FoodPro Preloader

Beaded Lilies - Cvetje francoskih kraljev


Ta cvet je bila vedno personifikacija nežnosti in čistosti. Od vladavine francoskih monarhov so bile lilije priznane kot resnično kraljevsko cvetje. Zakaj se torej ne bi obnašali kot kralj in dali vaši ljubljeni lepe lilije iz kroglic? Domneva se, da je ena najdaljših in najbolj mučnih dejavnosti delo na dlani. Lilij

Ta cvet je bila vedno personifikacija nežnosti in čistosti. Od vladavine francoskih monarhov so bile lilije priznane kot resnično kraljevsko cvetje. Zakaj se torej ne bi obnašali kot kralj in dali vaši ljubljeni lepe lilije iz kroglic? Domneva se, da je ena najdaljših in najbolj mučnih dejavnosti delo na dlani. Lilije so tako enostavne in hitre, da bo od opravljenega dela ostalo le občutek užitka in občudovanja te lepe rože.

Na samem začetku dela je potrebno določiti barvo lilije iz kroglic. Klasična različica je neokrnjena bela cvet, če pa želite, lahko izberete izvirnik in prepletete nič manj čudovito tigrovo lilijo ali kakšno drugo.

Tako se sprosti prostor, potreben za delo, in pripravijo se vsi potrebni materiali. Gre za zeleno, rumeno, rjavo in zlato-oranžno kroglico, več velikih lepih zlatih kroglic za stamensko dekoracijo, tanko žico za vejice in debelejšo za steblo, cvetlični trak ali nitko zelene (rjave), škarje, krtače in akrilni lak.

Kako narediti lilija iz kroglic? Zelo preprosto je. Glavno delo je ustvarjanje cvetnih listov, prašnikov in majhnih zelenih listov. Latice za lilije iz kroglic so narejene na naslednji način. Žica je vzeta na trideset centimetrov, na robu katere je dano petnajst kroglic. To bo sredina cvetnega lista. Sedaj se delo nadaljuje z dolgim ​​delom žice. Na njem je nanizanih dvajset kroglic in da bi lilija postala tigrova, so rjave kroglice naključno posute z njimi. Oba konca žice - dolga in kratka - sta pritrjena z zvijanjem, delo pa poteka do naslednjega konca baze. Naslednji dve vrsti sta sestavljeni iz šestindvajsetih kroglic v vsakem, nato pa sledi zadnji, ki obkroža vrsto. Narejen je samo iz zlato-oranžnih kroglic. Tukaj je potrebno natikati trideset ene kroglice. Na tem se lahko ustavite in če želite, z nadaljevanjem dela in povečanjem števila vrstic, naredite še večji cvet. Na koncu se obe žici spustita skozi kroglice in sta dobro pritrjeni. Petal pripravljen. Za eno rožo morate pršiti te cvetne liste.

Naslednje delo je izdelava prašnikov za lilije iz kroglic. Kos žice 16-18 centimetrov prepognjen na pol. Na njej je postavljena velika zlata kroglica, nato pa še dvajset majhnih kroglic. Konci žice so fiksni. Sponka je pripravljena. Prašniki potrebujejo le pet.

Na enak način kot listi cvetov se listi tudi izvajajo. Samo tukaj je potrebno malo zmanjšati njihovo velikost in tako zmanjšati število kroglic. Za sredino cvetnega lista lahko vzamete 15-16 kroglic in v naslednjih vrsticah povečate njihovo število za dve. Takšne listi ne potrebujejo več kot šest.

Ostaja, da poberem cvet. Prstovi sta pritrjeni tri in dva, cvetni listi pa so združeni. Končni cvet je pritrjen s tanko žico na steblo (debela žica). Na njej so priloženi zeleni letaki. Vsi deli žice so oviti z nitko ali cvetličnim trakom, delo pa lahko pustite v tej obliki, vendar je za briljanten rezultat vredno pokriti vse njegove zavite dele z akrilnim lakom.

Delo je v celoti zaključeno in zdaj bo vprašanje, kako iz kroglic narediti lilija, hitro in preprosto odgovorjeno! Naravna lepota tega čudovitega cvetja s kraljevsko preteklostjo bo pritegnila oči skozi celo leto, Lily pa je cvet francoskih kraljev, rafiniranih in občutljivih, izgleda odlično tako v šopekih več lilij kot v čudoviti izolaciji.