FoodPro Preloader

Moški in ženski pletilni pulover: shema


V novi sezoni je vodilni položaj modnih stvari prevzela pletena kolekcija. V butikih lahko dobite veliko različnih stvari iz ročno izdelane ali ročno izdelane preje, če pa imate pletenje, je vse lažje. Ni vam treba kupovati pletenih puloverjev z iglami za pletenje, s katerimi lahko ravna tudi začetnik. Lahko

V novi sezoni je vodilni položaj modnih stvari prevzela pletena kolekcija. V butikih lahko dobite veliko različnih stvari iz ročno izdelane ali ročno izdelane preje, če pa imate pletenje, je vse lažje. Ni vam treba kupovati pletenih puloverjev z iglami za pletenje, s katerimi lahko ravna tudi začetnik. Lahko samostojno ustvarite vsak model, ki vam je všeč.

Popularni modeli moškega in ženskega puloverja za pletenje z vzorci lahko najdete v tem članku.

Izbira preje in vzorcev

Preden začnete ustvarjati mojstrovino, morate pripraviti in izpolniti nekatere pogoje. Izberite pleteni pulover, ki vam je všeč. Vzorec modela je treba skrbno preučiti. Odločite se za barvo in material preje. To je lahko naravna volna ali niti, ki vsebujejo sintetični material. Vse je odvisno od tega, kateri rezultat želite končati.

Izbira orodja

Ko ste izbrali prejo, morate za to pobrati igle. Ne pozabite, da mora biti debelina navoja približno enaka debelini orodja. Samo v tem primeru boste dobili harmonično pleteno platno.

Obstaja veliko možnosti za pletenje pulover. Shema ustvarjanja lahko nakazuje potrebo po standardnih dolgih igel ali krožnem orodju. Tudi pri ustvarjanju vzorcev boste morda potrebovali dodatno iglo za skladiščenje.

Poskusna postavka

Obstaja še ena faza priprave za delo, ki mora biti zaključena, preden pletenje pletenje pulover. Sheme vseh del zahtevajo oblikovanje tako imenovane sonde. Potrebno je izbrano orodje z ustrezno prejo, ki povezuje območje, ki ima velikost 15 zank, za 15 vrstic. Nato jo morate izmeriti z ravnilom ali centimetrom in s pomočjo osnovnih matematičnih znanj izračunati. Vaša naloga je, da ugotovite, koliko zank in vrstic je en centimeter dela.

Pletilni vzorci

Puloverji za ženske, moške in otroke so zdaj veliko. To je lahko model z visokim vratom ali, nasprotno, globokim izrezom. S klasičnimi dolgimi rokavi ali brez njih.

Tehnika parjenja

V opisanih modelih se uporabljajo naslednji modeli.

Gum:

 1. prva vrsta: dve rožni zanki, dve obrazni zanki;
 2. druga vrsta: dve obrazni zanki, dve roglji.

Pravzaprav, bi morali imeti Žuborenje čez Žuborenje, obraza nad obraza.

Površina obraza:

 1. vse vrste obraza so pletene z obraznimi zankami;
 2. vse žuborenje vrstice imajo žuborenje.

Šal:

Vse vrste so pletene z obraznimi zankami, ne glede na to, kakšen izdelek se obrne.

Pearl binding:

 1. prva vrsta: ena zanka spredaj, ena žaba;
 2. druga vrsta: ena obrazna zanka, ena Žuborenje.

Pri delu na sprednji zanki mora biti pletene Žuborenje in obratno. Bodite prepričani, da upoštevate izdelek za državni udar.

Moški pleteni pulover: delovni vzorec

Preden začnete niz zank, se morate odločiti za njegovo količino. Da bi to naredili, izmerite človeka, za katerega bo delo opravljeno. Potrebovali boste naslednje velikosti:

 • obseg pasu;
 • širina ramen;
 • višina trupa;
 • dolžina rokavov;
 • obseg zapestja;
 • razdalja od vratu do ramena;
 • obseg vratu.

