FoodPro Preloader

Kako narediti loke iz trakov s svojimi rokami?


Danes mi in naši bralci s svojimi rokami naredimo loke trakov. Obstaja veliko načinov, da bi te srčkan predmetov in so vse precej preprosta, tudi za začetnike v iglo. Za delo ne bodo potrebna posebna orodja ali materiali, vendar bodo rezultati kljub temu odlični. Spodaj bralci bodo našli osem osnovnih delavnic, od katerih lahko vsaka izvede z lastnimi rokami. Samo

Danes mi in naši bralci s svojimi rokami naredimo loke trakov. Obstaja veliko načinov, da bi te srčkan predmetov in so vse precej preprosta, tudi za začetnike v iglo. Za delo ne bodo potrebna posebna orodja ali materiali, vendar bodo rezultati kljub temu odlični. Spodaj bralci bodo našli osem osnovnih delavnic, od katerih lahko vsaka izvede z lastnimi rokami. Samozavestni trakovi bodo čudovita dekoracija lasnic, naglavnih trakov, darilnih škatel in oblačil. No, greva?

Trije v enem

Začnemo delati z občutljivo obrtjo v modrih in bež tonih. Bolje je, da s svojimi rokami naredite loke iz trakov, ker je material za izdelek vedno mogoče izbrati glede na vaše potrebe.

Torej, za lok morate pripraviti tri vrste trakov:

  • dva reza satenskega traku širine 2, 5-3 cm, vsak po 10 cm;
  • dva kosa organza traku (širina 1, 5-2 cm), vsak po 8 cm;
  • del ozkega satenskega traku - 0, 5-0, 8 cm - približno 15 cm.

Potem morate narediti kose: iz široke pletenice in organze na eni dvojni Bantu, iz ozkega traku - enojnega, in tudi odrezati kos traku, da oblikujejo sredino. Za zanesljivost so vsi elementi pritrjeni z nitmi, nato pa so sešiti skupaj, kot je prikazano na sliki. Tako preprosto in hitro, lahko naredite v razsutem stanju triplastne loke trakov z lastnimi rokami!

Barrette z satenastim lokom

Naslednja točka bo enobarvna ostra, ki jo bo vsaka ženska z veseljem okrasila s svojimi lasmi. Ne glede na to, koliko deklet ima takšne dodatke, bodo zagotovo želeli, da si sami naredijo isto frizuro za lase z lastnimi rokami. Trakovi za njo so oblikovani iz 1, 5 cm široke pletenice, dolžina materiala pa je odvisna od velikosti podlage - lok mora pokrivati ​​nevidnost ali rakovico, na katero je pritrjen obdelovanec.

Najprej morate odrezati dva kosa traku in jih zategniti, da dobite par oval. Nato jih postavimo enega na drugega z majhnim odmikom, šivamo v sredini in oblikujemo podvojen lok. Tretji korak je, da naredimo vrh razpona nakita. Kos satenastega traku je treba prepogniti, tako da je na sliki obrnjen z očescem, obrezati konice, sestaviti lok in ga pritrditi s prsti, šivati ​​v tonskih nitih. Spodnji in zgornji kosi se združita, sredina je sešita in okrašena s trakom iz kosa ozkega traku. Potem morate prilepiti lok na ostrige, po želji okrasiti z okrasnimi, obeski ali lepim gumbom.

Za vse priložnosti

Tretjo varianto loka je še lažje narediti kot prejšnjo. Takšna oblačila lahko okrasite s torbico ali razglednico. Priporočamo, da uporabite navaden trak, ampak poševno vložek. Če materiali za ročno delo niso bili pripravljeni, jih lahko vedno naredite z lastnimi rokami. Pentljasti loki so bolj togi in imajo obliko boljšo od satenastih.

Vzamemo dva kosa pečice in po analogiji s prejšnjo različico oblikujemo ovalčiki. Vsak od njih je prišit točno na sredino in spojen skupaj (eden pod drugim). Zaključna faza - pritrditev konic, ki so narejeni iz kratkega dela istega traku. Za večjo eleganco obrti je treba proste konce loka razrezati pod ostrim kotom, sredino pa okrasiti s trakom, gumbom ali kamenčkom.

