FoodPro Preloader

Samodelkin lekcije: kako narediti spominek "konj" z lastnimi rokami


Ni čudno, da pravijo, da je najboljše darilo - tisto, ki je narejeno z lastnimi rokami. Kajti dajalec je dal svojo dušo, domišljijo, napor in potrpežljivost, spretnost v sebi. In čeprav nekatere nianse niso bile v celoti uspešne, je želja po dostavi veselja in zadovoljstva tistemu, ki mu je dar namenjen, večji od ostalih. "P

Ni čudno, da pravijo, da je najboljše darilo - tisto, ki je narejeno z lastnimi rokami. Kajti dajalec je dal svojo dušo, domišljijo, napor in potrpežljivost, spretnost v sebi. In čeprav nekatere nianse niso bile v celoti uspešne, je želja po dostavi veselja in zadovoljstva tistemu, ki mu je dar namenjen, večji od ostalih.

"Plemeniti konj"

Recimo, da želite narediti spominek za srednjih otrok ali najstnika. In bere knjige o Indijancih in kavbojih, strastno gleda konjeniški šport in njegova najljubša žival je konj. S svojimi rokami lahko posnamete sliko s pekočim instrumentom. Kaj je potrebno za to? Kos vezanega lesa v formatu, ki vam ustreza. Z datoteko za nohte in sestavljanko ji dajte želeno obliko - kvadrat, pravokotnik, oval itd. Robove obrusite z brusnim papirjem, tako da postanejo gladki in ne praskajo. Tudi brusni papir, le manjši, dobro obrusite sprednjo površino vezanega lesa, tako da je rahlo sveti, čista in ravna. Nato izberite kakovostno sliko, ki bi prikazovala konja. S svojimi rokami poskušajte najprej upodobiti nekakšen papir. Izkazalo se je - super. Ne, tudi to je v redu. Samo vzemite list kopije, ga zabodite na sprednjo stran vezanega lesa z lepljivo stranjo in vzorec, ki ga najdete zgoraj. S preprostim svinčnikom ali s koničasto leseno palico prenesite risbo z iglo.

Samo ne pritisnite močno in ne pripravi dodatnih vrstic - kopija je slabo odstranjena iz vezanega lesa. Previdno preučite vir in konja, ki ste ga kopirali z lastnimi rokami. Pravilne podrobnosti. Vklopite gorilnik v omrežju in brez naglice poskušajte obdržati iglo istočasno na vseh delih slike, obkrožite sliko. Nato uporabite tehnike senčenja, senčenja ali osvetlite določene kraje slike. Ocenite končni rezultat - ali se je konj izkazal, kot ste želeli? Bolje je popraviti napake s svojimi rokami, kot pa vprašati nekoga o tem. Če veste, kako uporabiti akvarel ali gvaš, sliki dodajte malo barve (ali rahlo odtenek, izkaže se kot retuš, original). Zapiši okvir s pekočim svinčnikom. Slika je pripravljena!

Možnost za lestenec ali senčnik

Če želite narediti spominek "konj" z lastnimi rokami lahko drugače. Toda če poskusite, bo zelo učinkovito, elegantno in rezultat bo povzročil veliko pozitivnih čustev. Kupite barvni papir, vendar ne navaden, tanek, ampak debel, "žamet". Več - Novoletni konfeti, po možnosti z iskricami. Naredite konyashka šablone v eni kopiji ali v več - različnih silhuetah. Pritrdite na liste papirja, z metodo zrcalnega odseva, in ponovite, rez. Lepilo obdelovanca. Okrasite konfete. Zdaj je treba vsak konj iz papirja, ki je izdelan z lastnimi rokami, pritrditi na vrvi, strune, verige, itd. Vzemite vrv dovolj dolgo, da so konji oddaljeni od vročih žarnic. Pod enim stropom lahko postavite 3-5 konj.

Ustvarjalne ideje

Kaj še lahko ponudite zanimivo na temo konja? Imate čopiče in barve? Nariši sliko! Dobro oblikujete? Poskusite narediti kip Pegaza iz gline, gline. Ali izrežite z mizarskimi orodji. Silhueta konja je lahko vezena s svilenimi niti ali kroglicami. Naredite aplikacijo. Ali pa daj pravi Sivku-Burku!