FoodPro Preloader

Ideje za razglednice: zgoščeno striženje papirja


Prej, dajanje kart za vse praznike je bila norma. Ljudje so poskušali najti zanimivo razglednico, da bi zadovoljili prijatelje ali kolege. Danes, ko je izbira kartic v trgovinah neskončna, takšna daritev ni več pomembna. Izvirno ročno izdelano obrt je lahko velik rojstni dan. Občutki, ki povzročajo standardni nakup gizmos, ni mogoče primerjati s čustvi, ki jih vidite na obrazu rojstnega dne, presenečeni ustvarjalni domišljiji in duhovni impulz, zahvaljujoč čem se je rodila vaša mojstrovina. Valoviti pap

Prej, dajanje kart za vse praznike je bila norma. Ljudje so poskušali najti zanimivo razglednico, da bi zadovoljili prijatelje ali kolege. Danes, ko je izbira kartic v trgovinah neskončna, takšna daritev ni več pomembna. Izvirno ročno izdelano obrt je lahko velik rojstni dan. Občutki, ki povzročajo standardni nakup gizmos, ni mogoče primerjati s čustvi, ki jih vidite na obrazu rojstnega dne, presenečeni ustvarjalni domišljiji in duhovni impulz, zahvaljujoč čem se je rodila vaša mojstrovina.

Valoviti papir

Ena od tehnik, ki se lahko uporabljajo pri izdelavi razglednic, je obrezovanje. Bistvo te metode je ustvariti tridimenzionalne slike kosov valovitega papirja ali prtičkov. Takšne "preproge" navdušujejo domišljijo in vzbujajo občudovanje od vsakogar, ki jih vidi. Neverjetno je, da bo pri otroku prišlo do lepega nanosa valovitega papirja. Samo malo domišljije in potrpljenja.

Materiali

Voganje valovitega papirja ne zahteva resnih finančnih naložb. Morate kupiti papir, PVA lepilo. Potrebovali boste tudi palico iz navadnega peresa, karton za oblikovanje razglednice, škarje in izrezke iz revij.

Opravljamo oblaganje papirja

1. Na začetku odrežite valoviti papir na kvadrate, katerih vsaka stran bo en centimeter.

2. Narišite vzorec za prazno razglednico. Za rojstni dan lahko uporabite risbe cvetja, za novoletne karte so primerne slike božičnih dreves ali vej.

3. Nanesite malo lepila na majhen del prihodnjega vzorca. Postavite topi konec palice iz ročaja v sredino enega kvadrata, nagubajte papir in zavrtite palico med prsti. To bo prazna za eno obrezovanje cevi. Zdaj se lahko del prilepi na razglednico, da jo položimo na lepilo. Ostaja, da odstranite palico.

4. Ta postopek je treba ponoviti večkrat, tako da se vsako novo obrezovanje prilepi ob prejšnji del, dokler se ne napolni celotna slika. Vsak nov element je treba namestiti tesno na drugega, tako da ne ostane niti ena praznina.

5. Zdaj je treba dokončati delo na razglednici, lepljenje smešnih fotografij ali izrezkov iz revije in napisati pozdrav.

Delamo obrt z otroki

Obravnavanje valovitega papirja je težaven proces, vendar bo rezultat impresiven. Poskusite različne tehnike. Na primer, obrezovanje se lahko postavi le ob konturi ali jih napolni s celotnim ozadjem slike. V drugem primeru dobite čudovito preprogo. Delo na kartici lahko spremenite v zabavno igro. Na primer, razglednico lahko razstavite na kvadrate in vsakemu družinskemu članu da nalogo, da izpolnijo svoj del po skici. Na ta način dobite prvotno sodelovanje.

Zaključek

Na žalost v zadnjem času redko pisamo drug drugemu in razglednice dajemo še manj pogosto. Medtem pa bo poštna kartica, izdelana ročno v tehniki "gubanja valovitega papirja", v kateri je zaprt kos vaše duše, zagotovo navdušil vaše ljubljene in sorodnike.