FoodPro Preloader

Sklopka za roke: mojstrski razred in vzorci


Ročna sklopka je priljubljena naprava, ki se je pojavila v 15. stoletju. Je del ženskih oblačil, zgleda kot valj, v katerem so med mrazom skrite roke. Zgodovina sklopk Ta izdelek povezujemo s preteklimi stoletji. Kako pogosto gledamo slike, ki prikazujejo dame, ki skrivajo roke v sklopki. Očitno je bila spojka za roke izumljena v Italiji. Tu

Ročna sklopka je priljubljena naprava, ki se je pojavila v 15. stoletju. Je del ženskih oblačil, zgleda kot valj, v katerem so med mrazom skrite roke.

Zgodovina sklopk

Ta izdelek povezujemo s preteklimi stoletji. Kako pogosto gledamo slike, ki prikazujejo dame, ki skrivajo roke v sklopki.

Očitno je bila spojka za roke izumljena v Italiji. Tu ni zelo mrzlo, toda tukaj vedo veliko o razkošju, ni nič neobičajnega, da se je v tej državi pojavil slavni beneški karneval.

Slavni slikar Tizian je slikal svoje slike, na katerih so bile upodobljene slabe dame s sabljenimi krznenimi kremplji, o njih pa je povedal njegov brat Cesare Vechelio: »Beneške ženske so lepe: poleti nosijo lepe rokavice, pozimi pa kape«.

Zaščititi sklopko na rokah je bila težka naloga. Potrebno je bilo ne samo pobrati lepe materiale, kot je na primer labodov dol, ampak tudi okrasiti z zlatimi gumbi, pa tudi s kristalnimi okraski.

Sklopka kot okras plemstva

Takšna dodatna oprema kot sklopka na roki je kmalu postala predmet nakita za kraljico Anglije. Njena sklopka je bila izdelana iz srebrnega brokata, bila je izvezena z zlatom in biseri, imela je vzorce, ki so prikazovali ptice, drevesa in gozdove, imela je lepe gumbe.

Ta izdelek lahko zamenja torbico. Imela je veliko žepov, v katere lahko postavite različne ženske stvari, kot so prah, parfum, ogledalo, šminka in tako naprej.

Obstajala je tudi tradicija okusa sklopke. V dišavo sklopke so dodali opazne dame, zaradi česar so bile edinstvene. Mufe so povsod nosili tudi moški, ki so bili v 17. stoletju oblečeni v dokaj ženstvene obleke. Ta izdelek postane sestavni del sodnega toaleta, ki ni popoln brez sklopke.

V 18. stoletju postane sklopka na roki nepraktična. Na sodišču je majhen, izdelan iz dragih materialov in okrašen z dragimi okraski, vendar ne tople roke. Nato so bile sklopke narejene iz satena in okrašene s krznom.

V devetnajstem stoletju so bile priljubljene tudi priklopne naprave, obstajajo pa tudi različni modeli. Obstaja tudi način, da nosijo majhne pse v krempljih. Moški so v tem času nosili tople mufi, v katerih so lahko skrivali pasove za lov.

V dvajsetem stoletju ljudje niso bili na rokah, začeli so se vrteti v vrtincu dogodkov. Toda hkrati so se ženske ponovno trudile biti elegantne in zdaj so se začele pojavljati te garderobe. Vodilni svetovni oblikovalci so jih začeli uvajati v svoje zbirke.

Ročna spojka zdaj

Že dolgo je bila pozabljena, a pred kratkim je spet postala priljubljena. Ročna spojka je posebej primerna za tiste, ki hodijo s svojimi otroki v hladnem vremenu. Praviloma v takšnem izdelku je toplo krzno in plast umetnega navzdol. Takšno sklopko lahko položite na ročaj vozička, ki vam bo pomagala, da se v hladnem vremenu ogrejete. Lahko pa se uporablja tudi za avtomobilski sedež, za postavitev na sani ali na voz.

Kaj so sklopke za roke

Ti izdelki so v obliki njihovih združenih in ločenih. Hartan (sklopka za roke) se pogosto kombinira in je primerna za voziček z enim ročajem. Obstaja ločena ročna sklopka, ki izgleda kot rokavice. To sta dva izdelka v enem. Primerno za invalidske vozičke z ločenimi ročaji.

