FoodPro Preloader

Kvačkane serviete: diagrami in opis


Če obstaja želja po kravati nekaj lepega, lahkega, zračnega in hkrati preprostega v izvedbi, potem bo to nedvomno kvačkani prtiček. Pletilni servieti so zanimiva in vznemirljiva dejavnost, ki ne bo pustila ravnodušne niti začetnika niti izkušene rokodelke. Prtičke so lahko iz pletenin iz skoraj vseh debelin, vendar je bolj smiselno, da si vzamete tanko bombažno prejo: potem je prtiček videti kot efemerni izdelek. Če uporab

Če obstaja želja po kravati nekaj lepega, lahkega, zračnega in hkrati preprostega v izvedbi, potem bo to nedvomno kvačkani prtiček.

Pletilni servieti so zanimiva in vznemirljiva dejavnost, ki ne bo pustila ravnodušne niti začetnika niti izkušene rokodelke.

Prtičke so lahko iz pletenin iz skoraj vseh debelin, vendar je bolj smiselno, da si vzamete tanko bombažno prejo: potem je prtiček videti kot efemerni izdelek. Če uporabljate v razsutem stanju, lahko pletite pokrov, pokrov za blato ali stol, prt, blazino za vzglavnik in tako naprej.

Bolje je, da začnete kvačkane kvačkane serviete iz finega akrila ali volne, tako da izberete katero koli barvno shemo, ki vam je všeč.

Kje začeti?

Najprej morate vzeti svoje najljubše niti in izbrati pravi kavelj - to je zelo pomembno, saj bo vrsta končnega izdelka neposredno odvisna od kombinacije debeline kljuke in debeline niti.

Nato boste morali poiskati preprosto izvedbeno shemo na internetu ali v reviji za pletenje (lahko si ogledate tudi video vadnice na internetu in se učite od njih).

Kvačkanje prtiča se lahko zdi kot težavno delo, vendar je to samo začetek. Seveda tako zahtevno delo zahteva pozornost in vztrajnost. Treba je skrbno razmisliti o zanki, da ne bi naredili napak. Celo eno na videz nevidno zanko skip ali dodatno vrstico v nepotrebnem mestu lahko pokvari vse delo.

Da ne bi obleko končal prtiček, je smiselno, da popravi napake takoj - je bolje, da kravato eno ali dve vrstici, kot celoten prtiček.

Kvačkanje kvačkanje vzorcev

Vsako pletenje se začne z iskanjem vzorcev. Njihova raznolikost je preprosto neverjetna. Obstajajo načrti za najbolj nezahtevne serviete, kjer je vsa težava v pravilnem izračunu stebrov in zračnih zank - primerni so samo za začetne pletence.

In obstajajo takšni zapleteni vzorci pletenja ali irske čipke, da je za začetnico bolje, da jih odložijo kasneje, ko se pojavijo izkušnje.

Kvačkane kvačkane serviete bomo predstavili spodaj. Ker se bo vodil po njem, bo lahko tudi začetnik usposobljen delavec povezal prvi prtiček.

Prtiček - najbolj preprosta možnost

Opis kvačkanih prtičkov je enostavno najti v vse-vednem internetu ali v revijah in knjigah o pletenju.

Da bi se resnično naučili plesti serviete in ne vrgli nevezanega izdelka nekje daleč stran, bi morali biti pozorni na enostavnejše sheme.

Legenda, ki je v vsaki shemi:

 1. V / n - zank.
 2. SSN - stolpec z enim kvačkanjem.
 3. CC2N - kolona z dvema libama.

Najenostavnejši vzorec za serviete vključuje lepo izmenjavo navadnih dvojnih kvačk in verig zračnih zank, ki prispevajo k odprtini izdelka.

Začne pletenje ta prtiček z verigo dvanajstih zank, ki se zapre v krogu.

 • 1. vrstica - morate narediti tri zanke za dviganje in pletiti trideset eno dvojno kvačkanje v obroč zračnih zank;
 • 2. vrstica - zapiranje obroča, začetek vezanja enostavnega vzorca;
 • 3 in / n, 4 CC2N pletene v stolpcih prejšnje vrstice;
 • 3 i / p in spet štiri CC2H sta priključena, ne manjkajo palice v spodnji vrstici;
 • 3. vrstica: 4 i / p, 6 CC2H;
 • 4 vrstice: 4 in / n, 8 CC2N;
 • 5 vrstic: 9 in / n, 10 CC2N;
 • 6 vrstica: 11 in / n, 4 CC2H, 11 in / n, preskoči 2 stolpca iz prejšnje vrstice, 4 CC2H;
 • na koncu vrstice je v prvi zanki pleten povezovalni pol;
 • 7 vrstica: 5 in / n, 15 CC2N;
 • potem 5 in / n, en stolpec v verigi zračnih zank prejšnje vrstice;
 • 8 vrsta: 6 i / p, CC2H teče majhen pikot 4 i / p;
 • CC2N je vezan na tretji stolpec prejšnje vrstice.

