FoodPro Preloader

Kovanec "Victorious": opis, vrednost, fotografija


Lahko rečemo, da vsi brez izjeme ljubimo bankovce in jih poskušamo obravnavati s spoštovanjem. Vendar pa obstajajo ljudje, ki so navdušeni ne le dobro seznanjeni z kovancev in bankovcev, ampak lahko tudi vlagajo v njih donosno. Tako zanimiv hobi, kot numizmatika, vam omogoča, da zberete ne le redke starodavne kovance, ampak tudi tiste, ki so bili sproščeni relativno pred kratkim, vendar imajo majhen pretok in privlačno vrednost naložbe. Brez dv

Lahko rečemo, da vsi brez izjeme ljubimo bankovce in jih poskušamo obravnavati s spoštovanjem. Vendar pa obstajajo ljudje, ki so navdušeni ne le dobro seznanjeni z kovancev in bankovcev, ampak lahko tudi vlagajo v njih donosno.

Tako zanimiv hobi, kot numizmatika, vam omogoča, da zberete ne le redke starodavne kovance, ampak tudi tiste, ki so bili sproščeni relativno pred kratkim, vendar imajo majhen pretok in privlačno vrednost naložbe. Brez dvoma je mogoče tako modernim zbirateljskim predmetom pripisati kovanec "Victorious", ki se je prvič pojavil v obtoku februarja 2006.

Kako je bilo kovanje

Eden od glavnih investicijskih kovancev ZSSR so bili zlati chervoneti, ki so jih ljudje imenovali "sejalec". Prvič je bil ta zlatnik kovan leta 1923, od takrat pa ga je leta 1975-1982 izdala državna banka ZSSR.

Ko se je zaloga teh kovancev začela končevati, je bilo odločeno, da se izdela nov investicijski kovanec. Tako se je v zimskem letu 2006 pojavil "zmagovit" zlatnik z nominalno vrednostjo 50 rubljev, izdan v precej velikem obtoku, 150.000 kosov. Prva serija kovancev je bila kovana v Moskvi in ​​v kovnici St. Petersburg.

Izdani kovanci so bili zelo zahtevni med zbiralci, prva izdaja ni bila dovolj. Kovanci "Pobožni" so se še vedno kovali skoraj vsako leto, razen za leti 2011 in 2012, ko so bili izdani kovanci, namenjeni olimpijskim igranjem v Sočiju. Zanimivo je, da je obrnjeni kovanec v letu 2013 datum 2012.

Skupni promet teh zlatih bankovcev je bil največji med vsemi dragocenimi ruskimi kovanci.

Lastnosti kovancev

St. George the Victorious že dolgo velja za enega od pokroviteljev Rusije, zato ni presenetljivo, da je bila njegova podoba odločena, da se postavi na hrbtno stran novega zlatnika. Avtorica skice je bila ruska nacionalna umetnica A.V. Baklanov.

Na sprednji strani kovanca je na konju upodobljen sv. Jurij, ki je udaril s sulico strašne kače. Na hrbtni strani sta dvoglavi orel s spuščenimi krili, uradni grb Banke Rusije in apoen kovanca. Navedena je tudi oznaka kovine, njen vzorec in vsebina kemično čiste plemenite kovine. Za zlati investicijski kovanec ta vrednost ni manjša od 7, 78 gramov.

Leta 2006 je bil zlatnik "St. George the Victorious" izdan le z eno nominalno vrednostjo, 50 rubljev. Kovanci v vrednosti 100 rubljev so se prvič pojavili leta 2012. Izdelane so bile v tehnologiji izboljšane kakovosti vtiskovanja, ki jo strokovnjaki imenujejo dokaz. Zahvaljujoč tej tehnologiji ima kovanec briljantno zrcalno polje in kontrastno matirano reliefno sliko. Ta različica kovanca, kot tudi kovanec "Zmagovalec" z nominalno vrednostjo 50 rubljev, izdanih hkrati v isti tehniki, so v veliko povpraševanje med zbiralci.

Ne samo zlato

Zaradi velike priljubljenosti, ki jo je med zbiralci prinesel zlatnik George the Victorious, je bilo v letu 2009 odločeno, da se izda srebrni investicijski kovanec. Njena nominalna vrednost je 3 rubljev. Seveda je dejanska cena bistveno višja.

