FoodPro Preloader

Kako nastajajo modeli raket


Danes bomo povedali, kako narediti modele raket iz papirja z lastnimi rokami. Sheme takšnih zrakoplovov bodo podrobno opisane spodaj. Včasih je nujno potrebno narediti nekaj izrednega in smešnega, ne da bi se zatekali k žalostnim in dragim načinom preživljanja časa. Še posebej tako goreča želja nastane, ko njihovi lastni otroci, ki so nemirni, zastirajo in dolgočasnijo od dolgočasja. Tukaj, v p

Danes bomo povedali, kako narediti modele raket iz papirja z lastnimi rokami. Sheme takšnih zrakoplovov bodo podrobno opisane spodaj. Včasih je nujno potrebno narediti nekaj izrednega in smešnega, ne da bi se zatekali k žalostnim in dragim načinom preživljanja časa. Še posebej tako goreča želja nastane, ko njihovi lastni otroci, ki so nemirni, zastirajo in dolgočasnijo od dolgočasja. Tukaj, v podobnem položaju, bo spretnost v rokodelskih pogojih za kopičenje čudežne igrače zelo koristna, tako da bo zabava v vaši hiši ključna. In če posebej, bomo pomagali s papirnimi modeli raket. Obstaja kar nekaj načinov, kako zgraditi »zvezdni pegasus« zase, zato vas bomo sedaj posodabljali in vam pokazali, kaj morate storiti.

Prva pot

Da bi dobili model raket, morate pripraviti vse, kar potrebujete. Potrebni materiali: kos papirja v višini enega kosa, električni trak, škarje, cev (za začetek zvezdne ladje) in pištolo za lepilo (čeprav vam bo najpogostejša PVA ustrezala, toda s to izbiro boste morali biti potrpežljivi, ker bo vse dolgo suho). Prva stvar, ki jo je treba storiti, je, da se list razreže na dva dela (vsaka po približno 5 cm). Nato vzemi slamo. Najbolje je razstaviti kemični svinčnik. Nato na eni polovici "upravljanega" lista privijte električni trak, zavrtite ta del in pokrijte ročaj. Nekaj ​​podobnega bo telesu želene rakete. Papir, ki ga zavrtite okoli injekcijskega peresnika, pritrdite s "zveznim" trakom in nato narišite pisalni instrument. Če se na konicah pojavijo nepravilnosti, jih preprosto odstranite s škarjami. Zdaj mora biti eden od koncev telesa blokiran z istim trakom. Potrebno je pripraviti tri koščke lepilnega traku in jih zložiti na tak način, da naredite stabilizatorje za vašo napravo. Eden od kosov mora biti lepo zložen na pol, vendar ne popolnoma zlepljen. Nato z uporabo škarij na očesu odrežemo trak pod kotom približno 45 stopinj. Vse naredimo na tak način, da je rezultat trikotna oblika stabilizatorja. S preostalimi kosi lepilnega traku izvajamo enake manipulacije.

Na raketo pritrdite stabilizatorje z majhnimi koščki lepilnega traku. Pritrjevati jih je treba na enakih razdaljah okoli baze vesoljskega plovila. Zdaj vzamemo v roke preostali del lista in naredimo videz stožca, ki je popolnoma primeren za telo. Izrežite kot nepotreben del nosnega segmenta rakete. Stožec zavijamo z električnim trakom, tako da je ustrezno pripravljen za dolge lete. Še posebej bodite previdni pri konici nosnega fragmenta. Približno ¾ pritisnite lepilo v stožec. Telo rakete postavite v stožec z delom iz plute. Počakajte nekaj časa, da se deli dobro prilegajo. Dokončano je - narejena so sredstva za zabavo. Ostaja samo za začetek, za katerega morate le vstaviti cev iz ročaja v njeno telo, jo držite in udarec, kolikor je to mogoče.

Karton

Še naprej izdelujemo modele raket. Ta različica bo v vseh pogledih lahko presegla papirnate kolege. Materiali, ki bodo potrebni pri izdelavi: kartonske cevi, barvnega papirja in škarij. Uporabljate lahko svinčnike in označevalce ter druge kozmetične barve. Toda to je čisto individualni vidik. Začetek bo nastal z manipulacijo obarvanega papirja. Potrebno je natančno izrezati četrtino kroga s škarjami. Iz nastalega dela naredimo stožec, ga po potrebi obrežemo, in po potrebi položimo nekaj kosov. Čas je, da se ta stožec lepi na kartonsko cev. Nastala raketa je okrašena na različne načine. Vsaka naprava tega razreda očitno ne moti para kril. Torej jih morate razrezati in jih dodati v raketo. Ne pozabite na ventile za montažo (reze). Takoj, ko so krila zavarovana na ustreznih mestih, se lahko zadeva šteje za zaključeno.

