ušesa dolgo. Če pozorno pogledate, ima konica, ki se nahaja v bližini emblema (znotraj), pet trnov.
  4. F143. Za razliko od prejšnje, v tej izvedbi ni pet, ampak samo tri bodice. Če vidite Gvinejski zaliv na drugih kovancih na sliki Zemlje, to ne bo na tej vrsti kovanca. Če ga primerjamo z varianto F142, lahko vidimo, da je zasnova grba nekoliko znižana.
  5. F144. Konica na notranji strani grba ima tri konice, kot v prejšnji različici, in ne pet, kot pri različici "142". Poleg tega kovanci tega tipa nimajo opazne hrbtenice, ki bo v različici „142“ in „143“ vidna med tretjim in drugim spikeleti. Tukaj je prisotna podoba Gvinejskega zaliva, vendar je izdelana v obliki loka.

Stroški za

Tekoči kovanci 20 kopec 1981 so zelo poceni. "Walker", kot pravijo v numizmatičnih krogih, se lahko proda za 1-5 rubljev. Če je stanje popolno, lahko pomagate malo več (do 40 rubljev).

Nekoliko dražji so lahko kovanci, ki spadajo v sorte: F141, F142, F143, F144. Najdražji kovanci f140. Njihovi stroški se gibljejo od tri tisoč rubljev in več.

Svet Če želite zaslužiti denar s prodajo kovancev 20 kopeckov leta 1981, potem poskusite najti denarno enoto, ki je bila proizvedena leta 1990. To je najdražja kopija, stroški, ki se začne na dražbah od 25 000 rubljev. Nekoliko cenejši (do 13.000 rubljev) bo stalo kovancev iz leta 1981.

Lepe in lahke papirne hišeRavne in volumetrične obrti iz žit na temo "Jesen"Torej samo plesti pulover!Izdelava plenice za motorje z lastnimi rokamiKako narediti papirnate metulje z lastnimi rokami?  Tri lahke potiFoamirana krona naredite samiDomače obrti so improviziraneKako pravilno pico kvačkanje.  Možnosti