V tej različici je ostala slika svetnika na sprednji strani nespremenjena, na drugi strani pa se je spremenilo ime kemičnega elementa in odstotek vsebnosti čiste kovine. Mora biti vsaj 31, 10 gramov.

Prva izdaja kovanca je potekala v nakladi 280.000 kosov, od takrat pa je bil srebrni kovanec "Victorious" izdan še dvakrat.

Dejanska vrednost

Dejanska vrednost investicijskih kovancev je odvisna od več komponent in se seveda bistveno razlikuje od dejanske vrednosti.

Zahvaljujoč avtomatiziranemu kovancu je vrednost kovanca skoraj enaka ceni kovine, iz katere je izdelana, tako da vam za proizvodnjo ni treba plačati. Dejstvo, da je "zmagoviti" kovanec kovan iz čistega 999 zlata in njegove precej teže 7, 9 gramov, je pridobitev kovanca finančno privlačna.

Poleg tega se stroški zbirateljskih kovancev povečujejo glede na leto sprostitve, starejši je kovanec, bolj donosen je lahko prodan. Zato je ta vrsta naložbe primerna za ljudi, ki lahko čakajo. Nakup zlatih kovancev ne bo prinesel neposrednih koristi, ampak bo pomagal ohraniti in povečati vloženi kapital.

Coin Investment

Vprašanje, kako ohraniti in povečati svoj kapital, navdušuje vse. Če se odloči o dolgoročnih naložbah, je lahko dober izhod iz kovancev iz plemenitih kovin. Seveda so tudi svetovne cene plemenitih kovin podvržene nihanjem, vendar niso tako kritične kot glavne svetovne valute. Poleg tega ni nobenega dodatnega davčnega bremena za nakup in skladiščenje investicijskih kovancev, za razliko od kovin v barih. Da, uradna registracija za tak nakup pa tudi ni potrebna.

Trenutno lahko kupite kovanec "George the Victorious" v Sberbank, v kateri koli veliki podružnici. Seveda je cena kovancev na številnih spletnih dražbah nekoliko nižja, toda tam ponujam veliko od 15-25 kosov. Pri naročanju take veleprodajne stranke lahko banka zmanjša tudi stroške kovancev.

Za nakup več ali celo en kovanec "Victorious" v Sberbank, morate le potni list. Bodite prepričani, da obdržite potrdilo za nakup, ki je izdan skupaj s kupljenimi kovanci. Ta potrdilo bo pomagalo pri nadaljnji prodaji kovanca.

Izkušeni numizmatiki priporočajo skrbno analizo stanja na svetovnem trgu plemenitih kovin pred nakupom investicijskih kovancev, zlasti ob upoštevanju kvot Londonske borze. Bolje je, da načrtujete nakup na padec vrednosti kovine, in prodate na vrhuncu stroškov.

Pri načrtovanju prodaje kovancev se je treba zavedati, da je treba plačati dohodnino na znesek in izpolniti prijavo dohodka, če ni bilo 3 leta od njihovega nakupa.

Kako shraniti kovance

Za shranjevanje kovancev iz plemenitih kovin ni potrebno veliko prostora. Vendar pa strokovnjaki svetujejo, da zbirateljske kovance ne hranijo doma, temveč v bančni celici, kjer se ohranja stalna temperatura in vlažnost.

Zlato je zelo mehka kovina, zato je treba z njimi ravnati zelo previdno. Ni razloga za to, da so investicijski kovanci in "zmagovit" kovanec med njimi pred prodajo zapakirani v prozorne plastične posode. Ta nevzdržna embalaža vam omogoča zaščito kovanca pred poškodbami, praskami in izpostavljenostjo tujim snovem. Tudi majhna maščobna točka na kovancu lahko zmanjša stroške, napake in udrtine pa onemogočijo nadaljnjo donosno prodajo kovanca.

Lepe in lahke papirne hišeRavne in volumetrične obrti iz žit na temo "Jesen"Torej samo plesti pulover!Izdelava plenice za motorje z lastnimi rokamiKako narediti papirnate metulje z lastnimi rokami?  Tri lahke potiFoamirana krona naredite samiDomače obrti so improviziraneKako pravilno pico kvačkanje.  Možnosti