Po odstranitvi meritev, lahko začnete plesti pulover z igle za pletenje. Shema tega modela je precej preprosta in bo mogoča tudi za začetnika.

Pletenje nazaj

Najprej izračunajte, koliko zank sestavljajo obseg bokov. Nato dobljeno število razdelite na dva dela, saj bosta hrbet in pred proizvodom povezana ločeno. Vtipkajte zahtevano število zank in zvežite deset centimetrov z gumijastim trakom. Po tem pojdite na ustvarjanje glavnega platna. Pleten obraz gladko toliko kot višina moškega trupa.

Ko je zahtevana velikost pripravljena, previdno zaprite tečaje, ne da bi zategnili navoj. Nato začnite ustvarjati drugi del dela.

Sprednje pletenje

Podobno kot v prejšnjem koraku vtisnite na napere zanke in deset centimetrov povežite z gumijastim trakom. Naslednje pletite glavno tkanino s sprednjim satenskim šivom, vendar pa je treba približno 15 centimetrov pred koncem dela začeti ustvarjati vrat.

Če želite to narediti, boste potrebovali dodatne igle za pletenje, saj bo delo treba razdeliti na dva dela. Zaprite tri srednje zanke v vrsti in najprej pletite eno stran. V vsaki prvi vrsti zaprite dve zanki. To počnite, dokler ne dosežete želene dolžine segmenta ramen.

Enako storite s pletenjem simetričnega dela. Zaprite delovne zanke.

Rokavi

Vzorec pletenja puloverja s pleteninami omogoča ločeno izdelavo rokavov. Pokličite število zank, ki so enake velikosti vašega zapestja in kravato deset centimetrov z elastičnim trakom. Po tem, pletene sprednji šiv rokav na komolec. Naprej v vsaki prvi vrsti morate dodati eno zanko. Če želite to narediti, kravato zadnjo zanko sprednje zanke in takoj na žuborenje. Posledično boste imeli dva iz ene zanke.

Pletite rokav do zahtevane velikosti, nato pa zaprite zanko. Podobno povežite drugi del. Ne pozabite, da mora biti pleteni moški pulover simetričen. Shema za ustvarjanje simetričnih delov mora biti enaka.

Skupščina

Ko so vsi deli pripravljeni, jih morate pravilno in skrbno sestaviti. Pletena moška pulover pletenje montaža shema je drugačna. Če ste mojster začetnika, izberite najpreprostejši cik-cak šiv. Šivajte dele iz notranjosti izdelka in likajte tkanino. Pulover je popolnoma pripravljen za uporabo, kot je predvideno!

Ženski brezšivni vzorec

Vzorci pletilne igle ženske puloverji so nekoliko drugačni. Ustvarite lahko model, ki bo povezan po shemi moškega izdelka. Prav tako lahko pokažete domišljijo in ustvarite izvirno in edinstveno delo. Preden začnete pletenje pulover za ženske, izdelek postavitev zahteva ob meritvah. Ugotovite velikost naslednjih delov:

 • volumen dojk;
 • prostornina kolkov ali pasu (odvisno od želene dolžine izdelka);
 • dolžina rokavov;
 • dolžina zapestja;
 • višina trupa;
 • višina od pasu do pazduhe;
 • volumna vratu.

Plesti tak model je potreben za dolge krožne igle. Upoštevajte zahtevano število zank in izberite dolžino orodja.

Tip na pletilke zanke in začeti plesti delo v krogu. Vezite deset centimetrov z robcem. Po tem, pojdite na biserni vzorec. Plesti tako shemo na raven, na kateri bo luknja za rokav.

Bodite potrpežljivi, saj se bo delo zdelo dolgo in mučno. Vse zaradi dejstva, da pletenje nazaj in spredaj pojavi ob istem času. Vaš trud ne bo zapravljen, zahvaljujoč vašim prizadevanjem boste dobili pulover brez šivov.

