FoodPro Preloader

Kako narediti majico iz računa z ali brez kravate


Starodavna umetnost zlaganja različnih zelo zapletenih papirnatih figuric, ki so prišli iz Japonske in se nikoli ne utrudijo s svojo milostjo, neponovljivo subtilnostjo in zračnostjo, postaja vse bolj priljubljena vsako leto. In to ni presenetljivo. Navsezadnje origami ponuja shemo dodajanja najbolj zanimivih številk - tako geometrijskih kot mojstrovin iz živalskega in rastlinskega sveta. Nač

Starodavna umetnost zlaganja različnih zelo zapletenih papirnatih figuric, ki so prišli iz Japonske in se nikoli ne utrudijo s svojo milostjo, neponovljivo subtilnostjo in zračnostjo, postaja vse bolj priljubljena vsako leto. In to ni presenetljivo. Navsezadnje origami ponuja shemo dodajanja najbolj zanimivih številk - tako geometrijskih kot mojstrovin iz živalskega in rastlinskega sveta. Načeloma lahko iz papirja ustvarite karkoli. Tu se na primer majhna srajca, prepognjena iz bankovca, šteje za srečen talisman, ki prinaša srečo. Lahko ga obdržite ali podarite prijateljem. Torej, kako narediti majico iz računov? Zelo preprosto. Potrebno je le material, potrpljenje in pol ure prostega časa.

Kje začeti?

Preden pokvarite denar, vzemite preprost list belega papirja in vadite, strogo upoštevajte vsa navodila. Prvič, seveda, je malo verjetno, da bi dobili nekaj smiselno. Vendar pa je več poskusov - in talisman bo pripravljen. Srajca iz bankovca ne bo samo pokazala bujne domišljije svojega ustvarjalca, temveč tudi zabavala druge.

Kateri račun je bolje vzeti za majico?

Odločite se, da se naučite, kako narediti majico iz računa, takoj razmislite o razpoložljivem denarju. Načeloma lahko vzamete karkoli, toda najbolj enakomerna in lepa kopija bo narejena iz dolarja. Dejstvo je, da ima za to najustreznejše razmerje. Srajce iz vseh drugih računov bodo imele drugačno obliko.

Shema izdelave maskote: začetek

Torej, vzamemo dolar ali, recimo, račun deset ali petdeset rubljev. Na levi strani morate zaviti manj kot tretjino bankovca. Sedaj, ne da bi popravili ničesar, bi morali papir upogniti na polovico vzdolž njegove dolge strani, nato pa razgrniti pregib. Zdaj sta zgornji in spodnji dolgi strani upognjeni do te sredinske črte. Naslednji korak je razgrnitev dveh gub, ki so bile pravkar ukrivljene. Račun je treba obrniti in na desni strani ovijati tanek trak širine ne več kot centimeter. Kako narediti majico iz računov, narediti vse, kar je že opisano? Zavrtite in ponovno upognite dolge robove na srednjo črto. Na desni strani bankovca je upognjen še en tanek trak.

Manšete in zaustavitev

Celotna leva stran računa je zdaj odsekana, na robovih pa so upognjene tanke črte, ki bodo služile kot majica z lisicami. Zdaj so dolgi robovi spet nagnjeni navznoter. Na desni strani so vogali nagnjeni naprej, tako da se njihove črte sekajo s centralno vodoravno ravnino. To bo imelo za posledico ovratnico prihodnje srajce. In na levi strani so izdelani rokavi: notranje ventile je treba izklopiti. Na koncu dela je levi rob upognjen tako, da ga lahko spustimo skozi ovratnik. Vse je majica iz računa, katerega shema je dokaj preprosta, pripravljena.

Možnosti majice

Pri ugotavljanju, kako izdelati majico iz računa, bodite pozorni na dejstvo, da lahko zložite ne le talisman, ampak tudi dodatke k njemu. To, na primer, hlače iz istega denarja, krilo, papirnate rože, majhne moške. Edinstvene obrti bodo postale pravo umetniško delo. Mimogrede, lahko zložite bolj zapleteno srajco.

Zapletena različica

Če želite ustvariti nekaj bolj zanimivega, bi bila odlična izbira majica s kravato iz računa. Material je odvzet, upognjen na polovici vzdolž dolge strani, nato pa je odrezan. Zdaj je treba zgornje vogale zložiti v ta krog, narediti trikotnik in ga upogniti navznoter, do sredine lista. Iz središča vrha so računi narisani s svinčnikom in ravnilom z dvema črtama na robove nastalega trikotnika. To je prazno za bodočo kravato. Naslednja faza je, da rahlo upognemo račun vzdolž teh svinčnikov in ga ponovno odtrgamo, da oblikujemo precej opazne gube. Istočasno je preostali del polja rahlo upognjen, tako da je kravato v ozadju srajce. Zdaj se dolgi robovi bodočega talismana upogibajo navznoter, proti osrednjemu zgibu. Hkrati jih je treba zložiti tako, da so robovi pod vezico, ne da bi jo pokrivali.

Drugi del dela

Vse, kar je treba storiti še naprej, na splošno, sovpada s shemo za zlaganje tradicionalne majice brez kravate. Spodnji del računa je upognjen za en centimeter, nato pa morajo biti njegove stranske stranice zložene na sredino. Potem morate upogniti papir, upogibni spodnji tretji navznoter. Zdaj so notranji robovi zaviti iz središča, majica je prepognjena na pol in dobijo se rokavi. Vsa maskota z pripravljeno kravato. Načeloma lahko, če si to res želite, srajco ne zložite iz bankovca, temveč iz navadnega papirja, ga pobarvajte, celo zlepite z iskrami ali okrasnimi. Vse je odvisno od letenja fancy. Vendar pa denarna srajca, kot mnogi verjamejo, daje lastniku uspeh ne le v denarju, ampak tudi v vseh drugih zadevah. In izgleda veliko bolj zanimivo kot vse druge možnosti.

Kako kravato preprosto kvačkati šal?  Sheme bodo novicam pomagale, da bodo delo lažje in preprostejše.Brioche (pletenje): opis tehnike, značilnosti in pregledovOsredotočite se s karticami.  Najpreprostejši način za presenečenjeCrafts iz časopisnih cevi storite samiKako narediti nož z lastnimi rokami doma?Smešne lutke iz nogavicKako vtkati tatoo choker desno?Crafts iz cevi soka z lastnimi rokami.  Obrti za novo leto