Zunaj je sklopka običajno prekrita z vlago odpornim materialom, lahko je dežni plašč, bolonska tkanina. V notranjosti je lahko umetno ali naravno krzno. Sklopka se lahko uporablja ne samo na invalidskem vozičku. Na primer, ko je hladno, ga lahko postavite na nihajoči sedež na ulici ali na klopi.

Priljubljene sklopke iz naravnega krzna. Samo čudovito izgleda ta sklopka za roke.

Spojka za roke

Izdelava takšnega izdelka na roko ni težavna, in če vas zanima sklopka za roke, je njen vzorec preprost. Običajno se šiva iz dežnega plašča in umetnega krzna. Ampak lahko vzamete sintetičnega Winterizerja, pravega krzna, velurja, flisa. Flis je topel material, ki bo v vsakem vremenu ogrel vaše roke.

Vzorec naredimo takole: najprej naredimo kos papirja velikosti 45 x 45 cm iz papirja ali filma. Izrezali smo tudi žep, ki meri 28 centimetrov za 11 centimetrov, žep z režo 11 centimetrov za 10 centimetrov, majhen žepni trak.

Kako šivati ​​sklopko za roke, priprave

Če vas zanima, kako na vaši roki zašiti spojko, potem je to enostavno. Za delo, boste potrebovali umetno krzno, lahko krzno krzno, boste potrebovali pritrdilni trak, sintetični Winterizer, dobre krojaške škarje. Škarje, ki jih uporabljate, morajo imeti ostre rezila, tako da lahko z njimi izrežete ploski trak. Tudi, če želite šivati ​​sklopko za roke, morate imeti niti in iglo. Uporabite lahko šivalni stroj, za šivanje pa morate kupiti šivalni stroj. Ta igla bo šivala krzno in jo lahko kupite v posebnih trgovinah s strojno opremo.

Šiviljska delavnica

Če vam je všeč sklopka za roke, potem je vzorec za to opravljen v nekaj minutah. Pravkar morate izrezati pravokotnik iz papirja želene velikosti. Nato se ta pravokotnik nanaša na umetno krzno, iz njega pa izrežemo podobno. Potem morate izrezati isti pravokotnik iz poliestra oblazinjenja.

Zdaj je umetno krzno na šivalnem stroju pritrjeno s sintetičnim ozimljenjem. Ena stran ostane nevezana. Vzamemo dolg trak in ga šivamo na robove sklopke. Nameščen bo na vaš pas in vedno lahko nosite sklopko s seboj. Okrasijo ga lahko okrasni kamenčki, perje, umetno cvetje. Na žepke lahko pritrdite žepke, v katerih lahko shranite tako malo potrebnih stvari, kot so šminka, parfum, kozmetična torba, denarnica in celo mobilni telefon.

Kako vezati sklopko za roke z iglami za pletenje

Če imate nekaj pletenje spretnosti, potem lahko imate pleteni rokav za roke. V zimskem času bo služil kot odlična naprava za vožnjo z vozičkom, še posebej, če ima voziček železni ročaj.

Spajanje tako dobro prilegajo pletenje. Za delo boste potrebovali niti, približno tristo gramov, in igle za pletenje, ki so primerne za debelino niti. Niti ni nujno, da vzamete nove, lahko zavržete stare stvari. Otroška sklopka roko pletene dobro s pletenjem preje, ki je polovica iz volne, in polovica akrila.

Vzorec za takšen izdelek je lahko preprost, lahko je pletenica za podvezice, elastični trak dva po dva, šahovska figura. Velikost takšne sklopke je približno dvajset do dvajset centimetrov. Ni več potrebno, saj se pletenina razteza.

Gumbi so sešiti vzdolž robov sklopke, tako da jo je mogoče pritrditi na ročaj vozička. Ta pleteni izdelek se lahko uporablja tudi kot odeja za otroka in kot preproga na gugalnici. Pleteni rokav za roke bo vaša rešitev, ne samo pozimi, ampak tudi poleti v hladnem vremenu. Lahko ga povežete iz različnih barvnih niti, da postane lepa.

