FoodPro Preloader

Zavese za dnevno sobo z lastnimi rokami: izbira materiala, tehnologija šivanja


Kakšna je funkcija zaves v dnevni sobi? Dnevna soba je obraz hiše, ki odraža okus gostiteljice. Soba, ki veliko govori o njenih prebivalcih. Odvisno od materiala lahko zavese vplivajo na razsvetljavo prostora in spreminjajo njegovo notranjost. Zanimivo je, da je zaradi prizadevanj oblikovalcev mogoče izbrati zavese za vsak slog in polnjenje prostora. In

Kakšna je funkcija zaves v dnevni sobi? Dnevna soba je obraz hiše, ki odraža okus gostiteljice. Soba, ki veliko govori o njenih prebivalcih. Odvisno od materiala lahko zavese vplivajo na razsvetljavo prostora in spreminjajo njegovo notranjost. Zanimivo je, da je zaradi prizadevanj oblikovalcev mogoče izbrati zavese za vsak slog in polnjenje prostora. In pomislite na možnost šivanja zaves za dnevno sobo z lastnimi rokami, domišljija s to vrsto ročnega dela je lahko neomejena. Potem boste zagotovo dobili čudovite stvari na izstopu, ki bodo v celoti ustrezali vašim željam.

5 dejavnikov, ki vplivajo na uspešen izbor zaves

1. Barva. Igranje s cvetjem omogoča vizualno povečanje dnevne sobe.
Pri izbiri barve bodite pozorni na barvo pohištva ali preproge, morda neke vrste dekor, kot so okrasne blazine.

2. Gostota zaves. Če je vaša dnevna soba v večernih urah hladna, potem morate pogledati debele zavese, ki jih bodo pokrivali iz prepiha in hrupa iz ulice. Zavesa prosojnih tkanin vam bo dala občutek zračnosti v vaši sobi.

3. Sumrak ali svetloba. Za ljubitelje mraka in zjutraj napihajte popolne zavese iz debelega blaga. Laki lahko izbirajo tanjše materiale. Različne tkanine imajo svoje lastnosti pri umetni svetlobi in lahko pomembno vplivajo na udobje bivanja v dnevni sobi.

4. Sezonskost zaves. Poskusite zašiti zavese v dnevno sobo s svojimi rokami iz več plasti tkanine ali naročite v salonu. Prilagajali se bodo v vseh letnih časih zaradi razslojevanja. Prvi sloj gostih tkanin bo prihranil veter in svetlo sonce spomladi. Ozadje tila in podobnih tkanin bo okrepilo čar poletnega dneva zunaj okna.

5. Način pritrditve. Običajni venec z obroči različnih materialov je zelo trpežen, moden in priljubljen. Za težke zavese z velikimi in grdimi nosilci lahko poberemo plašč. To bo skril nepotrebne podrobnosti in dodal trdnost vaši dnevni sobi.

Izbira materiala

Veste natančno namen in barvo svojih čudovitih zaves. Zdaj morate razmišljati o svojih materialih in dodatkih. Večinoma izberemo til. Obstaja nekaj najbolj iskanih vrst tkanin, iz katerih so izdelane tako imenovane zavese iz tila:

 1. Belo tančico iz 100% poliestra.
 2. Microveil se razlikuje v bolj prefinjenem prepletanju in ima učinek žarenja.
 3. Belo svileno tančico iz 100% svile.
 4. Pol-organza je tanka transparentna tkanina s fasetiranimi svetlečimi nitmi, 100% poliester.

Za debele zavese primerne tkanine, kot so velur, žamet, ženilj, saten, kašmir in podobno.

Ko se odločite za šivanje zaves za dnevno sobo, pomislite, kaj bo dopolnila in okrasila vašo sobo. To so trakovi, različni volančki, zanimive kljuke ali klasične vrvi, sodobne obešalniki za zavese.

Šivanje zaves na domu

Odločili ste se za vse potrebne nianse glede izbire vrste zaves, tkanin in dodatkov. Zdaj lahko govorimo o tem, kako šivati ​​zavese za dnevno sobo z lastnimi rokami. Torej bo to model na grommetih, ki so spet v modi. To bo šel v veliko notranjosti in je precej preprosta za izdelavo.

Pripravimo materiale, potrebne za izdelavo takšnih zaves: \ t

 • trak za lomljenje;
 • debela prevleka;
 • meter;
 • železo;
 • klešče;
 • kreda in pavs papir;
 • Zaponke za strehe;
 • navoj in šivalni stroj.


Izdelava vzorca tkanine

 1. Višina: od tal do strehe, morate dodati 10 cm nad 20 cm spodaj.Širina je enaka širini dvakratnega okna. Dolžina grommet je enaka končni širini in še 20 cm za rob.
 2. Izrežite tkanino in šivajte tesnilo na vrhu, da povečate togost. Nato šivajte stranske šive.
 3. Merite 3 cm od zgornjega roba, to bo lokacija traku. Zavijmo in gremo skozi likalnik.
 4. Odrežite trak želene dolžine in šivajte od znotraj navzven. Razdalja od roba in strani je 5 cm.
 5. Vezite tkanino na stran, tako da prekrije trak. Vzemite grommets v sodo številko in jih postavite v 10-15 cm.
 6. Označite lokacijo na tkanini in izrežite luknje nekoliko manjše od tulca. Vstavite tesnila in jih potisnite noter. Če je potrebno, uporabite klešče.
 7. Zdaj morate šivati ​​spodnji rob dvojnega roba in vaše zavese so pripravljene.


Klasična možnost

Za več stoletij zapored zavese za dnevno sobo v klasičnem slogu ostaja najbolj iskan izdelek. Takšne plošče se prilegajo vsem pohištvom, zanimiva zastavica pa bo dodala prefinjenost. Elegantne zavese te vrste so znane in ljubljene v številnih domovih. Ker je dovolj, da jih obesimo, se v sobi takoj pojavi kapljica slovesnosti, občutek praznovanja.

Nenavadne zavese

Naučili ste se za zavese, ki so priljubljene v številnih prostorih. Zavese za dnevno sobo z lastnimi rokami lahko izdelamo iz materialov, ki so nam popolnoma nenavadni:

 • Kvačkane, iz navadnih kroglic, iz kroglic in trakov itd.
 • Od šalov in fotografij, z obročki trakov. In s CD-jev itd.

Področje dejavnosti za vašo domišljijo je več kot ogromno, saj so lahko zavese za dnevno sobo, ustvarjene z lastnimi rokami, zelo različne.