FoodPro Preloader

Objektiv Fisheye - prava romantika fotografije


V umetnosti fotografije obstaja veliko zanimivih in nenavadnih rešitev in trikov, ki vam omogočajo, da ne le natančno in lepo prikažete vse lepote sveta, ampak tudi ustvarite prave mojstrovine. Nekateri od njih so tako fantastični in čudoviti, da izgledajo kot čudovite čarobne slike. Toda prava umetnost - da ne spreminjamo podobe neprepoznavnosti, ampak samo, da ji dajemo poseben čar s pomočjo majhnih trikov. Objektiv

V umetnosti fotografije obstaja veliko zanimivih in nenavadnih rešitev in trikov, ki vam omogočajo, da ne le natančno in lepo prikažete vse lepote sveta, ampak tudi ustvarite prave mojstrovine. Nekateri od njih so tako fantastični in čudoviti, da izgledajo kot čudovite čarobne slike. Toda prava umetnost - da ne spreminjamo podobe neprepoznavnosti, ampak samo, da ji dajemo poseben čar s pomočjo majhnih trikov.

Objektiv ribje oko je čudovita rešitev za amaterje in profesionalce. Ima največji kot gledanja - 180 °, popačenje, ki je prisotno pri snemanju, pa daje zanimiv in prvotni učinek.

Načelo delovanja leče, njene sorte

Objektiv "ribje oko" je dobil ime leta 1906. Robert Wood je opozoril, da je slika, ki jo dobi s pomočjo, vidna pod vodo. Podobno sliko vidimo na vratih. Izkrivljanje (popačenje) nastopi zelo močno, le majhna cona v centru bolj ali manj ustreza njenim realnim parametrom. Uporabili so ga prej v meteorologiji, da bi videli celotno nebesno sfero.

Zanimivo je, da se že zdaj takšna leča uporablja v znanstvenih delih, ko je treba povečati vidni kot. In za fotoamaterje je postal čudovita najdba, s katero lahko ustvarite izvirne krajine ali arhitekturna dela, smešne portrete in še veliko več.

Fisheye leča je dveh različnih tipov. Prva se imenuje krožna ali krožna. On daje popolno sliko v obliki kroga, ki ustvarja izvirno sliko. Vidni kot 180 °. V resnici pa deluje na enak način kot drugi objektivi, ki zajamejo le del senzorja - pravokotnik, ki se prilega premeru samega objektiva. Pravokotnik postane tudi okrogla slika. Običajno izdelujejo takšne dodatke za 35 mm format. Njihova goriščna razdalja je 8 mm.

Kaj bi lahko bilo ribje oko? Druga možnost se imenuje diagonalna ali polno-okvirna leča. V tem primeru se uporablja celotno območje senzorja, kot pogleda pa je 180 ° samo diagonalno. Vodoravno bo približno 147 ° in navpično 95 °.

Tipi objektivov so precej poljubno razdeljeni - vse je odvisno od tega, kateri del senzorja bo uporabljen. Zato lahko standardni objektiv ribiškega učinka daje kakršno koli vrsto, razlika pa bo le v velikosti samega senzorja. Ti dodatki so precej drage in jih včasih poskušate zamenjati s preprostimi pretvorniki. Pretvornik se nosi na konvencionalnem objektivu, kar močno spremeni njegov vidni kot. Omogočajo snemanje slik širokega formata na katerem koli fotoaparatu. Hkrati pa je za kakovost slike potrebna tudi majhna zaslonka.

Kako snemati z objektivom ribjega očesa - osnove pismene fotografije

Velik plus te vrste objektivov - ni problema s poudarkom na sliki. Zaradi velikega stika s svetlobo je slika zelo jasna in izrazita. Osrednje črte (vodoravne in navpične) niso popačene.

Učinek ribjega očesa izgleda odlično pri fotografiranju neba. V gozdu, med hišami ali pa preprosto snemamo kupolo s krožno lečo.

Široka oblika slike omogoča fotografiranje v bližini objektov arhitekture. Da bi bila slika skladna, morate poskušati ravnati v skladu z njenim okvirjem - povezati horizontalne ali navpične črte z enakimi elementi strukture.

Pri snemanju z objektivom ribje oko dobite smešne portrete ali samo smešne fotografije. Osrednje območje je manj izkrivljeno, zato je treba postaviti glavne objekte raziskave. Štiri vogalne cone - območja največjega popačenja.

Levovo obleko za otroka ni težko narediti z lastnimi rokami!Do-it-yourself voščilnice: mojstrski razred, zanimive ideje in priporočilaŠivamo sramotni kostum: materiale in shemoTulipani iz bonbonov in valovitega papirja.  Candy Tulipani: Master ClassObrti iz vlažnih diskov to naredite samiKako narediti luči buče v različnih variacijahKuhinjski enobarvni križni šivSunflower-kanzashi do-it-yourself: mojstrski tečaj