FoodPro Preloader

Ikone za beadwork: Master Class


Od antičnih časov so ikone zavzele pomembno mesto v hiši ruskega ljudstva. Ni bila niti ene koče, katere stene ne bi krasile obraza svetnikov. V našem času se je malo spremenilo, le da obstaja več tehnik in načinov njihovega izvajanja. Bead placer Ena izmed najbolj priljubljenih načinov izvajanja ikon danes je vezenje ikon z biseri, mojstrski razred, ki ga bomo sedaj imeli. Zelo ma

Od antičnih časov so ikone zavzele pomembno mesto v hiši ruskega ljudstva. Ni bila niti ene koče, katere stene ne bi krasile obraza svetnikov. V našem času se je malo spremenilo, le da obstaja več tehnik in načinov njihovega izvajanja.

Bead placer

Ena izmed najbolj priljubljenih načinov izvajanja ikon danes je vezenje ikon z biseri, mojstrski razred, ki ga bomo sedaj imeli.

Zelo majhno število kvalificiranih delavcev z bogatimi izkušnjami lahko ustvarja svoje stvaritve neposredno na tkanini, ki ne vsebuje uporabljenega vzorca. Preostanek je vezen z biseri neposredno na končne praznine. Idealno za to shemo so ikone za beadwork. V tem primeru je na tkanini že pripravljen raznobarvni vzorec, le da je na vrhu pritrditev kroglic.

Izbira shem

Z nakupom materiala za vezenje je treba vzeti odgovorno, ker je od njega na prvem mestu in je odvisno od videza končnega izdelka.

Če se odločite za vezenje ikone z biseri, morate sheme kupiti v specializirani trgovini. Če se odločite za varčevanje z materiali, v zameno tvegate, da boste dobili nekaj nerazumljivega, le nejasno spominjate na izdelek, ki bi ga radi dobili kot rezultat vašega dela. Ker je ikona, ne glede na to, ali jo zašijete sami ali jo pripravi kot darilo, predmet, ki bo zadovoljil oči več kot eno leto ali celo več kot eno desetletje, mora biti gradivo primerno. Najboljše od vsega, ko je shema vezenja s kroglicami spodnje ikone zapečatena s flizelinom. Potem bo kroglice potekala tesno, in ko se raztegne končnega izdelka na vezan les ali karton, ko je uokvirjena v okvirju, boste veliko lažje.

Zdaj bodite pozorni neposredno na natisnjeno sliko. Moralo bi biti jasno, da se najnovejše obrtnice najbolje ustavijo pri izbiri, ko je vstopna in izstopna igla na diagramu (mesta, kjer naj bi se igla zataknila skupaj z vrvico, ki je nalepljena skupaj), označena s temnimi pikami. Za začetnike je to veliko lažje. Kasneje, ko je oko že pometeno, lahko uporabite shemo brez zgoraj navedenih oznak.

Izbira kroglic

Ko ste določili, kakšno ikono boste vezali, nadaljujte na naslednjo, zelo pomembno stopnjo - izbor kroglic.

Praviloma za vezenje kroglic na tkanino izberejo material čeških proizvajalcev. Na trgu je veliko kitajskih podjetij. Vendar pa so češke kroglice v primerjavi z njimi gladke, gladke, kroglice so ena na ena in praktično ni zakonske zveze. Takšna poenotenost je zelo pomembna pri oplemenitenju. Ker je kakovost materiala tista, ki zagotavlja lepo delo. Ko se kroglice spustijo ena na drugo, ikona in katera koli druga slika pridobi nenavadno razkošen videz, ki se blešči v sončni svetlobi in daje lastniku veselje.

Učenje tehnik vezenja

Vezenje ikon z biseri, katerega mojstrski razred je predstavljen v našem članku, je zelo zanimiva dejavnost. Glavna stvar pri opravljanju dela je natančnost. Če naredite celo šive in položite vse kroglice na eni strani, boste imeli izjemno lep kos. Kar se tiče natančnega vezenja, potem se mnenja razlikujejo. Nekatere igle šivajo od spodaj navzgor, mimo igelne šive v smeri od spodnjega levega kota vsakega kvadrata vzorca do zgornjega desnega roba. Drugi, nasprotno, so vezeni od zgoraj navzdol. V tem primeru igla preide iz zgornjega levega kota v spodnjo desno. Izberite udobno območje za vezenje z dobro razsvetljavo. Zvečer lahko dodatno uporabite namizno svetilko. Kroglice so najbolje razporejene v posebne zabojnike za barve - potem ne bo razpadlo, zato bo primerno, da ga potisnete na iglo. Izberite za vas najprimernejši način vezenja (mnogi raje delajo od spodaj navzgor) in začnite ustvarjalno delo. Rezultat vašega dela bo ikona, ki bo ščitila vas ali vaše prijatelje (če jo oblečete za darilo).

Zakaj ikone pomagajo?

