FoodPro Preloader

Kvačkanje plašč: proizvod vzorec


Vrhnjih oblačil se šteje za najlepše v ročni, vendar zahteva več časa, izkušenj in moči. Še posebej priljubljen je kvačkani plašč. Oblikovanje izdelka ima več preprostih vzorcev ali posameznih motivov, zaradi katerih je rezultat viden hitreje kot pletenje. Mimogrede, tudi začetniki lahko ustvarijo majhen plašč iz preprostih vzorcev, samo morate pravilno izbrati niti, model, in o tem bomo govorili podrobneje. Ženski plašči

Vrhnjih oblačil se šteje za najlepše v ročni, vendar zahteva več časa, izkušenj in moči. Še posebej priljubljen je kvačkani plašč. Oblikovanje izdelka ima več preprostih vzorcev ali posameznih motivov, zaradi katerih je rezultat viden hitreje kot pletenje. Mimogrede, tudi začetniki lahko ustvarijo majhen plašč iz preprostih vzorcev, samo morate pravilno izbrati niti, model, in o tem bomo govorili podrobneje.

Ženski plašči

V modi so trenutno relevantni pleteni plašč (kvačkanje). Shema avtorjev-oblikovalcev ni razkrita, navsezadnje je ekskluzivna. Toda po videzu lahko izberete številne vzorce, katerih kombinacija ustvarja edinstveno izvirnost. In najlažji način v modnih revijah je iskati podoben model pod želeno velikost s pripravljeno navodilo za pletenje, izdelavo vzorcev.

Obstajajo poletni in topli plašči. Prva igra vlogo dodatnega dekorativnega elementa. Za ta namen so primernejši odprtine, ledja, mrežasti vzorci, veliki motivi. Tak plašč je nekoliko podoben dolgi jopiči, saj je lahko brez ovratnika, gumbov.

Za zmrzali ne bo deloval plašč, tudi iz debele preje. Tukaj potrebujete oblogo iz krzna, poliester ali poliester. Tisti, ki ne vedo, kako šivati ​​in so šele začeli obvladati pletenje, je lažje osvežiti svoj stari plašč. Ustvarite iz odprtine ali motivnih vzorcev zgornji sloj in ga šivajte na stranske reze.

Možne napake

Veliko igelk ne plesti plašča zaradi dejstva, da se dolgi predmeti izvlečejo hitreje. To je lahko posledica nepravilno izbrane preje, ne da bi upoštevali pripravljalno delo s prejo, šibko pletenje, grobo pranje. Nakup skeins nit, bodite pozorni na njihove lastnosti. Če je zapisano, da je potrebno nežno pranje, velja ista zahteva za prihodnje pletene izdelke.

Gostota se lahko določi z danim vzorcem. Kravato deset centimetrov kvadrat, primerjajte s priporočenimi parametri. Če se je izkazalo, da je manj, potem imate tesno parjenje, če je več, potem šibko.

In to, in drugo je nedopustno, saj se bo izdelek izkazal za težkega ali raztegnjenega. Delo z vzorcem za treniranje roke ali kvačkanje otroškega plašča (vzemite shemo glede na svoj model). Potem bo lažje videti svoje napake.

Poleg upoštevanja gostote pletenja je pomembno ugotoviti lastnosti preje. V ta namen se pleteni vzorec opere, posuši in izračuna za krčenje. Brez tega izračuna lahko izdelek sedi, zbledi, izgubi lesk in se raztegne.

Katere niti so primerne za plašč?

Vsaka preja ima svoje prednosti in slabosti. Razmislite o več vrstah materialov.

