FoodPro Preloader

Kako narediti pompom iz preje to storite sami


Pom-pom iz preje se lahko uporablja ne le kot element dekorja v oblačilih. Številne izvirne dekorativne elemente je mogoče izdelati iz pomponov različnih velikosti in barv, na primer zabavne igrače za otroke, ki se uporablja kot okras za zavijanje daril. In če so otroci vključeni v ta proces, bodo pomponi postali njihova najljubša dejavnost. V član

Pom-pom iz preje se lahko uporablja ne le kot element dekorja v oblačilih. Številne izvirne dekorativne elemente je mogoče izdelati iz pomponov različnih velikosti in barv, na primer zabavne igrače za otroke, ki se uporablja kot okras za zavijanje daril.

In če so otroci vključeni v ta proces, bodo pomponi postali njihova najljubša dejavnost. V članku je opisano, kako narediti pompon iz preje in kaj je potrebno za to.

Danes lahko v trgovinah za ročno delo kupite različne naprave za izdelavo pomponov, ki zelo olajšajo sam proces. Vendar pa bomo uporabili staro "babičino" metodo, ki opisuje, kako narediti pom-pom iz preje z lastnimi rokami.

Kaj potrebujemo za delo?

  • Preja
  • Škarje
  • Svinčnik.
  • Tanek karton ali debel papir.
  • Kvačkasta kljuka (kot asistent).
  • Kompas, vendar ga je mogoče enostavno zamenjati s skodelico ali steklom.

Prva stvar, ki jo je treba narediti, je, da naredimo vzorec za prihodnjo pom-pom. Vzorec je glavni element, kako narediti pom-pom iz preje. Krog naredite malo več kot nameravano pom-pom, presežek je odrezan. Vzemite karton in narišite kompasni krog, v njem pa precej manjši. Če kompasa ni, uporabite priročne predmete: skodelice, kozarce, kozarce. Cut vzdolž konture, najprej zunanji (velik) krog, nato pa notranji krog - sredina. Moral bi imeti prstan - "krof". Za delo boste potrebovali dva enaka prazna polja, zato zaokrožite že končni obroč na karton in ga razrežite.

Obroči so pripravljeni, lahko greste na prejo. Da bi jo olajšali, je treba nit razrezati na kose, dolge približno 1, 5 do 2 metra, in večkrat prepogniti.

Zložite oba obroča skupaj in začnite z ovitkom koncev niti, tako da počitek z njimi. Morda bo pripravljena nit majhna, nato pa še drug kos in ga prevrnite. Niti je treba oviti v krog, dokler vam vzorec ne omogoči tega. Ko bo nit težko prenesti, uporabite kvačkanje.

Postopek navijanja se mora končati, ko postane notranji krog zelo majhen.

Sedaj vzemite škarje in prerežite prejo, tako da same škarje padejo med obroče. Izrežite vse niti vzdolž obrisa slepega dela. Na tej točki lahko že vidite svojo pom-pom.

Da se naše delo ne razgradi, vzemite močan nit, ga potegnite med kartonske praznine, ga čvrsto privijte in ga zavezujte v vozel. Za zvestobo je to mogoče večkrat.

Po tem izrežite obroče papirja in jih odstranite iz pom-pom. Končano! Ostaja le, da ga uredimo. Vzemite pompon za repom in jih potolcite na mizo ali na dlan (rahlo). To je treba storiti za poravnavo in širjenje niti. Vse lepljive strune je treba obrezati s škarjami, kar pom-pomu daje okroglo obliko.

Dolge niti, s katerimi ste pritrdili pompon, lahko pustite, da bi jih nekje zaskočili.

Morda imate vprašanje o tem, kako narediti pom-pom iz preje, da je večbarvna? Na enak način uporabite le koščke različnih barvnih niti.

Če ste radi obrti, morda veste, kako plesti prejo s pom-poms. Pomponi v takšni preji so različnih velikosti, tako da lahko pletenine dajo izvirnost in ekskluzivnost.

Zdaj veste, kako narediti pompone iz preje, in svoje fantazije lahko uresničite. Ne pozabite vključiti vaših otrok v iglo, ki jim bo zagotovo všeč.

Kako kravato preprosto kvačkati šal?  Sheme bodo novicam pomagale, da bodo delo lažje in preprostejše.Brioche (pletenje): opis tehnike, značilnosti in pregledovOsredotočite se s karticami.  Najpreprostejši način za presenečenjeCrafts iz časopisnih cevi storite samiKako narediti nož z lastnimi rokami doma?Smešne lutke iz nogavicKako vtkati tatoo choker desno?Crafts iz cevi soka z lastnimi rokami.  Obrti za novo leto