FoodPro Preloader

Kako okrasite razglednico z lastnimi rokami: izvirne ideje


Lepa kartica je stalnica vsakega dopusta. Navsezadnje lahko s pomočjo njega osebi poveste o svojih občutkih do njega in vam čestitam za vaš zmagoslavje z vsem srcem. Na svetu je veliko različnih razglednic za vsak okus in vsak predmet. Toda najboljši izmed njih velja za ročno izdelano. Da bi lahko predstavili čestitko, potrebujete le kreativno razmišljanje in ustrezne materiale. In kako

Lepa kartica je stalnica vsakega dopusta. Navsezadnje lahko s pomočjo njega osebi poveste o svojih občutkih do njega in vam čestitam za vaš zmagoslavje z vsem srcem. Na svetu je veliko različnih razglednic za vsak okus in vsak predmet. Toda najboljši izmed njih velja za ročno izdelano. Da bi lahko predstavili čestitko, potrebujete le kreativno razmišljanje in ustrezne materiale. In kako pravilno okrasiti razglednico, tako da ima vse potrebne parametre, bo naš članek povedal.

Spomladanska kaplja

Ko že govorimo o razglednicah za tako svetle praznike kot 8. marec, lahko rečemo, da bi morali vsi videti sončni, saj simbolizirajo prihod pomladi. Zato je vsak izdelek, namenjen temu prazniku, dolžan napolniti s svetlobo, toplino in nežnostjo barv. Pri takšnih karticah je najbolje uporabiti kombinacijo svetlo zelenih, roza in rumenih tonov, ker navdihujejo in nasičajo sonce z energijo po dolgi mrzli zimi. Primer tega, kar lahko naredite domače razglednice od 8. marca, so spodnje fotografije in mojstrski tečaj o izdelavi obrti. Za to boste potrebovali naslednje materiale: pisan karton z ornamentom, biseri različnih barv, dvostranski barvni papir, lepilo in škarje.

Napredek:

 1. List barvno obarvanega kartona je treba prepogniti na polovico in oblikovati želeno velikost prihodnjih kart. Če je potrebno, odrežite robove, tako da so rahlo zaobljeni.
 2. Na list rožnatega papirja narišite oval z odprtimi robovi in ​​s posebnim nožem izrežite vse potrebne podrobnosti. Rezultat mora biti slika s trdnimi robovi srednje in čipke. Oval naj se lepi v sredini razglednice v vodoravnem položaju.
 3. Sedem majhnih cvetov z izklesanimi robovi (po možnosti različnih oblik) je treba izrezati iz belega in roza papirja. Da bi bili vsi cvetovi lepi, jih je treba najprej narisati in nato razrezati.
 4. Od zelenega in svetlo zelenega papirja morate odrezati veliko listov različnih oblik in velikosti. Bolj kot so robovi dokončanih listov, bolj razgledna razglednica bo videti lepša.
 5. Nato nadaljujte s proizvodnjo delov za velik cvet. Sestavljen bo iz več delov. Če želite to narediti, narišite na list belega papirja 15 cvetnih listov podolgovate oblike in jih razrežite. Nato je treba vsako polovico upogniti (navpično) in pritisniti robove s prsti. Po tem je potrebno izrezati 10 listov roza papirja, vendar v drugačni obliki (kot je prikazano na sliki). Rožnih podrobnosti ni treba upogibati.
 6. Ko so vse podrobnosti za dekoriranje kartic pripravljene, jih morate zalepiti. V spodnjem desnem kotu razglednice je potrebno zalepiti bele cvetne liste v obliki rože. Podrobnosti je treba namestiti blizu drug drugega, ostre zavoje navzdol. Nato morate nadaljevati z oblikovanjem sredine rože, ki se drži rožnate cvetne liste, tako da imajo obliko skodelice. V sredini nastalega cvetja potrebujete lepilo, pritrdite veliko majhnih belih kroglic.
 7. Levo in desno od velikega cvetja je potrebno zalepiti rožnate rože s sredinami bisernih kroglic.
 8. V zgornjem levem kotu morate pritrditi 3 bele cvetove z bisernimi centri.
 9. Zdaj je ostalo, da okrasite obrt z izrezljane liste, in je skoraj pripravljen za uporabo.

