FoodPro Preloader

Mikro leče 4: 3: pregled, značilnosti. Sistem Micro Four Thirds


Sistem Micro Four Thirds je najpogostejša oblika sistemskih prenosnih kamer, ki sta jih skupaj razvili Panasonic in Olympus. Na trg zrcalnih kamer in objektivov je vstopil zanje vsaj leto dni pred nastopom prvega pravega konkurenta. Prednost in prisotnost ne enega, ampak dveh glavnih proizvajalcev - glavna prednost tehnologije MFT.

Sistem Micro Four Thirds je najpogostejša oblika sistemskih prenosnih kamer, ki sta jih skupaj razvili Panasonic in Olympus. Na trg zrcalnih kamer in objektivov je vstopil zanje vsaj leto dni pred nastopom prvega pravega konkurenta. Prednost in prisotnost ne enega, ampak dveh glavnih proizvajalcev - glavna prednost tehnologije MFT. To postane očitno, na primer pri primerjavi katalogov leč. Micro 4: 3 ima več kot 75 različic optike, ki jih proizvajajo Panasonic in Olympus, ter proizvajalci drugih proizvajalcev, vključno s Sigmo, Tamronom, Samyangom, Voigtlanderjem, itd. Zato morate upoštevati nasvete strokovnjakov, da sprejemajo prave odločitve o nakupu najboljših MFT objektivov. Spodaj so najbolj primerni modeli, izdelani v skladu s tem standardom. Uporaba vmesnikov Micro 4: 3 omogoča namestitev optike z držali Leica M, Four Thirds in Olympus OM.

Leica 200mm .82.8

To je tihi teleobjektiv za fotoaparate brez zrcala Panasonic in Olympus, v katerem ekvivalentna goriščna razdalja doseže 400 mm. Montirana s standardnim Micro 4: 3 nosilcem. Optična kakovost bližnjih in oddaljenih objektov je odlična v celotnem okvirju, tudi pri široki zaslonki, minimalna razdalja ostrenja pa je nekaj več kot 1 m. Leica vključuje tudi 1, 4-kratni telekonverter, ki objektiv spremeni v /4 / 280 mm (560 mm ekvivalent). To v bistvu ustreza obsegu in odprtini Olympusovega 300mm, 4 in v mnogih pogledih ustreza njegovi kakovosti. Ta fleksibilnost ob ohranjanju visokega standarda privablja številne. Če proračun dopušča, in prednost je dana goriščna razdalja 200-280 mm, namesto 300 mm, potem je ta objektiv odličen dodatek k sistemu.

Leica DG 8-18mm-2, 8-4

To je četrti ultra širok zoom objektiv Micro 4: 3 in je danes najbolj prepričljiv. Čeprav se ne more ujemati kot modeli Olympus in Lumix 7–14 mm, je dodatna pokritost na daljšem koncu bolj prilagodljiva in možnost namestitve standardnih (ali celo resnih) ND filtrov brez vinjetiranja so cenili številni fotografi, zlasti ki uporabljajo dolgotrajno izpostavljenost. Leica Leica na širokih odprtinah morda ne bo tako ostra v kotih kot Olympus 7-14mm in nima stalne številke f-stop, vendar je manjša, lažja in cenejša. Model je boljši od starejšega Lumixa 7-14mm 4 in se izogiba težavam pri vijoličnih artefaktih. Glede na hitro in tiho fokusiranje, hermetično ohišje z gladkimi nastavitvenimi obročki, je to objektiv, ki ga je enostavno priporočiti. Glede na povratne informacije uporabnikov je to njihova najljubša ultra široka povečava za Panasonicove in Olympusove fotoaparate, prav tako pa tudi mamljiva posodobitev za lastnike Lumix 7-14mm 4 ali Olympus 9-18mm.