 • Akril (poliamid, preran, nitron, PAN vlakno). Te niti se pridobivajo iz zemeljskega plina, imenujemo jih umetna volna. Čiste akrilne preje ni mogoče najti, običajno je mešana z naravnimi materiali. Glavna prednost je v svetlosti, različnih barvnih odtenkih. Oblačila iz akrila in volne bodo topla, svetla, ne bodo dolgo izgubila dobrega videza, saj se preja ne bo zvila, ne bo izgorela in se ne bo deformirala. Pomanjkanje akrila je izraženo v nizki higroskopičnosti. Zato ni primeren za vrhove in kopalke, lahko pa kvačkate plašč iz akrilne preje (sheme bodo ustrezale tako z gostim vzorcem kot s škarjastim vzorcem).
 • Alpaka Naravna kamilna volna. To je drago v svoji čisti obliki, tako da pogosto pletiva izberejo mešano prejo (na primer, z akrilnim). Oblačila iz tega materiala se ne zvijajo, ne gube, zadržujejo toploto, imajo bogat izbor barv. Ta vrsta volne ne more biti shranjena z naftalena, je bolje uporabiti vrečke s sivko, tobak ali cedre.

Angora, viskoza, merino preja

 • Angora Preja iz zajca. Izdelki iz nje so mehki, puhasti, lahko trajajo več let. Toda sčasoma vse dlake izplavajo celo pri mešanju različnih vlaken. Oblačila iz angore čistih le v kemičnem čiščenju. Zato je bolje, da tega materiala ne uporabljate za kvačkanje plašča (gosta vzorec ne bo preprečil, da bi padec prišel ven).
 • Viskoza Sintetična preja iz celuloze. Meša se z bombažem, volno, akrilom. Ta preja, kot volna, mehka na otip, higroskopična, ne nabira električne energije, kot akril, ima široko paleto barv. Toda oblačila iz viskoze zahtevajo skrbno nego in nežno pranje, saj se lahko deformirajo in raztegnejo.
 • Merino volna. Preja, pridobljena iz posebne pasme ovac. To je drag material z vsemi prednostmi naravne volne. Hipoalergen, zato primeren za otroške stvari. Pri pranju in sušenju je potrebna skrbna nega.

Mohair, bombaž, volna

 • Mohair Kozje preje Ta material, kot angora, je vedno mešan za moč z drugimi vlakni. Izdelki iz njega izstopajo iz zraka, vendar pri pranju zahtevajo posebno poslastico.
 • Volna. Preja, ki vsebuje različne vrste naravnih vlaken (ovce, kamele, koze, pse itd.). V kombinaciji z umetnimi materiali lahko stane manj kot sto odstotkov volne. Toda taka preja zvitkov, crumples, izgubi svojo obliko. Izberite debelo kvačkano prejo za plašče (shema z gostim vzorcem za izdelke brez stropa in z vzorcem, ki je odprt za modele s podlogo, je najbolj optimalna).
 • Bombaž Bombažna preja Lahko je čista ali mešana z akrilom, volno. Bombaž omogoča, da koža diha, je odporna na pranje, jo je lahko barvati, preprosta za uporabo, vendar izgubi svojo življenjsko dobo pri neposredni sončni svetlobi.

Vsaka vrsta preje ima svoje prednosti in slabosti. Pred pletenjem se posvetujte s prodajalcem ali se zanašajte na navodila. Če ste pridobili neznane preje, preživite vse pripravljalne naloge na preučevanju njenih lastnosti in šele nato nadaljujte s procesom ustvarjanja nove stvari.

Kvačkanje: vzorci plašča za najstnike

Za bež barve kot na zgornji fotografiji boste potrebovali mešano prejo (70% čista volna in 30% alpaka), debelo kljuko (št. 9). Ta model je pleten po vrsti lisičarjev v krogu, le z rokavi. Shema izdelka bo naslednja (vsaka vrstica se začne z dviganjem zank (PP) in konča s povezovalno palico (SS)).

 • Veriga iz štirih zračnih zank (VP).
 • 3PP, * 1 dvojno kvačkanje (CH), 1VP * - ponovite 7-krat.
 • 3PП, 1ВП, * 3СН pletimo nad stolpcem prejšnje vrstice, 1VP * - 7-krat, dodamo 2SN na dno zanke, od koder se začnejo dvigalne zanke.
 • 3PP, 1VP, * 2СН, pleteni v eni zanki na dnu (praćka), 1SN, praćka, 1VP * - 7-krat, dodajte praćko, 1SN in drugo vejo praćke v isto zanko, iz katere gredo dvižne zanke.
 • Slika je enaka, samo med praskami, ki jih pletem 3SN.
 • Nadaljujte med praškami.
 • Naslednje vrstice se prav tako povečajo za 2SN med praskami, dokler ne dosežete želene dolžine plašča za dekle (kvačkanje).

