FoodPro Preloader

Kako narediti nož z lastnimi rokami doma?


Nož za človeka je že dolgo glavno orožje. Navsezadnje ljudje nimajo niti očes ali krempljev, da bi se branili - rezilo je postalo njihova zamenjava. Sprva je bil kamen, vendar je človeštvo napredovalo, noži pa so bili tudi izboljšani. Tam je bilo jeklo, nato pa se je naučilo, kako izdelati njegove različne blagovne znamke, zaradi česar je postalo možno, da se izdelkom dajo različne lastnosti. Nož za moške

Nož za človeka je že dolgo glavno orožje. Navsezadnje ljudje nimajo niti očes ali krempljev, da bi se branili - rezilo je postalo njihova zamenjava. Sprva je bil kamen, vendar je človeštvo napredovalo, noži pa so bili tudi izboljšani. Tam je bilo jeklo, nato pa se je naučilo, kako izdelati njegove različne blagovne znamke, zaradi česar je postalo možno, da se izdelkom dajo različne lastnosti. Nož za moškega je zdaj nenadomestljiv. Tukaj bomo podrobno preučili vprašanje, kako narediti nož s svojimi rokami, tako da bo izpolnjeval vse zahteve lastnika.

Dobra rezila so še posebej potrebna za ljudi, ki se ukvarjajo z ekstremnimi športi daleč od civilizacije, pa tudi za gozdarje, nadzornike, ribiče - to je vse tiste, katerih dejavnosti ali hobiji so povezani z divjimi živalmi. Če se v takšnih razmerah zgodi nekaj nepričakovanega, lahko trajen in priročen nož, s svojo spretno uporabo, reši življenja. Najpomembnejše je, da je za rezilo priročno opravljati različna dela. Na primer, za rezanje rib, rezanje lesa, in tudi, da se branijo, ko napadajo živali. Zdaj je v prodaji veliko različnih nožev, vendar je njihova kakovost v večini primerov zelo slaba. Ostane nič več kot narediti nož z lastnimi rokami doma. Šele takrat bo mogoče vedeti, da rezilo ne bo popolnoma spodletelo in bo lahko izpolnilo vse obveznosti, ki so mu dodeljene.

Kaj je najlažje narediti nož?

Odvisno od materiala in tehnologije rezila nož. Najenostavnejši način je izdelati nož s hladnim kovanjem. Material je lahko drugačno vrtno orodje: lopate, helikopterji, žage - kup možnosti. Ta material je precej okreten in nož, narejen iz takšnega jekla, ni dolgočasen.

Proizvodni proces

Razmišljate o vprašanju, kako narediti nož z lastnimi rokami doma, morate najprej dobiti orodje. Potrebovali bomo:

 • Žaga.
 • Datoteke: ena velika in ostale manjše.
 • Ni nujno, da imate vice, ampak z njimi bo proces bolj priročen in hitrejši.
 • Brusni papir.
 • Vrtalnik
 • Kladivo
 • Nosilne ali kosovne tirnice.

Vzemimo zlomljeno ali nepotrebno vrtno orodje in na njem narišemo skico prihodnjega noža. Ko začnemo ustvarjati ta obrazec. Če želite to narediti, lahko uporabite vrtanje: vrtanje veliko lukenj glede na obliko obdelovanca, nato odlomite presežek in poravnajte površino. Če je oblika noža enostavna, takoj nadaljujte z žaganjem z žago. Da bi to naredili, je lažje in bolj priročno, da material držite v primežu - tako da se bo držal tesno, ne da bi skočil ven. Ko je obrazec izrezan, ga je treba spremeniti z datoteko. Kjer morate odstraniti veliko kovine, uporabite veliko datoteko in nato obdelajte manj. Torej je prazen nož pripravljen, da preidemo na razumevanje, kako narediti nož s svojimi rokami.

Sekundarna obdelava

Da bi rezilni rob rezila dobro držal rezilo, ga je treba zakovati. To se imenuje metoda hladnega kovanja, ker brez ogrevanja kovine preprosto zakovičimo. Vrtno orodje je iz ogljikovega jekla, lahko pa je zakovičeno. Na tračnici ali na nakovalu obdelujemo kos na mestu, kjer bo rezalni rob. Pri tem lahko obliko rezila rahlo upognemo, ker je kovina deformirana, po eni strani se skrči, na drugi pa se širi. Vendar je ta deformacija manjša in skoraj ne spremeni videza noža.