Podobne razglednice "8. marca!" lahko izdelamo v vseh barvah in imajo druge oblike cvetnih listov. In v središču ovalne ovire, lahko napišete lepo željo.

Prijazni pozdravi

Še posebej priljubljene so izvirne kartice za čestitke prijateljem in prijateljicam. Če želite narediti nenavadno razglednico za najstnika, lahko uporabite modne trende. Namreč, podoba oblek na papirnih izdelkih. Razmislite, kako okrasite razglednico z lastnimi rokami, z uporabo metod oblikovanja.

Sprva morate izbrati podlago za obrt, z uporabo listov valjanih kartonov. Potem na njem moraš narisati dekle s prefinjeno sliko. Nato morate izrezati tanko tkanino in zalepiti obleko na dekle. Krilo ali obleka mora biti zelo bujna, tako da je tkanina raznesena iz razglednice. To plovilo je lahko okrašeno z iskricami ali kroglicami, kot tudi trakovi.

Ljubljena mamica!

Za najbližjo osebo na svetu, za mamo, si vedno želiš narediti najboljše in najbolj edinstveno presenečenje. Zato razmišljamo, kako okrasiti kartico za mamo, ki je primerna za vsako priložnost. Za njegovo izdelavo bodo potrebni naslednji materiali: dvostranski karton vijolične barve, list belega papirja, satenast trak (lila).

Potrebovali boste tudi: 2 listi belega papirja, okrasne, tiskanje v obliki metulja, lepila, škarij in vseh barv.

Napredek:

 1. Kartonska pločevina se prepogne na pol.
 2. Na list belega papirja obrobe figured robovi s škarjami.
 3. Naprej na istem listu naredimo odtise metuljev različnih barv.
 4. Iz sateniranega traku izrežemo kos velikosti belega platna.
 5. Nato je treba lepiti list belega papirja s kodrastimi robovi na sredini kartona. Hkrati morate na nalepko nalepiti kos rezanega traku, ki ga upogibate pod papir. Trak je treba namestiti na višino 3-4 cm od dna belega lista.
 6. Naredite lok z lepimi robovi iz drugega kosa traku in ga pritrdite na lepilni trak.
 7. Na drugi list belega papirja pustite nekaj odtisov metuljev v različnih barvah. Potem morajo rezati, upogniti na pol in se poravnati. Nastali metulji morajo biti pritrjeni na razglednico, z lepilom na ostrih ovinkih delov.
 8. Zadnji korak pri dekoriranju izdelka je lepljenje okrasnih kamenčkov na odprtem robu belega papirja.

Če za izdelavo takšnih obrti nimajo potrebnih pečatov, lahko metulje pripravimo neodvisno. Ne bodo videti slabše od tiskanega.

Citrusov užitek

V procesu ustvarjanja edinstvene razglednice so vsa sredstva in materiali dobri. Konec koncev, da jih okrasite, lahko uporabite ekološke stvari, na primer, rezine posušenih citrusov, kavna zrna in suha zelišča.

Če je čudovito razporediti te dekorne delce na površino razglednice, bo subjekt dobil popolnoma drugačen, bolj zanimiv videz. Če želite to narediti, ni treba pravilno znati okrasiti kartice s citrusi. Glavna stvar je, da sledite čustvom in ustvarite lastno vizijo čudovitega sveta. Po želji se lahko na razglednico prilepijo klobuki in čipke. Tudi z uporabo cimetovih palic in posušenih listov mete bo oseba ustvarila ne le papirni izdelek, temveč celoten dišeči kompleks, ki bo osvežil sobo in ustregel očesu.

Za veselje ljubezni

Svetli prazniki Valentinovo ima milijone oboževalcev po vsem svetu. Zato se zaljubljenci poskušajo med seboj podariti najlepše karte in valentine. In kako okrasiti domačo razglednico v stilu ljubiteljev, si oglejte spodaj.