Ruska pravoslavna cerkev verjame, da Gospod občutljivo posluša molitve pred tistimi svetniki, ki so v svojem življenju dokazali svojo posebno čistost, navzočnost Svetega Duha v njih, zahvaljujoč čem so dosegli svoja dobra dela na določenem območju. Hkrati pa ima vsak svetnik moč, da pomaga ljudem prav v tistih zadevah, v katerih se je sam ukvarjal z življenjem. To je bil glavni odločilni dejavnik, zakaj ima vsaka ikona svoj poseben namen. Oglejmo si najpogostejše obraze svetnikov.

Ikona "Semistrelnaya"

V velikem asortimanu v prodaji so vezene personalizirane ikone z biseri. Sheme za njihovo vezenje je enostavno pobrati, glavna stvar je ugotoviti, katero posebno ikono potrebujete.

Upoštevati je treba dejstvo, da imajo vsi poleg zunanjega videza tudi simbolni pomen. Na primer, ikona "Semistrelnaya", shema, ki je predstavljena v skoraj vsaki trgovini z iglo, je že dolgo znana po svojih zdravilnih sposobnostih. Prav tako se verjame, da bi morali pred to ikono moliti za sovražnike, pred njim vprašati o mehčanju srca, o njem govori tudi drugo ime, »Mehčalec zlobnih src«.

Podoba Nikolaja Čudežnega

"Nicholas the Wonderworker" - ikona kroglic, čigar shema ni nič manj pogosta. Šteje se za nekakšen amulet, ki ščiti in prinaša milost.

Pravijo, da ima ta ikona za vsako osebo poseben pomen, ki je znan le njemu. Vsi se spominjajo praznika sv. Nikolaja od otroštva. Navsezadnje je ta svetnik vsako zimo prinašal darila poslušnim otrokom. Legenda pravi, da je Nikolaj Čudežni del svojega življenja dajal darila revnim ljudem, za to plemstvo in druga enako dobra dela so ga šteli med svetnike.

Poročne ikone

Pogosto igle ženske kupil shemo vezenine kroglice poroko ikone. Natančneje, ni ena ikona, ampak par, ki bo zaščitil in zaščitil mladoporočenca. Obstaja veliko vrst takih ikon. Na prvem mestu se razlikuje po tem, da vedno gredo skupaj. Beaded set je zagotovo odličen poročni dar.

Namen ikon

Ker o posamezni ikoni lahko govorimo neskončno, bomo poskušali na kratko pregledati glavne in ugotoviti, kakšno vrsto pomoči nudijo.

Verjame se, da lahko ikona Pazljivega očesa, Betlehema in Sedme Trojice matere božje, Križanje ikona in Mati Božja nad vrati varujejo hišo pred tatovi.

Zdravilne lastnosti ikone Matere božje "Trije roke", "Radost in tolažba", "milostiva nebesa", "neuničljiva stena", podoba sv. Pantelejmona, so že dolgo obdarjene z zdravilnimi lastnostmi.

Da bi molili Gospoda za lepoto in ljubezen, so bile v hišo pripeljane ikone Matere Božje »Neboleča barva«, »Je vredno jesti«. Obrnili so se tudi na obraz »Zlato Zvero« in ikono »Gospodovo preobrazbo«.

Da bi molili za poslušnost otrok, so uporabili ikone »Oznanjenje Svete Matere božje«, podobe Matere božje - »Ključ opominjanja« in »Gospodarica uma«.

Kje izbrati ikono?

Večina novinejših šivalk začne iskati potrebno shemo za specializirane prodajalne. Vendar, včasih, da bi našli nekaj zase, boste morali iti okoli mnogih tistih, ki prodajajo beadwork. Ikone, sheme (fotografije) si lahko ogledate v našem članku. Torej, ko se odločite, kakšno ikono boste vezali, lahko varno pridete na delo. Izbira shem je nenavadno velika, če želite, lahko uredite dostavo blaga, ki vam je všeč, ne samo iz Rusije, ampak tudi iz tujine.

Tukaj je v našem članku predstavljen vezenje ikon z biseri, katerega mojstrski razred vodijo izkušene šivane. Veliko kvalificiranih delavcev je začelo svoje delo na takšnih priporočilih. Vsako vezenje s kroglicami in zlasti izvajanje ikone je duhovni proces. V nadarjenih rokah bo shema beadwork postala prava mojstrovina. Lahko je veliko darilo.

Shema vezenja z biseri, ki ste jih kupili, vam bo prinesla neprimerljiv užitek. Dejansko poleg namena te podobe absorbira toplino vaših rok in ljubezen, ki ste jo vložili med delom. Zato izkušenim šivankam svetujemo, da se z dobrim razpoloženjem ukvarjajo z vezenjem in pred tem molite.

Kako kravato preprosto kvačkati šal?  Sheme bodo novicam pomagale, da bodo delo lažje in preprostejše.Brioche (pletenje): opis tehnike, značilnosti in pregledovOsredotočite se s karticami.  Najpreprostejši način za presenečenjeCrafts iz časopisnih cevi storite samiKako narediti nož z lastnimi rokami doma?Smešne lutke iz nogavicKako vtkati tatoo choker desno?Crafts iz cevi soka z lastnimi rokami.  Obrti za novo leto