Leica DG 100-400mm 6 4-6.3

To je Super Mikrofon 4: 3. Objektiv je zasnovan za fotoaparate Olympus in Panasonic Lumix ter ponuja enakovredno območje 200–800 mm s širšo pokritostjo kot katera koli druga optika, zaradi česar je idealen za fotografe za prosto živeče živali. Vsebuje visoko kakovostne leče in montažo v primerjavi z obstoječimi telefoto objektivi, čeprav je veliko dražji. Cenejša alternativa je še vedno neprekosljiva Lumix 100-300mm, če pa si to lahko privošči Leica, se morate vprašati, ali je vredno malo bližje Olympusu 300mm 4 Prime. Če pa potrebujete kakovostno super telefonijo, bo ta model zagotovil vse, kar potrebujete, tako da izpolnite pomembno vrzel v katalogu MFT.

Leica DG 12mm .1.4

To je vrhunski objektiv za ohišja MFT, ki zagotavlja klasično 24-mm prevleko. Olympus in Samyang nudita cenejšo in lažjo 12-milimetrsko optiko majhne velikosti, vendar je Summilux na eni ravni svetlejša, ostrejša v kotih pri največji odprtini in edina, ki ima zaščito pred prahom in brizganjem. To je približno dvakrat dražje kot Olympus, zato se morate prepričati, da so njegove prednosti uveljavljene. Summilux je navsezadnje tihi, vrhunski objektiv, ki dela vse, kar se od njega zahteva, in je dobrodošel dodatek k obsežnemu katalogu MFT.

Olympus 8mm Fis1.8 Fisheye

To je prva ribja očesna leča z relativno odprtino f1, 8, ki omogoča snemanje v slabih svetlobnih pogojih brez povečanja občutljivosti. Tudi z popolnoma odprto zaslonko, optična oprema zagotavlja zelo jasne podrobnosti v vogalih, zaradi česar je odlična izbira za notranjo fotografijo. Odličen je za akcijske in ekstremne športe, snemanje fotografij in videoposnetkov, zlasti ker je telo zaščiteno pred prahom in vlago. Mnogi so skeptični glede izvedljivosti takšnih leč, vendar Fisheye daje veliko več, kot je bilo pričakovano, zaradi svetilnosti, kakovosti in montaže. Zaradi tega so bolj prilagodljivi kot modeli z nizko porabo. Alternativa je poceni Samyang 8mm .53.5 objektiv.

Olympus 7-14mm .82.8

Zelo širokokotni zoom omogoča doseg 14–28 mm (enakovredno) s konstantno zaslonko f2.8. Njegove lastnosti ustrezajo Lumixu G 7-14mm, vendar je svetlejši in se ponaša z zaščito pred neugodnimi vremenskimi razmerami. Tako kot Lumix G, vgrajeni pokrov pomeni, da na sprednji strani ni standardnega navoja filtra, kupite pa lahko tudi adapterje za objektiv tretjih strank (npr. Lee). Večja diafragma in ostrejša zasnova pomenita, da je večja, težja in dražja od protipostavke. Kljub temu je bila leča korak naprej v vseh pogledih in je brez vijoličastih poudarkov, ki jih Lumix trpi v nekaterih stavbah.

Lumix 30mm Mac 2.8 Macro

Ni mogoče zanikati, da je to najbolj donosna high-end makrooptika. To je nedvomno najcenejši način, da uživate v pravem samodejnem ostrenju 1: 1 na enem izmed najboljših objektivov za Micro 4: 3, proizvajalec pa se ne zaveda kakovosti. Edina pomanjkljivost modela je pomanjkanje omejevalnika izostritve, ki bi lahko izboljšal hitrost samodejnega ostrenja pri slikah, ki niso makro, toda tudi s polno ostrino, AF deluje precej hitro. Glede na to, da je pokritost, ki je blizu standardu, model najbolj prilagodljiv od treh makro objektivov MFT, je zelo privlačna možnost za lastnike Panasonic ali Olympus, ki se zanimajo za posnetke od blizu.