Bowl

Takšni modeli raket so odlična rešitev za verodostojne starše, ki želijo spodbuditi razvoj domišljije pri svojem otroku. Kot osnova je koristna enkratna globoka skleda. Naredite folijski valj, da se iz njega nabira raketa, ki se opira na prvi način ustvarjanja. Vzemite papir in naredite slamo. Nato naredite luknjo v skledi, katere premer je enak ali nekoliko večji od premera cevi. Previjamo skozi luknjo v papirni cevki, pritrdimo z lepilnim trakom za večjo vzdržljivost konstrukcije. Stvari so preproste: samo postavite raketo, ki ste jo ustvarili s prvo metodo, na cev in močno udarec, da se naprava dvigne.

Tkivni papir

Naslednje v vrsti imamo - dokaj enostaven za uporabo modelov raket. Pri naslednjem plovilu so trup in stabilizatorji izdelani iz barvnega papirja, padalo, ki služi kot glavna pomoč pri spustu, pa je izdelano iz papirja. Velikost lista znaša 177 x 250 mm in jo preoblikuje v preprost stožec. Da bi olajšali stvari, je bolje, da papir raztegnemo med mizo in ravnilom. Obrnite konusni rob z lepilom in ga pritrdite. Bolje je, da kleščejte preko šablone za dno stožca, saj je zelo uporabno pri obrezovanju telesa rakete. Postavimo predlogo na stožec, označimo s svinčnikom črto, nato pa se s škarjami znebimo presežka. Zdaj je do stabilizatorjev. Potrebujemo 3 liste debelega in barvnega papirja 8 x 17 mm. Vsak list je razdeljen na pol, vzdolžno in na vsaki predlogi. Približujemo črtkano črto, na kateri izrežemo stabilizatorje.

Robove stabilizatorjev odrežemo in jih zaradi lepljenja lepila povežemo. Ti stabilizatorji bodo raketam zagotovili stabilnost med letom. Na omenjeni vzorec izpostavimo 3 točke. Na račun predloge in svinčnika označimo točke na krmnem segmentu rakete, nato pa jih povežemo z raketnim nosom. Pritrdite stabilizatorje na podlagi lastne oznake. Čas je, da naredimo kupolo s padalom.

Ne pozabite na papir. Glavna stvar je, da je bila njena velikost 280 x 280 mm. S preprostimi manipulacijami ustvarite kupolo. Nadalje naredimo zanke iz niti. Potrebujete 8 praznih mest enake velikosti. Tukaj je bolje, da natančno izračunamo: izračunamo 1, 5 dolžine premera padala in dodamo dolžino telesa izstrelka. Pritrdite zanko na kupolo. Za to je bolje, da si priskrbite pomoč za papirne popravke. Previdno in nežno zložite kupolo. Vse vpletene zanke so stisnjene v telo rakete - najbolje je, da v tem procesu uporabite majhen kavelj. Drugi vozel pritrdimo na nosni raketi, tokrat z nitko z iglo. Padalo potisnemo v zadnji del rakete. Naprava za letenje je popolna in pripravljena za delovanje.

Letenje

Zelo preprost model rakete. Pripravimo kvadratni papir. Na sredini označite s svinčnikom v obliki črte. Odrežemo. Na prvem pasu zapustimo dve točki: eno na sredini zgornjega dela, drugo na sredini spodnjega dela. Naklonsko nagibno krivuljo narišemo na točko, označeno na spodnji strani, nato pa obrnemo drugi krak, vendar v nasprotno smer, do zgornje točke. Opazujte črto pregiba, ki poteka skozi presečišče nagnjenih črt. Na vrhu rakete. Strani se zložijo na srednjo črto. To je bil preobrat preostalega traku iz papirja. Na njej načrtujemo črto na sredini. Stranice listov zložimo na sredino, vogale izbokline pa spustimo do vrha. Ostaja še en del rakete na drugo. Pihamo v zgornji trikotnik in opazujemo eleganten let našega aparata. Zdaj veste, kako ustvariti različne modele raket.

Crafts iz kroglic iz niti - lepa in cenovno dostopnaZaključni element - šiv "zadnja igla"Kako narediti ameriški lok?Potonika iz kroglic: fotografija, shema tkanja, mojstrski tečaj za začetnikeRokavice z vojaškimi čepiKompleti za križno šivanje "Ryolis": značilnosti, prednosti, noviceKako šivati ​​povodnega konja: vzorci, navodila po korakih, videoKako plesti nogavice: korak za korakom navodila za začetnike