FoodPro Preloader

Poker: osnove, pravila igre, kombinacija kart, pravila postavitve in značilnosti poker strategije


Poker je ena izmed najbolj priljubljenih iger s kartami. Dobite poker svojo popularnost ne samo zaradi dejstva, da igranje s sorazmerno enostavnimi pravili zahteva tako ustvarjalni pristop in logiko, ampak tudi dejstvo, da včasih prinaša dober dohodek. Veliko število spletnih mest vam omogoča sodelovanje na različnih turnirjih in zaslužek. Lahk

Poker je ena izmed najbolj priljubljenih iger s kartami. Dobite poker svojo popularnost ne samo zaradi dejstva, da igranje s sorazmerno enostavnimi pravili zahteva tako ustvarjalni pristop in logiko, ampak tudi dejstvo, da včasih prinaša dober dohodek. Veliko število spletnih mest vam omogoča sodelovanje na različnih turnirjih in zaslužek.

Lahko trdimo, da popularnost pokra narašča. Konec koncev, ta igra ni samo način, da bi denar, ampak tudi zabavo. Poleg tega je ta igra za zanimivo podjetje.

Osnove Texas Hold'em pokra

Zanimiva vrsta pokra je Texas Hold'em. Igra zahteva dve kartici pri roki in pet skupnih kart, ki jih vsi igralci uporabljajo za zbiranje uspešne kombinacije. O kombinacijah bomo govorili malo kasneje, a za zdaj pa poglejmo osnove pokra, ki so potrebni za začetnike.

Razumevanje pravil ni tako težko. Bodite potrpežljivi in ​​vadite igranje žetonov v spletnih aplikacijah z našimi namigi. Igra s kartami vam bo dala nove priložnosti za zaslužek in zabavo.

Proces igre "Texas Hold'em"

Povedali vam bomo o osnovah pokra: kje začeti igrati, kakšne so dobre kombinacije kart, vam povedati imena akcij v igri in podati nekaj nasvetov za začetnike.

Proces se začne z majhno stavo, za katero se bodo borili vsi udeleženci, ki sedijo za mizo. Povečuje aktivnost igralcev.

Po tem, tisti, ki sedijo pri trgovcu, prispevajo blinde za celotno banko (slepi - slepi) - to so obvezne stave, ki se opravijo slepo, brez kartic v rokah. Zanimiv trenutek: prvi, ki naredi stavo, naredi polovico, naslednji pa najnižjo ceno.

Karte na rokah dobijo po preflopu. Dve kartici se razdelita v krogu, ki je krog stav. Vsi udeleženci dobijo flop, to so tri karte na mizi in trgovina se začne. Gumb postavi četrto karto - to se imenuje turn. Igralci naredijo svoje stave. Zadnji krog stav in trgovanja se konča po peti kartici na mizi. To se imenuje reka.

Naloga igralca je, da na mizi naredi najboljšo kombinacijo. Kombinacija je pet kart sedmih (dva na rokah in pet na mizi). O tem, katere kombinacije se štejejo za uspešne, bomo govorili zelo kmalu.

Na voljo igra

Osnove pokra so dostopne in razumljive vsem. Malo prakse - in boste razumeli. Ne bojte se sedeti za mizo.

Toda pred začetkom igre morate vedeti, da je Texas Hold'em lahko več vrst: omejen, neomejen in pot-limit. Prva ima omejitve na stave, druga pa pomeni prisotnost najvišje stopnje s strani igralca. Igra s pot-limitom ne more pustiti svojih stav na velikost banke.

Po pregledu osnov pokra se lahko vsakdo preizkusi na turnirju in verjetno bo zmagovalec. Glavna razlika med Texas Hold'em in drugimi vrstami pokra je v blindih. Ta stavna obveznost prenaša vsako roko od udeleženca na drugega v krogu. To je posledica stalne spremembe trgovca.

Zapusti zabavo

Osnove pokra za začetnike bi morale bodoče igralce opozoriti, da če vam karte po roki niso všeč, se zdijo neprivlačne in neperspektivne, lahko vedno izstopite iz roke. To je vaša želja - igrati s kartami, ki so narisane ali ne.