Sheme modela kažejo prostor za pletenje rokavov (izdelujejo se posebej). Robove plašče povežite z obokanim vzorcem. Šivajte na volumetričnih gumbih in dobite originalni model!

Nenavadna stvar

Zanimiv plašč motivov. Če so elementi majhni, je lahko model enobarven. Izdelek iz majhnih motivov je primeren za skoraj vse ženske in otroke, vendar iz velikih elementov - samo za ekstravagantna vitka dekleta.

Hkrati so cvetni vzorci združeni z navadnimi kvadrati, da se odpravi občutek lahkomiselnosti. Rokavi so ustvarjeni z običajnimi viskoznimi stebri za odejo. Poleg tega so vsi nanosi okrog robov vezani z enojnimi kvačkami, ključavnica je prišita. Če izberete model iz motivov, potem uporabite mešanico preje ali vzemite volne več barv, potem boste dobili original kvačkani plašč.

Cvetlični kvadratni vzorci:

 • Veriga 12VP.
 • 4PP kot element izbokline (2 stebra z dvema libama (C2H) v eni zanki upogibanja), * 5VP, izboklina * - 12-krat (to pomeni, da mora biti dvanajst kosov stožcev in lokov).
 • Naslednja vrstica se začne od sredine loka prejšnje vrstice iz enojne kvačkane kolone (SCN), 3VP; Nadalje, vse se ponavlja s pletenimi stožci.

Vezava

Na vzorec pin pletenih motivov, jih povežite s stebri brez nakida. Vsak del izdelka je ustvarjen ločeno in nato sešiti skupaj. Nato robovi, vrat, rokavi vezani okoli vzorca.

 • 1 vrstica je sestavljena iz sk.
 • 2 vrstici izmenično CH in VP (* CH, 4VP, CH *). Upoštevajte, da število zračnih zank ustreza številu zank v prejšnji vrstici.
 • 3 vrstica je sestavljena iz sc.
 • 4. vrstica se izmenjuje med sc in cp (* sc, 4vp, sc *). Pravila pletenja so enaka kot pri ustvarjanju druge vrste.
 • 5 vrstica je sestavljena iz sc.

Šivajte na gumbih, dobili prvotni plašč, kvačkani. Motivne cvetlične sheme se lahko povečajo s povečanjem robov nakida. V tem primeru bo lažje povezati vse elemente. Če ne želite, da izdelek v celoti sestavljajo cvetovi, pletite navadne trge kvačk enake velikosti. Nato na vzorcu najprej razdelite vse motive, nato pa se priključite strogo glede na vzorec.

Poletni plašč motivov

Če vzamete mešano prejo iz viskoze in bombaža, dobite elegantno poletno plašč kvačkano. S shemami in vzorci za začetnike mojstrov problemov ne bo prišlo, če bo podlaga za ravno ravno silhueto. Narišite vzorec, nanj uporabite motive. Nato povežite elemente iz enega kosa, poglejte, koliko centimetrov porabite za jermen. Različne elemente različnih velikosti in oblik dobite v izvrstnem premazu. Tukaj je primer trikotnega in kvadratnega motiva:

 • Veriga 6VP.
 • Sprememba 12 CH in 5VP med stolpci.
 • Sprememba na lokih SBN in stožci z VP (* SBN, 4VP, bump, 4VP *).
 • Plesti * SN, nato 6VP, SNN nad stožcem, 6VP, SN, 3VP, ventilator (4CH, 3VP, 4CH), 3VP * nad prejšnjo vrstico.

Kvadratni motiv

 • Veriga z 8 VP.
 • 16 sc
 • Sprememba 8 stožcev in 5 VP med njimi.
 • Spreminjanje sc pod stožcem in 10VP med njimi.
 • Spreminjanje dveh vzorcev na vsakem loku: * 5VP, SNN na sredini loka, 5VP * in * 5СН, 5ВП, 5СН *
 • Nad lokom med stebri z enojnimi posteljami, plesti * 5CH, 3VP, 5CH, nato 4VP, SBN, 6VP, SBN, 4 VP *.