Kot je razvidno iz fotografskih obrti, ni težko. Za to boste potrebovali: list kartona prepognjen na pol, srca papirja različnih barv, lok satenastih trakov, belih gostih niti, list sivega kartona. Opravite vse v naslednjem vrstnem redu:

 1. Na zložen list kartona prilepite pravokotnik iz sivega kartona.
 2. Prilepite srca z baloni na pravokotniku.
 3. Na dnu niti, zbranih v svežnju, zalepite satenast trak.

Razglednica je povsem pripravljena, če pa želite, lahko v njej vstavite veliko pisanih src različnih velikosti.

In trak vetrovi ...

Uporaba trakov pri izdelavi razglednic pomaga, da postane plovilo bolj prefinjeno in občutljivo. Zato je ta material tako priljubljen v tej vrsti ustvarjalnosti. Razmislite o izvirni ideji o tem, kako okrasite razglednico s trakom, da bo izgledala odlično.

Takšen ročno izdelan izdelek je mogoče dati na rojstni dan kateri koli osebi, predvsem pa za moške. Da bi to razglednico, morate izrezati avtomobilskih delov iz vseh ustreznih materialov in jih palico na list kartona valjani na pol. Prav tako morate narediti škatle z darili iz valovitega papirja in jih zavezati s trakovi. Takšna razglednica je lahko na robovih, prilepljena s tankim satenastim trakom. Da bi izdal plovilo večje barve, mora biti narejeno na listu kartona z apno ali rožnato barvo.

Fotografija za ljubljeno

Včasih se zgodi, da bi radi brez razloga vzeli razglednico vaši ljubljeni osebi. Samo ne vedno dovolj ustvarjalnega razmišljanja za ustvarjanje takšnih stvari. Ne vedo, kako okrasiti razglednico, da bi zbudila svetla čustva, in ne obratno, nekateri tvegajo, da so v nerodnem položaju. Zato je v tem primeru bolje uporabiti že pripravljene ideje za izdelavo takšnih obrti.

Ena izmed zanimivih idej je uporaba fotografij pri izdelavi razglednic. Potrebno je fotografirati oba ljubitelja (obrazov) in jih lepo lepiti na kartonsko podlago. Priporočljivo je uporabiti za dekoracijo obrti barvna srca, okrasne in čipke. Rezultat ne bo le razglednica, temveč okvir, ki bo stala na vidnem mestu.

Močni branilci

Moški po svoji naravi ne želijo posebej vzeti različnih spominkov. Toda edini čas, brez upoštevanja rojstnega dne, ko jih čaka vse moške, je Dan zagovornika domovine. Zato je izjemno pomembno, da pripravimo primerno obrt za možje in sinove. Veš kako ustvarjalno okrasiti razglednico na dan zagovornika domovine, lahko svojim možem zadovolji z nenavadnim spominom. Na takšnih obrtih ni treba prikazati orožja in drugih atributov vojaškega življenja. Najbolje je prikazati mir in ljubezen v vseh deželah, ki jih varujejo ljudje.

Ta kartica traja dolgo časa, da bi veliko število metuljev in jih držijo. Toda ustvarjanje lepih stvari je vredno. Lahko so lepljeni ne le spredaj, temveč po vsej kartici, kot simbol svobode in veselja. Če nekdo ne ustreza belim ozadjem, ga lahko zamenja katera koli druga.

Za najmlajše

Otroci obožujejo, ko dobijo pisane karte. Če želite to narediti, morajo storiti z veliko dekorativnih podrobnosti. Ni vsaka mama ve, kako bi lepo razkošila razglednico za svojo drobtino, zato morate uporabiti dober primer ali priporočila za njegovo izdelavo.

