FoodPro Preloader

Domači helikopter naredite sam iz odpadnega materiala


Domači helikopter lahko izdelamo popolnoma iz kakršnega koli odpadnega materiala. Pred delom preberite, katere dele sestavlja plovilo, koliko elementov bo potrebno, kako bodo posamezni deli pritrjeni skupaj. Lahko naredite preprosto statično sliko, na primer razstavo v šoli ali vrtcu, in če poskusite, bo zanimivo ustvariti helikopter z gibljivimi deli - kolesi in propelerjem. Za

Domači helikopter lahko izdelamo popolnoma iz kakršnega koli odpadnega materiala. Pred delom preberite, katere dele sestavlja plovilo, koliko elementov bo potrebno, kako bodo posamezni deli pritrjeni skupaj. Lahko naredite preprosto statično sliko, na primer razstavo v šoli ali vrtcu, in če poskusite, bo zanimivo ustvariti helikopter z gibljivimi deli - kolesi in propelerjem.

Za izdelavo domačega helikopterja lahko uporabite lesene palice, žico, karton, plastenke ali posode z detergenti, pakiramo valovite kartone ali jajčne celice. Glavna stvar je, da ponovno sestavimo vse sestavne dele te vrste prevoza. To je okroglo ali podolgovato telo, od spodaj lahko naredite bodisi kolesa ali dva polozkovye šasije. Nad streho ohišja je nujno vrtljivi vijak s 3 ali 4 rezili. Z zadnje strani helikopterja je podolgovat rep izdelan z majhnim navpičnim vijakom.

V članku si bomo ogledali več možnosti za izdelavo domačega helikopterja in letala iz različnih materialov. Predstavljene fotografije bodo pomagale reproducirati takšno strukturo doma, saj so težave pri delu sestavljene le v povezovanju strukturnih elementov. Tukaj morate uporabiti močno lepilo ali žico. Podrobnosti boste našli v članku.

Žični helikopter

Če želite ustvariti žični helikopter, lahko uporabite navadno tanko žico in material v lupini. Izgleda zanimivo možnost iz kombinacije obeh, na primer, telo in rep del je zvit iz žice v svetlo obarvanem plašču, in vsi drugi elementi - od običajnega aluminija ali bakrene žice, kot na glavni fotografiji v članku.

Za delo boste potrebovali čep žice in klešče z zaobljenimi robovi za pritrditev delov s tuljavami. Tak helikopter lahko naredimo na razstavi v šoli ali kot model na polici. Takšna možnost ni primerna, da bi se otrok lahko igral, saj se v njem nič ne premika, otroci pa imajo radi bolj svetle igrače in bolj dinamične igrače.

Za jajca uporabljamo kartonsko embalažo

Takšne domače helikopterje je mogoče opraviti s starejšimi predšolskimi otroki v vrtcu v razredu fizičnega dela. Negovalec lahko izreže trup in rep. Če želite pritrditi vijak, boste morali odrezati dva trakova iz lepenke, vijaka in matice, plastični pokrovček steklenice, gvaške barve za dekoracijo, debelo PVA lepilo ali pištolo za lepilo.

Kako narediti domači helikopter, mentor ali učitelj pred otrokom podrobno pove otroke. Prvič, rep je prilepljen na ohišje in pokrovček steklenice je na vrhu. Najbolje je, če je na njej izdelana luknja s šilo. Starejši otroci lahko to storijo sami na leseni deski.

Nato izrežite dva enaka trakova rumene dvoslojne lepenke ob črti ravnila, naredite luknjo za vijak v sredini. Pred priključitvijo delov je priporočljivo barvati helikopter z barvami tako, da barvamo vetrobransko steklo in barvamo trup. Po sušenju lahko z vijakom pritrdite vijak na vrhu in privijte dno s tesno matico.

Možnost plastične posode

Tak preprost domači helikopter bodo lahko naredili otroci pod vodstvom odraslih. Potrebovali boste litrsko prostornino vseh barv, 3 ali 4 plastične pokrovčke plastenke, nekaj lesenih sladolednih palic, da ustvarite vijak in smuči. Če želite, lahko okrasite plovilo s svetlimi viski, barvami ali lepljenjem majhnih detajlov - cvetja, črk ali geometrijskih oblik.

Skrbno preglejte končno delo na zgornji fotografiji. Izdelava obrti je preprosta. Uporabite superlepljivo ali pištolo za lepljenje, pritrdite pokrov na vrhu in dva na dno. Vnaprej pripravite palice za sladoled, tako da jih pobarvate z barvami iz gvaša v različnih svetlih barvah. Pritrdite jih na zgornji pokrov in postavite "snežinko". Z vznožja bosta dve vzporedni palici opravljali funkcijo smuči za helikopterje. Model bo treba samo po želji okrasiti z različnimi elementi ali barvami.

Helikopter s palicami za sladoled

Lahko sestavite tudi domači helikopter z lastnimi rokami iz nekaterih lesenih sladolednih palic. To je najbolje, da vnaprej pripravi svojo shemo na list papirja, izračuna koliko palic bo potrebno za enega ali drugega dela. Za doseganje zahtevane velikosti delov so lahko močne škarje ali žaga za les. Na robove ni kosmat, obdelajte jih z brusnim papirjem.

Priključki so izdelani s pištolo za lepljenje, gibljivi deli pa so pritrjeni z vijaki.

Leseni modeli

Če imate možnost, da mizo, potem lahko otrok narediti helikopter igrače ali letalo iz lesenih letvic ali vezanega lesa ostankov. Potrebno bo sestavljanko in mlinček.

Možnosti izdelave modelov so že odvisne od vaših sposobnosti in domišljije. Material bo šel malo, lahkotno zlepite iz posameznih letvic.

V članku so predstavljeni obrti helikopterjev in letal iz različnih materialov, ki jih je mogoče izdelati doma z otroki. Naučite otroke ročnemu delu, sposobnosti fantaziranja in načrtovanja dela. Izdelava domačih igrač je zanimiva za vse, predvsem za fante. Konec koncev, kako lepo se hvaliti s prijatelji, da je igrača izdelana sama.