Ko dosežete nivo rokavov, morate delo razdeliti na dva dela, za to pa vzemite še eno krožno iglo in nanj prenesite točno polovico zank. Nadaljujte s pletenjem preostalega dela, kot je razdalja med pazduho in vratom. Zaprite delovne zanke. Hrbet je pripravljen.

Nato morate spremeniti sprednji del izdelka. Pomislite, kaj bo ovratnik puloverja. Na zahtevani ravni zaprite zanke. Vaše delo bo spet razdeljeno na dve polovici. Najprej pletite prvo stran. Če želite to narediti, v vsaki prvi vrstici zaprite dve zanki. Ko je priključena potrebna višina, nadaljujte z drugim delom. Podobno kot pri prvem, zaprite zanke v vsaki prednji vrsti.

Na koncu pletenja glavnega dela, šivanje delo na ramenskih šivov.

Pletilni rokavi

Za vezanje rokavov za pulover in ne šivov za pritrditev, morate uporabiti naslednje navodilo.

Rahlo iztegnite izrez z rokami za rokave in iz njega vstavite nove tečaje s prostim delovnim navojem. V tem primeru lahko uporabite igle za pletenje za pletenje ali dajte prednost krožnemu orodju, ki pa ima že krajšo dolžino.

Torej si dobil zanke. Zdaj morate začeti pletenje rokavi. Za ta krog plesti vse isto pletenje biser. Ko dosežete nivo komolca, morate zapreti nekaj zank. Za to s pomočjo enakega števila sorodnih elementov povežite dve zanki skupaj. Ta element lahko preskočite, če želite dobiti širok rokav.

Ko je del izdelka skoraj pripravljen, naredite manšeto. Če želite to narediti, kravato kravato šiv deset centimetrov in zaprite zanko.

Podobno pletite drugi rokav. Ne pozabite, da morajo biti simetrični. Samo v tem primeru dobite lep in gladek izdelek.

Vrat

Preden končate pletenje pulover, shema priporoča, da pripravi vrat. V tem primeru bo izdelek videti skladen.

Raztegnite glavo z malo rokami in namestite nove zanke po njenem obodu s pomočjo prostega delovnega navoja in žepnih naper. Če so bili rokavi povezani s krožnim orodjem, je v tem primeru tudi bolje uporabiti.

Vezite tri centimetre z dvojno gumico in skrbno zaprite delovno zanko.

Druga možnost za izdelavo ovratnika je lahko ločeno pritrjen trak, ki bo kasneje prišit na glavni del dela. Na enak način lahko naredite široka ali visoka vrata.

Skrijte lepljive niti s kavljem ali iglo za pletenje in likajte izdelek.

Zaključek

Pletenje pulover z igle za pletenje je precej dolgo delo, vendar ne boste obžalovali, če bi svoj najljubši model z lastnimi rokami. V tem primeru boste prihranili denar in prinesli veselje lastniku ustvarjenega izdelka.

Samostoječi pulover bo odlična možnost za rojstni dan, novo leto ali drugo darilo za praznovanje. Pri nakupu darila boste prihranili denar in dobili boste izvirno in uporabno darilo.

Ne pozabite, da se lahko po pranju volneni izdelek nekoliko zmanjša, zato je bolje vezati model nekoliko večji, kot bo potem majhen. Poskusite jih tako ročno oprati s posebnimi čistili.

Plesti z veseljem in prosim svoje sorodnike in sorodnike s svojim hobijem. Uspehi v pletenju umetnosti!

"Večni šah": razlaga terminologije in drugih groženj kralju v šahuKako igrati sudoku: korak za korakom rešitev za sestavljankoKako narediti zajček obleko za dekleta z lastnimi rokamiObrti za dacha. Kako narediti laboda iz pnevmatike?Izvirna prijava z otrokom, starim 5 let: opis, zanimive ideje in povratne informacijeKako narediti pravo čarobno palico?Božični venec iz storžkov. Venček storžkov: mojstrski razredKako narediti stožca