Ampak, da bi dobili iz distribucije je potrebno, če ne podpira najnižjo ponudbo. Prvi, ki postavi stavo, je minimalen, če ne želite ali ne morete podpirati, morate zložiti in zapustiti igro. Kartice se zavržejo.

Vsak igralec lahko dvigne stopnjo, vendar se zaveže, da bo dvignil druge. Če eden od igralcev ne more podpreti dvignjene stave, je dolžan zapustiti igro.

Pustite igro ne more biti tisti, ki je dal all-in, in še pred časom ne more priti ven. Morate sedeti za razrez, čakati na konec igre in upati na uspešen jackpot.

To so preproste osnove pokra, vendar pa govorimo o zmagovalnih kombinacijah v tej igri.

Kombinacije

Kombinacije v "Texas Holdingu" so drugačne, poglejmo jih v padajočem vrstnem redu, začenši z najmočnejšim.

 • "Flash royal" je najredkejša kombinacija, vendar tudi najmočnejša. Ta uspešna kombinacija kart - od asa do 10 iste barve.
 • "Street Flash" - kombinacija 5 kart iste barve. Treba je zbrati od večjega do manjšega, ne manjkajočega ranga. Več igralcev lahko zbere več kart iste barve, če se to zgodi, zmaga tisti z najmočnejšo karto.
 • "Nega" je malo bolj pogosta. Da bi zbrali to kombinacijo, morate zbrati 4 karte istega ranga, na primer več kraljic ali 4.
 • "Full House" ne bo pogosteje kot "Flash Piano". To je kombinacija 5 kart, kjer so 3 karte enega in dva druga. Če ima nasprotnik polno hišo, potem je zmagovalec določen s prednostjo obeh kart.
 • "Street" - se dogaja po načelu "Street Piano". Vendar pa je v tej kombinaciji obleka nepomembna.
 • "Tri" - kombinacija kart, kjer se zbirajo tri karte istega ranga. Ta kombinacija ima več imen, na primer "set" - dve kartici pri roki in ena na mizi ter "izleti" - če je obratno.
 • “Two Pairs” - kombinacija je podobna kombinaciji “Full House”, tukaj pa sta dva para kart. Če ima nasprotnik isto kombinacijo, se zmagovalec določi z močjo nižjih kart. Če je to enako, potem je odločilni kicker peta karta.
 • "Pair" - dve kartici istega ranga.
 • “High Card” - če nihče ni mogel narediti kombinacij, potem je zmagovalec določen z visoko kartico v vaši roki. Če ima eden od vaših nasprotnikov najvišjo karto enako kot vaša, potem jo primerjate z naslednjo. Pri popolnoma enaki kombinaciji se izplačilo deli enakopravno.

Tipične napake

Nazadnje, dodamo še osnove za poker za začetnike z majhnim seznamom tipičnih napak.

 1. Ne igrajte vsake roke, bodite potrpežljivi in ​​počakajte na uspešno kombinacijo, ne da bi zapravljali žetone zaman.
 2. Ne bojte se igre, začetniki igrajo brez razmišljanja hitro. Razmislite o svojih dejanjih.
 3. Poker se lahko imenuje tekmovanje, ampak igrati tukaj ni piščanca ven. Zavrzite neuspele kartice. Tukaj je neprimeren duh rivalstva.
 4. Premisli svoje stave in svoje karte. Ne dajajte preveč in ne upajte, ko vstopite v igro z močnimi kartami, ki jih imate srečo.
 5. Ne blefirajte preveč, sicer bi bilo nezanimivo igrati z vami.
 6. Ne sedite za igro in vzemite ves svoj denar.
 7. Ko igrate poker, ne poskušajte razmišljati o svojem, ne hodi v oblake, ampak premisli o svojih potezah, dejanjih in dejanjih drugih. Lahko ugibate, če imajo dobro kombinacijo ali ne.
 8. Lahko zamenjate mize. Biti novinec, ne poskušajte premagati izkušenih igralcev.

Ne pozabite na pravila igre in se izogibajte napakam začetnikov, in potem boste zagotovo uspeli. Upamo, da boste našli koristne osnove začetne poker igre. Dobra igra!