Zaključna faza

Nadalje so vsi kvadratni motivi med seboj povezani, na vratnem izrezu so trikotni elementi. Tako kvačkamo plašč. Sheme obrezovanja dna, rokavov in vratu so naslednje: \ t

 • Nadomestni 5 CH in 3VP.
 • Nad petimi stolpci v sredini ste pleteni * 3CH, 2VP, pravec s 3VP med njimi na sredini loka prejšnje vrstice, 2VP *.
 • * 1СН nad tremi stebri prejšnje vrstice, 1VP, v loku s praćkami, pletene 4 stožce z 2VP med njima, 1VP *.
 • Luk z stožci je vezan s SBN in pikotom (3VP v eni zanki baze) nad vsakim lokom.

Poletni plašč je vezan z vrvico na pasu. Enake vzorce lahko vzamemo tudi za zimsko različico. Samo kupite debelo prejo in prilagodite vzorec z ovratnikom. Tak model bo zahteval podlogo.

Novice obrtniki lahko pletene plašč naravnost silhueto s trdnimi stolpci brez nakida ali z eno nakida melange preje (te niti so pobarvane v 5-6 barv z gladkim prehodom, ki vam omogoča, da ustvarite izjemen vzorec) ali črtami, ki združuje dve ali tri barve.

Kvačkani odprt plašč: diagrami in opis

Openwork modeli so predstavljeni z irsko čipko, ananasom in kombinacijo pragov s stožci. Novice obrtniki bolje paziti na pseudo-tozhur sestavljen iz slingshots. Če želite to narediti, da vzorec trapeznega plašča (hrbet, dve polici, rokavi) in pletene dvostransko viskozno.

 • Veriga VP vzdolž celotne dolžine vzorca.
 • Sc
 • 3PP, * 2VP, 1CH v 4. zanki prejšnje vrstice, frakcija iz 3CH in 2VP v tretji zanki prejšnje vrstice, CH, 2VP, CH *.
 • 3PP, * 1VP, frakcija iz 3SN na prvi veji prače prejšnje vrstice, še 2 prače na vejah prejšnje vrstice, 1VP, SN *.
 • 3PP, * 1VP, povratna frakcija (3SN, pletene skupaj) na vsaki veji prejšnje vrstice s 3VP med njima, 1VP, SN *.
 • 1VP, * 11СБН na treh vzvratnih pračeh prejšnje vrstice, 1СБН v dvojni kvačkini prejšnje vrstice *.
 • Ponovite serijo izmeničnih pragov in kvačk.

Spreminjanje kavljev (št. 5-10) ustvarja vzorce različnih širin in debelin. Rokavi in ​​ovratnik šivajo ločeno.

Kratek sklep

Zdaj so kvačkani plašči v modi. S shemami smo predstavili številne modele na vitkih dekletih. Toda vsak izdelek, ki ga želite, je mogoče popraviti, da ustreza vaši številki. V ta namen naredite vzorec za posamezne meritve v polni rasti. Nato pletite vzorec preje, preračunajte, koliko materiala potrebujete. Pletenje mora biti srednje gostote, saj prosto tkanje nima oblike in gosta dlaka postane težka, niti se deformirajo. V tem primeru poskusite z različnimi kavlji, da pridete do določenih parametrov vzorca.

Za začetnike je bolje trenirati otroške ali lutkovne stvari, da bi razumeli bistvo pripravljalnih del s prejo. Ustvarite dnevnik in si zapišite lastnosti niti, potem ko boste plesti katerikoli izdelek, bo potrebno manj časa za pripravo.

Crafts iz kroglic iz niti - lepa in cenovno dostopnaZaključni element - šiv "zadnja igla"Kako narediti ameriški lok?Potonika iz kroglic: fotografija, shema tkanja, mojstrski tečaj za začetnikeRokavice z vojaškimi čepiKompleti za križno šivanje "Ryolis": značilnosti, prednosti, noviceKako šivati ​​povodnega konja: vzorci, navodila po korakih, videoKako plesti nogavice: korak za korakom navodila za začetnike