Prehodi med vrsticami morajo skrbno preučiti diagram.

Dokončajte delo tako, da preostalo konico niti nežno vstavite z iglo pod stebri prejšnje vrstice.

Pletenje kvačkanje prtiček ni težko, vendar lahko dobite veliko zadovoljstvo iz svojega dela.

Pletilni okrogli prtiček

Pletena okrogla prtiček je klasična in najbolj cenovno dostopna različica tega izdelka.

Kvačkane serviete se običajno začnejo s pletenjem več zračnih zank, v vsakem vzorcu pa bo njihovo število drugačno. Sledi pletenje v skladu s shemo, ki je lahko preprosta in z nizom kompleksnih elementov.

Vse je odvisno od nivoja znanja pletilja. Končna velikost prtičkov se lahko razlikuje tudi od miniaturnih do precej velikih izdelkov - na to vpliva tudi debelina preje, ki se uporablja za pletenje.

Pletilni ovalni prtički

Kvačkanje ovalnega prtička je mogoče na različne načine:

 1. Prvi način: v krožnih vrstah. Začne se z podolgovatim dnom, okoli katerega je pleten motiv jakne.
 2. Druga metoda: ločeno ustvarite več segmentov prtičkov, na primer rože, ki se nato združijo z mrežasto mrežico.
 3. Druga možnost: podaljšanje okrogle prtiček. Če želite to narediti, na določenih mestih (ob straneh) dodajte dodatne elemente. Tu potrebujemo znanje in izkušnje.

Kvačkanje ovalnega prtička ne poteka samo v krožnih vrstah.

Na primer, Loin pletenje tehnika vam omogoča, da opravljajo vse vzorce vam je všeč.

Ovalne prtičke so sestavljene iz pravokotnih ali kvadratnih elementov. Ko je potrebno število teh elementov priključeno, jih morate združiti s pomočjo mrežaste mreže. Nato sledi pas.

Pletenje kvadratne ali pravokotne prtičke

Pletenje kvačkanih kvadratnih prtičkov ni tako priljubljeno kot pletenje okroglih ali ovalnih izdelkov. Toda takšne serviete izgledajo nič manj lepe in izvirne od vseh drugih.

Lahko naredite kvadratni prtiček, začenši od središča. Obstaja pletenje varianta, ko je začetek verige, nato pa obračajo vrstice po vzorcu.

Kvadratni in pravokotni prtički so v glavnem narejeni v tehniki pečenice. Štirikotni motivi se uporabljajo pri pletenju prtov ali velikih serviet na predalu, nočni omari.

Prtički v dar

Ko ste za začetnike obvladali kvačkane serviete, lahko poskusite ugotoviti, da so sheme bolj zapletene. Takšne serviete lahko dodamo polet v notranjost, ki ustvarja edinstveno lepoto in udobje, okrasitev odprtih prostorov miznih in nočnih omaric.

Ker so serviete zelo različne: majhne, ​​velike, večbarvne, voluminozne, lahko izberete primerne teme za vsako notranjost, tudi za otroško sobo.

Lahko izberete serviete s pletenimi tridimenzionalnimi labodi in naredite izdelek v obliki labodjega jezera. Ustvarite lahko tudi volumetrične rože in jih postavite po obodu povezanega izdelka in tako prikažete polje cvetja.

Prtičke lahko povežete v obliki sončnice ali grozdja. Na splošno domišljija šivalk nima meja.

Takšne mojstrovine lahko varno dajo svojim prijateljem in sorodnikom, bodo neskončno dobrodošli in bodo cenili darilo.

Kako narediti lestenec iz niti z lastnimi rokami: mojstrski razredS svojimi rokami naredimo magnet na hladilniku. Tri zanimive možnosti za to dodatno opremoMartinichka to naredite sami iz prejeKako vezati klobuk za novorojenčka. Navodila in nasvetiCrochet letna bluza - elegantna in udobnaMojstrski tečaj, kako narediti origami 8. marca z lastnimi rokamiIzbira obleke za jesenske počitnice: Lesovičkina nošaKako hitro in enostavno šivati ​​krilo z elastiko?