FoodPro Preloader

Veriga navoja - verižni šiv


Vezenje - najpogostejša vrsta ročnega dela, ki je svetu znana že od antičnih časov. Ženske v Grčiji, Indiji, Siriji in Rimu so zaradi svoje edinstvene sposobnosti in edinstvenih del pridobile svetovno znano popularnost. Danes je vezenje še vedno ena najbolj priljubljenih vrst ročnega dela številnih žensk. Večina so

Vezenje - najpogostejša vrsta ročnega dela, ki je svetu znana že od antičnih časov. Ženske v Grčiji, Indiji, Siriji in Rimu so zaradi svoje edinstvene sposobnosti in edinstvenih del pridobile svetovno znano popularnost. Danes je vezenje še vedno ena najbolj priljubljenih vrst ročnega dela številnih žensk. Večina sodobnih šivov se je pojavila v antiki. Najbolj presenetljiv primer v tem primeru je verižni šiv.

Ime te vrste šiva ni bilo naključno. Posebna obroča sta se imenovala Tambour, ki sta bila uporabljena kot glavno orodje za vezenje velikega platna - preproga ali prekrivala. Verižni šiv je mogoče izdelati na različne načine - obstaja več vrst ročno izdelanih in celo strojnih vezenin. Osnovno načelo njegovega izvajanja je ustvarjanje verige niti.

Pred začetkom je nit pritrjena s strani platna, kar je napačno. Po tako enostavnem delovanju se igla potegne na sprednjo stran površine, nit pa se v krožnem gibanju spremeni v majhno zanko. Nato morate izvesti glavno dejanje - vnesite iglo v mesto, kjer je prišel v prvi šiv. Nato se nit vrne na napačno stran platna, sami pa lahko izberete nadaljnjo razdaljo njenega izhoda na sprednjo stran. Nato se ponavlja princip zanka. Zelo pomembno je ohraniti enako razdaljo med vsemi členi verige. Samo v tem primeru bo šiv postal gladka in lepa. Opisana metoda je primer tehnike igelnega verižnega šiva.

Vzorci vezenja na tkanini lahko uporabljajo različna orodja. Za izdelavo verižnega vboda pri ročni vezavi lahko uporabite dva načina - z iglo in kavljem. Orodje se večinoma izbere glede na debelino navoja. Na enak način je izdelan šiv kavelj. Glavno pravilo v tem primeru je, da izvedemo vezenje, ne da bi odstranili nit s kljuke in da ne izgubimo zanke na napačni strani platna.

Obseg verižnega šiva je zelo raznolik. S to tehniko lahko z gladkimi površinami platna obdelate robove že gotovih izdelkov, izdelate dekorativne elemente, spremenite lokacijo in smer zank. S pomočjo takega šiva lahko izdelujete okraske, cvetlične aranžmaje. Tamburaški šiv je eden glavnih vrst, pri vezenju pa se običajno kombinira z drugimi različicami šivov. Na primer, če sprostite več zank različnih ali enake velikosti iz ene baze, boste vizualno dobili prvotno cvet. Če postavite zanke na cik-cak ornament, dobite originalno vejico s številnimi listi.

Obstaja tudi zelo pomembna skrivnost varnosti vezenja s pomočjo verižnega šiva. Posebno pozornost je treba nameniti zadnji zanki - potrebno je popraviti glavno nit. V nasprotnem primeru se vse ustvarjene obrti takoj raztopijo, ko izvlečete ohlapen konec niti. In če za fiksiranje uporabljate popolnoma drugačno nit, bo rezultat na žalost enak.

Levovo obleko za otroka ni težko narediti z lastnimi rokami!Do-it-yourself voščilnice: mojstrski razred, zanimive ideje in priporočilaŠivamo sramotni kostum: materiale in shemoTulipani iz bonbonov in valovitega papirja.  Candy Tulipani: Master ClassObrti iz vlažnih diskov to naredite samiKako narediti luči buče v različnih variacijahKuhinjski enobarvni križni šivSunflower-kanzashi do-it-yourself: mojstrski tečaj