Dodelava nožev

Po zakovičenju rezalnega roba je nož ozemljen - to je potrebno za odstranitev hribov pred udarci. Nekateri ljudje radi vidijo takšne oznake na nožu in jih zapustijo. Toda tu vsakdo ima svoje želje glede tega, kako s svojimi rokami narediti nož in kakšen bo njegov videz. Vendar je s praktičnega vidika bolje, da rezilo postane gladko, tako da se lahko vsa umazanija zlahka obriše s površine. Dejansko, med udrtine lahko zadržujejo vlago, ki bo povzročila korozijo, in to je nezaželeno. Tudi pri rezanju trdega lesa je bolje, da se rezilo dobro prenaša skozi vlakna, namesto da se jih drži.

Metoda vročega kovanja

Da bi resen nož, rezilo, ki bi lahko zmanjšal nohte, potrebujete bolj zapleten proces. Za začetek izberite ustrezen material. Potrebujete visoko ogljikovo jeklo. Od tega, kar lahko najdete doma - to so datoteke, vaje, vzmeti iz avtomobilov, pa tudi vzmetno jeklo. Iz tega materiala lahko naredite lovski nož z lastnimi rokami, ki bo veliko boljši od tistih, ki so na voljo v trgovinah.

Postopek vročega kovanja

Za to potrebujete peč, v kateri lahko močno segrejete kovino. Lahko je izdelan iz rdeče opeke, premazan z glino in ogrevanjem, kar zagotavlja močan tok zraka, tako da je temperatura višja. Ko se likalnik segreje, lahko začnete kovanje. In po - oblikovati obdelovanec, dokler rezilo ne doseže želene oblike.

Postopek utrjevanja nožev

Kovači se dolgo časa naučijo po barvi vroče kovine, ko jo je treba utrjevati z vodo ali oljem. Vendar pa za povprečno osebo obstaja en univerzalen način. Ko je jeklo rdeče-vroče, morate prinesti magnet na to: če je privlači rezilo, potem bi morali še toplo, in če ne, potem ga morate potopiti v vodo ali olje - za utrjevanje. Poznavanje osnov, kako narediti nož z lastnimi rokami, lahko improvizirate, da ustvarite različne modele nožev.

Iz vrtalnika lahko naredite odličen nož. Segreje se in se drži v škripcu. Po pridobitvi ravnega pravokotnika daje rezilo želeni videz. Iz tega materiala lahko izdelate finski nož z lastnimi rokami odlične kakovosti. Ko je gredica dobila obliko rezila, se strdi, kot je opisano zgoraj.

Kako lahko to storite sami?

Za izdelavo takšnega orožja ni potrebno imeti dobrega jekla. Konec koncev, če vzamete material z visokim deležem ogljika, potem lahko z neuspešnim metom nož zlomi. Zato je zelo primerna mehkejša jekla, vendar z debelino 5 mm. To je potrebno, tako da, prvič, rezilo ima dovolj teže, in drugič, ne upogiba. Poskrbite, da bo hladno kovanje enostavnejše, potem pa preprosto lakirate površino na gladko površino.

Vendar je treba upoštevati, da mora biti težišče noža za metanje strogo centrirano ali premaknjeno bolj proti rezilu. Postopek izdelave takega noža je po eni strani precej lahek, po drugi strani pa je precej težaven zaradi potrebe po centriranju noža. Ročico lahko olajšate z vrtanjem.

Prazni noži

Zelo primerni so za mesto, ker zavzemajo malo prostora in so zelo priročni, vendar se lahko pri daljši uporabi mehanizem zamaši in slabo delajo. Nenehno uporabo takšnega noža pri delu ni zelo priročno, če pa ne obstaja alternativa, potem je za kratko obdobje lahko odličen pomočnik. Če želite narediti nokte z lastnimi rokami, morate izbrati zanesljiv mehanizem, v katerem se rezilo ne bo zrahljalo. Bolje je dati prednost modelu, v katerem rezilo izskoči s strani. Dejansko, kot kaže praksa, če je rezilo dobro zategnjeno in opremljeno z ležaji, se dolgo ne bo zrahljalo. Toda pri nožih s čelnim izmetom rezila je blazina rezila neizogibna in se le še povečuje. To je bolj elegantna igrača kot orodje.

Ta članek je preučil vse načine, kako narediti nož z lastnimi rokami. Seveda je to precej težaven proces, ki zahteva precejšnje napore, v nekaterih primerih pa tudi tehnične naprave. Vendar pa je rezultat vreden in stvar bo trajala več let.

Kaj lahko naredimo iz pivskih čepic? Crafts iz piva kape z lastnimi rokamiNajvečje uganke: koliko delov, kako zbrati. Težke ugankeModeli velikosti Plus: parametri, fotografije. Ruski modeli Plus Size"Biser" ("Pekhorka"): univerzalna preja za poletne izdelkeNaredite velik lok s satenastim trakomRočno izdelan "Hare iz zelja" z lastnimi rokami. Mojstrski razredBaletni tutu za mladega plesalcaKvačkanje brez rokavov. Pletene kvačkane vzorce brez rokavov