Kdo izdeluje gladke spojke za roke

Teutonia Hand Coupler je izdelek priznanega proizvajalca dodatkov za voziček. Podjetje proizvaja tudi spojke. Pomagajo vam, da se boste počutili udobno v vseh vremenskih razmerah. Ta sklopka je dobro darilo za vsako mlado mamo in bo zelo olajšala življenje v mrazu in mrazu.

Obstajajo različne družbe, ki proizvajajo sklopke na roko. To je "Teplysh" (Rusija). Sklopke tega podjetja so znane po svoji kakovosti, zgornji del pa je sestavljen iz vodoodbojne tkanine, v notranjosti pa je prišit sintetični Winterizer in umetno krzno. Takšne spojke so primerne za invalidske vozičke z enim ročajem in jih je mogoče prilagoditi po širini. Težko vam bo šivati ​​sklopko za roke takšnega modela.

Ročna sklopka udLinden je zasnovana za prave poznavalce razkošja. V tej sklopki je avstralska merino naravna ovčja volna. Zunaj je prekrit z evropskim ekološkim usnjem. Pri oblikovanju sklopke je tako zanimiva lastnost, kot so manšete na magnetnih gumbih, ki ščitijo sklopko pred vlago v notranjosti, če se ne uporablja.

Otroška sklopka za otroke je last Kaiserja, v njej je naravna ovčja koža. Zunaj je pokrit z nepremočljivim materialom. Privezano na voziček z ježkom.

Sklopka Little Trek je veliko dražja od podobnih izdelkov drugih proizvajalcev, hkrati pa je njena kakovost odlična. V notranjosti je tudi naravna ovčja koža. Poleg tega je v to sklopko med zgornjo tkanino in krznom prišita plast poliestra. Na sredini mufa je logo Trek, obložen z okrasnimi kamenčki. Če želite, lahko takšno sklopko kupite v različnih barvah. Črna je najbolj praktična, saj je v umazanem vremenu najmanj umazana.

Ločite rokavi za roke

Firm Red Castle je znan po svojih otroških izdelkih. Ročna sklopka njenih otrok izgleda kot rokavice, vendar je še vedno sklopka. Znotraj te sklopke je umetno krzno, na vrhu pa je dežni plašč. Ta dodatna oprema je pritrjena na voziček z zadrgo.

Spajanje novega "Luxa" je tudi ločen izdelek. Tukaj je krzno na vrhu sklopke, izgleda kot dve puhasti grudi. Mehki flis ali material iz velurja deluje kot podloga. Privezano na voziček z zadrgo. Pomanjkljivost tega je, da ga ni mogoče uporabljati v dežju ali v snegu, ker se hitro zmoči.

Teutonia spojka za roke

Znani nemški proizvajalec Teutonia ponuja sklopke, ki vam omogočajo, da dalj časa hodite z otrokom v hladnem vremenu in celo v zmrzali. Fur sklopka za roke vam bo omogočila, da se počutite udobno, saj ne vsebuje le krzna, temveč tudi poliestra, ki služi kot njegova podloga.

Teutonia že več kot šestdeset let proizvaja izdelke za dojenčke, pri čemer so spojke za voziček eden od podpisanih izdelkov. Izberete lahko različne vrste spojk. To je krznena sklopka za roke, ki vam bo ustrezala v zimskem času, in izdelek iz lažjega materiala, ki bo za vas postal zaščitnik pred mrazom spomladi.

Torej, sklopka na roki zdaj ni izgubila svojega pomena. Toda v naši dobi se sintetični materiali pogosteje uporabljajo za njegovo izdelavo. Ročna sklopka potrebuje mlade matere, za njih pa postane resnična blaginja. Poleg tega imajo ti dodatki različne funkcije, lahko služijo kot odejo ali odejo. To bo uporabno darilo za mamo in otroka.

Lepe in lahke papirne hišeRavne in volumetrične obrti iz žit na temo "Jesen"Torej samo plesti pulover!Izdelava plenice za motorje z lastnimi rokamiKako narediti papirnate metulje z lastnimi rokami?  Tri lahke potiFoamirana krona naredite samiDomače obrti so improviziraneKako pravilno pico kvačkanje.  Možnosti