Enostavna lepota

Potem poskusite delati ne s satensko pletenico, ampak z rep. Za obrt, boste potrebovali trak centimeter širine, iz katerega morate rezati dva kosa 12-13 cm in eno - 9-10 cm.Dolgi segmenti so zlepljeni skupaj v ovale, nato križ, da križ s seboj. Iz kratkega je oblikovan tudi kratek oval, ki ga je treba pritrditi na sredino loka tako, da ga postavimo vodoravno. Vse skupaj sešijejo niti, da se varno pritrdijo "repi" premca.

Iz kosa traku je treba narediti še en element - konice, katerih robovi so odrezani z "zastavo". Njegova dolžina je 7-8 cm, vrhovi so pritrjeni na zadnji strani loka z lepilom, sredina pa je prekrita s trakom. Če nimate pištole z vročim lepilom, lahko vse šivate s svojimi rokami. Na ta način izdelani trakovi so majhni, a zelo lepi.

Miniaturni čudež na vtiču

S pomočjo navadnega jedilnega pribora, ki je v vsaki kuhinji, lahko naredite miniaturno obrt, predstavljeno na naslednji fotografiji. Toda kljub preprostosti metode, ne vsi igličarji vedo, kako s svojimi rokami narediti trak z lokom.

Celoten proces je opisan v zgornjem ilustriranem mojstrskem razredu. V skladu z navodili boste za delo potrebovali vilico z dolgimi zobmi in dvema odsekoma ozkega traku 3-5 mm: dolg organza (približno 25-30 cm) in kratki saten (10-15 cm). Če želite privezati lok, morate vzeti dolg kos traku in s prsti fiksirati enega od njegovih robov, drugi (dolg) pa raztezati skozi zobe naprave. Trak je prepleten od spodaj navzgor, izmenično "mimo" vsake palice. Tako se oblikujejo pet vrst pletenice, po katerih mora biti trak med osrednjimi zobmi povezan s kratkim trakom in odstraniti plovilo iz vilic. Za dokončanje dela, morate poravnati lok in obrezati njegove ohlapne konice.

Strogo in v bistvu

Če pogledamo naslednja navodila, se bodo bralci naučili, da naredijo samski loki iz satenastih trakov, da okrasijo moške darila. Seveda so precej dobri za druge namene, toda ob pogledu na te stroge in lakonske loke proti vaši volji si predstavljate darilo za močnega in pogumnega človeka. Plovilo je sestavljeno iz dveh vrst trakov različnih širin - 5 cm in 2, 5 cm, vendar enake dolžine - približno 20 cm, prav tako pa je potrebno pripraviti majhen kos ozkega traku (ne več kot 10-15 cm), da se zveža na vrhu.

Trakovi za lok so postavljeni drug na drugega, njihovi robovi se prekrivajo. Da bi preprečili zdrs materiala, je bolje, da konce zalepite ali jih šivate z navoji. Ko zložite obdelovanec, ga morate sestaviti v sredino, ga zavezati s trakom in odrezati presežek.

Okrasimo darilo

Na koncu vam bomo povedali in pokazali, kako s svojimi rokami narediti bujne loke trakov. Prva možnost - obrt iz najlona trak.

Algoritem je preprost: zavrtite trak v prosti zvitek in ga poravnajte. Nato ga prepognite na stičišču na polovici (prikazano na sliki s puščicami) in odrežite manjše vogale na obeh straneh gube. Poleg tega je treba ta prostor vnaprej pripraviti s koščkom istega traku in vse konice loka izravnati.

Darilo lahko okrasite tudi s pomočjo satenastih trakov.

V ta namen pripravite tri kose traku enake širine. Glavni (in najdaljši) je treba zaviti škatlo s darilom in jo vezati v vozel, tako da so robovi simetrični. Nato se iz drugih dveh delov traku oblikujejo ločeni loki - eden je večji, vendar brez repov, eden pa je manjši in z dodatnimi konicami. Gredice so zložene preko traku, nato pa je pritrjena na škatlo v vozlu in premcu.

Lepe in lahke papirne hišeRavne in volumetrične obrti iz žit na temo "Jesen"Torej samo plesti pulover!Izdelava plenice za motorje z lastnimi rokamiKako narediti papirnate metulje z lastnimi rokami?  Tri lahke potiFoamirana krona naredite samiDomače obrti so improviziraneKako pravilno pico kvačkanje.  Možnosti