FoodPro Preloader

Pletenje v intarzijski tehniki. Barvno pletenje


Zagotovo, mnogi od vas so nepopisno uživanje pletenih izdelkov, ki spominjajo na barvite samosknjene turške preproge ali barvite slike znanih umetnikov. In v večini primerov verniki menijo, da je ta tehnika zapletena in nerazumljiva, kar pa sploh ni tako. Večbarvni vzorci, geometrični in ne zelo primerni v tehniki "intarzije". Ple

Zagotovo, mnogi od vas so nepopisno uživanje pletenih izdelkov, ki spominjajo na barvite samosknjene turške preproge ali barvite slike znanih umetnikov. In v večini primerov verniki menijo, da je ta tehnika zapletena in nerazumljiva, kar pa sploh ni tako.

Večbarvni vzorci, geometrični in ne zelo primerni v tehniki "intarzije". Pletenje, tehnika, mojstrski razred s podrobnimi navodili - vse to boste našli v tem članku. Upoštevajte, da se ta tehnika lahko uporablja tudi za strojno pletenje, ki je za mnoge igralke velik plus.

"Intarsia": kaj je to?

Pletenje v tehniki Intarsia je platno z večbarvnimi področji, za izdelavo katerih se, tako kot v žakardnem pletenju, hkrati uporablja več kroglic niti različnih odtenkov. Vendar pa obstajajo nekatere razlike. Pri pletenju izdelkov v tehniki žakarda niti skozi notranjost izdelka. Tu se bodo niti prerezale po določeni tehniki. Zaradi enostavnih manipulacij dobimo večbarvne kvadrate, rombove in trikotnike.

Najpogosteje, pletenje v tehniki "intarsia" - to je običajna sprednja površina. V nekaterih primerih, z izkušnjami in veščinami, pletilci eksperimentirajo z drugimi preprostimi vzorci, ki izgledajo spektakularno v večbarvni obliki.

Navpično pletenje: sprememba barve

Oglejmo si več možnosti, ki se najpogosteje uporabljajo pri pletenju v tej tehniki. Najbolj priljubljena je pletenje navpične črte. Kako zamenjati cvetje, da se izdelek ne razpade? Naj ugotovimo.

Kaj je "intarsia" (pletenje)? Tehnika navpičnega pletenja vam je na voljo.

Najprej poglejmo, kako zamenjati nit, če je prednja pletena.

  • Če želite to narediti, pletene nit iste barve in ga pustite na delovnem mestu.
  • Nato dvignite nit drugačne barve, tako da se bo seka s starim. Izkazalo se je, da nekako dvignemo nit med seboj.

Zdaj velja za napačno stran izdelka.

  • Pleten je na enak način, v tehniki "ena nit od pod drugo, in stara pri delu."
  • Če ponovite te preproste korake, boste imeli nemoten prehod barv in izdelek bo eden.

Pletenje diagonalno: kako spremeniti nit

Razmislite pletenje v tehniki "intarsia" (diagonalno na desni).

  • Če je bila v prejšnji različici nit odstranjena pod drugo, potem je pri pletenju diagonalnih linij potrebno zamenjati barvo s tehniko »nad drugo«. To pomeni, da ko spremenite barvo niti, morate vnesti "novo" barvo nad "staro" in jih plesti zahtevano število zank.
  • Pri pletenju šivkaste strani izdelka je treba navoj ponovno spustiti pod drugo. Sprva se zdi nerazumljivo in težko, toda v procesu pletenja boste jasno videli in razumeli, kako naj bo nit postavljena tako, da bo pritrjena s prejšnjo barvo.

Analiziramo pletenje v tehniki "intarsia" (diagonalno na levi).

  • Šivica in sprednja stran izdelka s takšno vezavo imata enako tehniko zamenjave niti. "Nova" nit naj bi se v obeh primerih umaknila iz "starega".

Koliko žogic potrebujem

Mnoge igralke, ki so pravkar začele obvladovati to tehniko, se sprašujejo, kaj je povezano s številom žog za določeno pletenje. Tukaj ni mogoče najti jasnega odgovora. Vse bo odvisno od tega, koliko barv nameravate uporabiti za ustvarjanje pletenine.

Zelo pomembna je tudi točka, kjer bo med pletenjem potekala natančna sprememba barve. Če se navoji spremenijo od robov izdelka, je dovolj ena tuljava vsake barve. Če pa želite narediti bolj zapleten vzorec in spremeniti niti v središču izdelka ali njegovih posameznih delov, boste morali odviti eno veliko kroglo v več manjših in jih uporabiti.

Ta metoda številnih majhnih glomerulov je zelo primerna, če nameravate opraviti intarzijsko tehniko s kavljem. Tehnika pletenja bo tukaj podobna tisti, ki se uporablja pri pletenju z iglami za pletenje. Mnoge ženske celo pravijo, da kavelj daje jasnejši rezultat spremembe barve. Ja, in plesti z kljuko za veliko bolj priročno kot pletenje igle.

Dodatni "pomočniki"

Pri pletenju v tehniki "intarzije" mnogi igralci priporočajo uporabo posebnih dodatnih orodij. Na primer, to je zelo priročno v delu naprstnik, ki ima kljuke, za katere je dobro, da se oprimejo barvne niti, tako da se ne zapletejo med pletenjem. Nekateri izkušeni igralci uporabljajo svoje prste namesto podobnih naprstkov in navijejo nit. Toda ta metoda je že primerna za tiste, ki imajo nekaj spretnosti v tej tehniki.

Če potrebujete veliko žogic, priporočamo uporabo domačih ali kupljenih tuljav za niti. Izgledajo kot podolgovati kosi kartona (ali plastike) z luknjami za navijanje niti v zgornjem in spodnjem delu. S pomočjo takšnih naprav lahko znatno poenostavi delo in poveča hitrost njegovega izvajanja. V tem primeru niti ne bodo nikoli zmedene.

Lepe in lahke papirne hišeRavne in volumetrične obrti iz žit na temo "Jesen"Torej samo plesti pulover!Izdelava plenice za motorje z lastnimi rokamiKako narediti papirnate metulje z lastnimi rokami?  Tri lahke potiFoamirana krona naredite samiDomače obrti so improviziraneKako pravilno pico kvačkanje.  Možnosti