Praviloma mali dečki in dekleta kot igrače. To bi moralo izkoristiti in ustvariti kartico z različnimi elementi igre. Na primer izrežite zajčka iz tkanine in ga nalepite na karton. Bunny mora biti v oblačilih, po možnosti barvitih tonov. Prav tako je treba uporabiti podrobnosti čipke in loki trakov. Znotraj razglednice mora biti tudi svetlo in pisano.

Skrita veličastnost

Vsaka razglednica, ustvarjena z lastnimi rokami, bi morala imeti čudovit razgled ne samo zunaj, ampak tudi znotraj. Obstajajo lastne obrti, ki se ob odpiranju spremenijo v zanimive podrobnosti. Razumeli bomo, kako razstaviti razglednico na nenavaden način.

Kot lahko vidite na sliki, ustvarjanje zanimivih obrti ne bo zahtevalo veliko časa in materialov, vendar kljub temu izgleda odlična. Vse, kar je potrebno, je odrezati nekaj balonov in jih pritrditi na karton, ki povezuje niti v svežnju. Na tej kartici je v čast rojstnemu dnevu napisan čestitki, na zastavah pa lahko napišete vse želje. Upoštevati je treba tudi to, da so žoge, da bi dobile volumen, lepljene na majhne koščke penaste plastike.

Dih morja

Obstaja veliko izvirnih idej za ustvarjanje razglednic. Posebej edinstvene so obrti z uporabo morskih tem. Če želite razumeti, kako lepo okrasite razglednico za ljubitelje pomorskih potovanj, uporabite ta opis izdelka.

Torej, najprej morate pripraviti potrebne materiale. To so pesek, modri karton, školjke, modri karton, lepilo in škarje.

 1. Vzemite list modrega kartona in ga upognite na pol.
 2. Iz modrega kartona izrežemo pravokotnik, velikost je manjša od same razglednice. Potem ga morate vstaviti v središče obrti.
 3. Pesek in lupine morajo biti pritrjene na pravokotniku.

Kartica je načeloma pripravljena, če pa želite, jo lahko dodatno okrasite z iskricami in majhnimi kozarci.

Risanje radosti

Lepo razglednico lahko naredite ne le z veliko dekorativnimi detajli, temveč tudi z risanjem. Mnogi ljudje ne vedo kako lepo okrasiti kartico s svinčniki, ne da bi imeli talent umetnika. Uporaba samo svinčniki in barvite gumbe, v procesu, lahko ustvarite zanimiv čestitke element. Na primer, kot na spodnji fotografiji.

Uporaba gumbov v tem primeru je nepričakovana in nenavadna. Skupaj z barvnimi svinčniki so začeli igrati na nov način. Svetlejši in bolj barviti gumbi in svinčniki bodo uporabljeni za oblikovanje kartice, bolj originalen bo izgledal. Ne bi se smeli zadrževati na tej vrsti izdelka, saj lahko na gumbe narišete stebla in liste. In tudi za prikaz sonca in modrih oblakov na nebu.

Za stare starše

Nekateri imajo vprašanje, kako okrasiti razglednico za starejše, tako da jim je všeč. Konec koncev, veliko sodobnih idej ne marajo. Toda v tem primeru lahko iznajdete zanimiv način, ki ga uporabljate za okrasitev izdelka.

Takšna vloga se lahko vloži iz papirja, kot pri pisanju, ali iz izrezkov iz revije. Če so vsi ti elementi spretno razporejeni na ukrivljenem kartonu, potem dobite zelo zanimive modele voščilnic. Ne pozabite, da ne bodo samo ploski predmeti, temveč tudi tisti, ki imajo volumetrične oblike, v tej obrti odlični. Na primer, hiša z odprtimi polkni in cvetlično posteljo. Zagotovo bo to zadovoljilo starejše.

Lepe in lahke papirne hišeRavne in volumetrične obrti iz žit na temo "Jesen"Torej samo plesti pulover!Izdelava plenice za motorje z lastnimi rokamiKako narediti papirnate metulje z lastnimi rokami? Tri lahke potiFoamirana krona naredite samiDomače obrti so improviziraneKako pravilno pico kvačkanje. Možnosti