Panasonic Lumix G 42.5mm .1.7

To je kratek teleobjektiv, ki stoji proti izjemno priljubljenemu Olympusu 45mm .81.8. V uporabniških testih Lumix zagotavlja večjo jasnost v kotih z velikimi zaslonkami in se lahko bolj osredotoči, pri čemer ima dvojno funkcijo kot glavni makro objektiv. Ima optično stabilizacijo (za lastnike Panasonicovega podvozja brez te funkcije). Kljub temu, da je v mnogih testih objektiv boljši od Olympusa, slednji omogoča boljšo vizualizacijo območij izven fokusa in se praviloma prodaja z velikim popustom. Oba modela sta odlična izbira in strokovnjaki ju zelo priporočajo.

Olympus 40-150mm Pro2.8 Pro

To je vrhunski telefoto objektiv s konstantno relativno odprtino f2.8. Območje 80-300 mm (50 mm ekvivalent) je idealno za portretno in ulično fotografiranje, kot tudi za fotografiranje prostorov in šport. Objektiv deluje hitro, je odporen na prah in vodo ter zagotavlja zelo ostre in visoko kontrastne slike v kotih, tudi pri največji zaslonki. Fokalno območje je veliko daljše od konkurenčnega Lumixa 35-100mm ƒ2, 8, čeprav so njegove fizične dimenzije večje. Mnogi raje snemajo bolj optiko z visoko odprtostjo, da bi dosegli plitvejšo globino polja, če pa se zdi, da so zmogljivosti objektiva zadostne, jo je treba vključiti v vašo zbirko.

Panasonic Leica 15mm .1.7

To je visokokakovostni univerzalni objektiv za fotoaparate Olympus in Panasonic, katerega cena je nižja od alternativnih možnosti. Njegova goriščna razdalja, ki je enaka 30 mm v polnem formatu, je edinstvena. Vendar pa je idealen za univerzalno optiko. Objektiv je nekoliko širok za tradicionalne portrete, vendar so krajine, arhitektura in celo slike s plitvo globino polja v njegovi pristojnosti, optična kakovost pa je korak naprej v primerjavi z alternativami s podobno goriščno razdaljo. Strokovnjaki svetujejo uporabo Summimux 15mm, če proračun dopušča, namesto cenejšega Olympus 17mm 171.8. To še posebej velja za lastnike GM1 ali GM5, saj gre dobro skupaj. Če je objektiv Olympus Micro 4: 3 17 mm .81.8 že tam, potem je težko kupiti Panasonic. Seveda je njegova optika nekoliko boljša, vendar ne dovolj, da bi nadomestila alternativni model.

Panasonic Leica 25mm .1.4

Gre za standardni objektiv Micro 4: 3 z efektivno goriščno razdaljo 50 mm. Bil je drugi model, ki ga je Panasonic izdal pod blagovno znamko Leica za MFT. Leica razvija optiko, Panasonic pa jo proizvaja na Japonskem. Kakovost izdelave in nastavitveni obroč so visokega standarda in zagotavljajo odlične rezultate. Relativna odprtina omogoča delo pri šibki svetlobi in pridobivanje plitke globine polja, kar je odlično za portrete blizu bližine. Po mnenju lastnikov jim je lažje fotografirati portrete otrok s tem objektivom, kot pa daljše goriščne razdalje. Vendar pa nekateri uporabniki Olympusovih kamer med snemanjem okvirja med prilagajanjem zaslonke poročajo o naključnem hrupu. Zdaj je na voljo nekaj 25mm možnosti za Micro Four Thirds, vendar mnogi še vedno ostajajo zavezani temu staremu, a kakovostnemu modelu.

