FoodPro Preloader

Akrilne barve za decoupage: kako shraniti na hobi


Za takšno tehniko dekoriranja površin, kot je dekupaž, je potreben precej dolg seznam potrebnih materialov, orodij in vpenjal. Veliko specializiranih trgovin jih ponuja v izobilju, vendar bi morali pogledati cene in jih primerjati z lastnimi prihodki, saj goreča želja po izdelavi novega izdelka ustvari razočaranje. Obst

Za takšno tehniko dekoriranja površin, kot je dekupaž, je potreben precej dolg seznam potrebnih materialov, orodij in vpenjal. Veliko specializiranih trgovin jih ponuja v izobilju, vendar bi morali pogledati cene in jih primerjati z lastnimi prihodki, saj goreča želja po izdelavi novega izdelka ustvari razočaranje. Obstaja precej razumno vprašanje: ali je vredno hobi (rezultat katerega morda ni mojstrovina, kako srečen) takih stroškov?

Na srečo obstajajo številne preizkušene metode, ki jih izkusijo izkušene obrtnice, ki bodo pomagale pri varčevanju denarja in delu z ustvarjalnostjo.

Akrilne barve za decoupage: shranjujemo na glavnem

Pri dekoriranju predmetov v tehniki decoupagea se največ denarja porabi za sam izdelek (če je to leseno prazno, pohištvo ali steklenico alkohola), kot tudi za nakup barv.

Akrilna bela barva za decoupage postane glavna postavka izdatkov, saj se uporablja za pripravo in oblikovanje ozadja. Upoštevati je treba, da se barva običajno nanese v več plasteh, zato se stroški znatno povečajo.

Trgovine ponujajo akrilne barve za decoupage različnih proizvajalcev (najpogosteje francoske). Seveda so zelo kakovostni, a zelo dragi. Nakup cevi po 200 ml je nepopustljiv luksuz za varčne mojstre.

Alternativno je vredno pogledati v najbližjo trgovino s strojno opremo in bolje v hipermarketu (več je izbire). Tukaj morate iti na oddelek za barve in izbrati pravo banko v barvi, obsegu in ceni.

Kaj barve naj kupijo

Akrilne barve za dekupažo lahko uspešno zamenjamo s katerokoli barvo za notranje delo. Take mešanice so bolj zaželene kot barve na prostem, saj se hitro sušijo in ne dajejo groznega vonja.

Akrilna barva za decoupage se prodaja v bankah različnih velikosti: od 350 gramov do več kilogramov. Če govorimo o belih barvah in lakih, potem lahko varno kupite veliko zmogljivost, ker je to glavni material in se bo porabil zelo hitro. To metodo uporabljajo tisti, ki se ukvarjajo z organizacijo mojstrskih tečajev na decoupage.

Dober način, da prihranite denar, je nakup ene skupne velike pločevinke za več obrtnic. Lahko se loči tako, da se vlije v druge posode z zaprtimi pokrovi ali pa se jih lahko uporabi.

Kako shraniti barvne barve

Praviloma le bela barva ni omejena, ker morate nekaj slikati, obarvati ali celo narisati sami fragmente vzorca. Barvne akrilne barve za dekupažo so potrebne v velikih količinah. Potrebna je vsaj minimalna osnova od 6 do 10 osnovnih barv, ki se lahko nato pomeša.

Seveda so tudi lažje in ceneje kupiti v trgovini s strojno opremo. Nakup velike pločevinke je upravičen, če nameravate izdelati velike stvari. V drugih primerih lahko izberete barvni pigment, ki lahko popolnoma nadomesti akrilne barve za decoupage.

Kako uporabiti pigment

Vedeti morate, da se ta barvna mešanica uporablja v kombinaciji z belo akrilno barvo. Hkrati količina pigmenta v raztopini ne sme presegati 10%, saj se bo struktura barve spremenila: ne bo tako debela, da bo slabo ležati, oblikovati madeže in morda se pojavijo zračni mehurčki.

Če potrebujete bogate barve, je bolje uporabiti akrilne barve za dekupažo. Toda mešanica s pigmentom bo pomagala priti do svetlih odtenkov, primernih za ozadje.

Barvni akril lahko iščete ne samo v trgovinah za gradbenike, temveč tudi v tiskovinah. Nekateri ponujajo zelo dostojno izbiro barv v velikih posodah po dostopni ceni.

Začetniki, ki še ne vedo, kaj bo barva uporabljala najpogosteje, naj bodo pozorni na majhne komplete, vključno z osnovnimi odtenki. Ko je faza poskusov končana, lahko kupite veliko vedro barve vaše najljubše barve.

Gradbeni hipermarketi vam bodo pomagali pri varčevanju ne le z barvami, temveč tudi s ščetkami, laki, emajli in gobami (to orodje lahko izdelate tako, da držite del gobice v ščipalki).

Lepota nakupa laka v teh oddelkih je, da obstaja široka izbira različnih izdelkov: mat, sijajni, prozorni, barvni. Poleg tega je zelo zadovoljen z velikim obsegom embalaže.

Lepe in lahke papirne hišeRavne in volumetrične obrti iz žit na temo "Jesen"Torej samo plesti pulover!Izdelava plenice za motorje z lastnimi rokamiKako narediti papirnate metulje z lastnimi rokami?  Tri lahke potiFoamirana krona naredite samiDomače obrti so improviziraneKako pravilno pico kvačkanje.  Možnosti