Panasonic Leica 42.5mm .1.2

Leica Nocticron je nedvomno vrhunski portretni objektiv. Žariščna razdalja 42, 5 mm ustreza 85 mm v polnem formatu, zaradi česar je klasična izbira za portretno fotografiranje, številka f1.2 f-stop pa omogoča plitvo globino polja. Kar resnično impresionira, je, kako objektiv obvladuje ostrino v kotih, tudi pri maksimalni zaslonki, zaradi česar je izjemno uporaben pri šibki svetlobi. Dovolj je reči, da so neusmerjena področja tudi vzorna. Edina pomanjkljivost je poleg velikosti tudi cena, ki ustreza visoki kakovosti modela. Na srečo, če si ga Nocticron ne more privoščiti, obstaja veliko odličnih kratkih teleobjektivnih objektivov MFT, vendar je za tiste, ki zahtevajo najboljše, nepogrešljiv.

Panasonic Lumix 7-14mm .4

Lastniki fotoaparatov MFT lahko izbirajo med 3 izjemno širokimi objektivi, profesionalci pa priporočajo vsakemu. Lumix G 7-14mm z razponom 14-28 mm (ekvivalent) zagotavlja odlične rezultate po celotnem okvirju, tudi pri največji zaslonki. Opremljen je z vgrajeno kapuco, ki varuje optiko pred udarci, praskami in svetlobo. Po drugi strani pa ne morete namestiti filtrov brez improviziranega adapterja za objektiv in lastniki Olympusovih teles lahko trpijo zaradi vijoličnih artefaktov pri fotografiranju svetlih virov svetlobe. S ceno med manj ekstremno 9-18mm in višjo optiko 7-14mm, 2.8 ostaja priljubljena izbira in priljubljena profesionalna uporabnika.

Olympus M Zuiko Digital 75mm .1.8

Japonski proizvajalec še naprej izdeluje vrhunske leče v kovinskem ohišju. Ta model zagotavlja telefoto ekvivalent 150 mm s široko zaslonko, zaradi česar je idealen za resno portretno fotografijo, kot tudi za podrobnosti pokrajin in urbanih okolij. Ohranjanje relativne odprtine f1, 8 pri daljši goriščni razdalji je povzročilo zvišanje stroškov (približno podvojilo v primerjavi s 45 mm 1, 8) in kljub svoji robustni zasnovi ni tesno. Lastniki Panasonicovih fotoaparatov bi morali vedeti, da tako kot vsi Olympusovi objektivi ni optične stabilizacije, zato da bi se izognili tresenju, morajo posneti dovolj hitro hitrost zaklopa ali na stojalu. Toda tudi s temi zadržki je model zelo zaželen, zlasti za resne portretarje.

Olympus M Zuiko Digital 17mm .1.8

To je glavna leča za splošno uporabo. Z ekvivalentno goriščno razdaljo 34 mm zagotavlja vidno polje, ki je skoraj enako klasični 35 mm optiki, ki so jo oboževali ulični fotografi. Tako je širši od 50 mm in ne trpi zaradi izkrivljanja 28 mm leč. Zaradi tega je model idealen za vsakodnevno delo, njegova majhna teža in majhne dimenzije pa pomenijo, da lastnik verjetno ne bo opazil, da je nameščen. Velika osvetlitev je uporabna pri šibki svetlobi, prav tako pa vam omogoča, da ustvarite bokeh učinek, še posebej, če je predmet blizu minimalne razdalje ostrenja. Z dovolj previdnosti pri razdalji in sestavi okvirja lahko celo odstranite portret. Slabosti uporabnikov objektiva so izbirna mešanica, pomanjkanje zaščite pred prahom in vlago ter precej visoki stroški. Vendar je njegova kakovost visoka, zato je najbolj povpraševanje, predvsem pri tistih, ki še niso pridobili 20-milimetrske optike.

Lepe in lahke papirne hišeRavne in volumetrične obrti iz žit na temo "Jesen"Torej samo plesti pulover!Izdelava plenice za motorje z lastnimi rokamiKako narediti papirnate metulje z lastnimi rokami?  Tri lahke potiFoamirana krona naredite samiDomače obrti so improviziraneKako pravilno pico kvačkanje.  Možnosti