FoodPro Preloader

DIY Velikonočni zajčki: mojstrski razred


Na praznik Kristusovega vstajenja običajno slikajo jajca, pečejo pecivo. Zdaj v naši državi postajajo priljubljeni tudi simboli svetlega dne - velikonočni zajčki. Lahko jih naredite sami z zelo preprostimi metodami v nekaj minutah ali naredite lepe, a zapletene spominke v obliki notranjih lutk. Idej

Na praznik Kristusovega vstajenja običajno slikajo jajca, pečejo pecivo. Zdaj v naši državi postajajo priljubljeni tudi simboli svetlega dne - velikonočni zajčki. Lahko jih naredite sami z zelo preprostimi metodami v nekaj minutah ali naredite lepe, a zapletene spominke v obliki notranjih lutk.

Ideje in metode proizvodnje

Da bi za vas naredili čudovita darila - velikonočne zajčke, izdelane z lastnimi rokami, izberite priljubljene možnosti s seznama:

 • pletene in kvačkane;
 • papirne aplikacije;
 • origami;
 • izdelki iz plastelina, modelna masa;
 • Dekorativne oblike testa (soljene in pečene);
 • tekstilne lutke;
 • šivanje preprostih zajcev iz klobučevine in drugih tkanin;
 • Velikonočna jajca, okrašena z ušesi in nagobčniki;
 • pobarvani kamni.

Vsak od načinov, ki so primerni za ustvarjalno delo z otroki. Tako boste darila za sorodnike in prijatelje, razglednice, dekoracije za notranjost.

Materiali za delo

Da bi imeli originalne in raznolike velikonočne zajčke, ustvarjene z lastnimi rokami, pripravite vse vnaprej. Potrebovali boste naslednje:

 • papir;
 • Škarje;
 • lepilo;
 • tkanina;
 • polnilo za mehke spominke;
 • nit z iglo;
 • barve;
 • svinčniki;
 • rese;
 • plastelin, masa modela, testo.

Če se boste ukvarjali z izdelavo spominkov z otroki, poskusite na različne načine. Težke faze dela morajo opraviti odrasli, fantje pa bodo z veseljem počeli sami.

Skulptura iz gline in polimerne gline

Vsako delo s plastičnimi materiali ugodno vpliva na razvoj otrok. Spominki lahko izdelamo na vzorcih s kovinsko ali plastično obliko. Predmeti so ploski in razsuti.

Velikonočni zajci s svojimi rokami iz plastelina so narejeni hitro. Glavna prednost materiala je enostavnost dela z njim. Polimerna glina omogoča zapisovanje rezultatov obrti v obliki trdne skulpture. Poleg različnih odtenkov plastičnih mas otroci radi uporabljajo dodaten dekor (kroglice, kroglice, bleščice).

Obrt iz testa

Velikonočni zajček z lastnimi rokami lahko naredimo kot dekoracijo slane snovi ali v obliki užitne kolače ali piškotov. Prva možnost bo okrasila sobo. Dovolj je lepljenje magneta na izdelek s hrbtne strani, da bi dobili originalno dekoracijo za hladilnik.

Peka bo prijetno vzdušje gostov na počitniški mizi. V obeh primerih je tehnologija dela podobna: oblike so izrezane iz valjanega testa ali pa je iz dela izdelana volumetrična slika.

Piškote in žemljice lahko po okrevanju z glazuro preprosto okrasite, pripravite risbo z barvami s hrano na šablonah ali potresite s konditorskimi kroglicami.

Velikonočni okras za jajca

Nenavadni in lepo izgledajo izdelki v obliki velikonočnih jajc, okrašeni pod kunci. Osnova je vzeta iz običajnega piščančjega jajca, lesenega ali papier-máché obrazca.

Da bi dobili tako ljubko malo živali, naredite naslednje:

 1. Vzemite obdelovanec in ga pobarvajte belo. Dobro je uporabiti akrilne barve.
 2. Dno drugega sloja pobarvajte v drugačni barvi. Nanesite risbo s čopičem ali šablono. Lahko tudi zalepimo barvni prtiček, predhodno prevlečemo površino z belim lepilom.
 3. Na zgornji polovici narišite ali prilepite elemente obraza.
 4. Iz papirja, lepenke ali klobučevine izrežite papir, tako da jih lahko tudi lepite.
 5. Premaz, ki daje sijaj in vodoodpornost.

Če je jajce naravno in se bo jedel, uporabite samo barvila za hrano.

Velikonočni zajčki s svojimi rokami iz papirja

Karton ali celo preprost papirni papir vam omogoča ustvarjanje originalnih okraskov za notranjost ali voščilnice. Za okrasitev zidov, knjižnih polic, je enostavno izdelati venca enobarvnih ali večbarvnih kuncev.

To naredite tako:

 1. Narišite lastno ali natisnite pripravljeno predlogo (obris predmeta);
 2. Izrežite kartonsko silhueto.
 3. Na obarvanem papirju obkrožite potrebno število krat.
 4. Izrežite vse elemente.
 5. Če želite, jih okrasite z vzorci, nalepkami, loki.
 6. Vse dele povežite tako, da jih sestavite na vrvico z lepilom, vozlom ali z namestitvijo kosov žice skozi par lukenj v obdelovancu.

Lepo Velikonočni zajček lahko naredite z uporabo tehnike apliciranja. To je dobro uporabiti za dekoriranje sprednji strani voščilnice.

Če želite narediti takšnega zajca, kot na sliki zgoraj, naredite naslednje:

 1. Kupite barvni papir (oblikovalec, embalaža, scrapbooking).
 2. Izrežite elemente predmeta iz njega.
 3. Lepljenje kosov skupaj.
 4. Nariši gobec.
 5. Lepilo ali lep dekor.

Poleg papirja apliki uporabljajo obliže, filc in čipke. Predstavljajte si in ustvarite svoje elegantne spominke.

Origami

Danes je to priljubljen hobi. Ukvarjajo se z otroki in odraslimi. Vzemite lep in ne zelo debel barvni papir, sledite celotnemu zaporedju dejanj z listom, kot je prikazano na sliki.

Doris oči, zlepi lok. Spominki so pripravljeni. Ko uporabljate več različnih vzorcev papirja, boste dobili svoje srčkaste zajčke z lastnimi rokami. Origami, tako kot vsaka druga tehnologija, bo zagotovo zanimala otroke.

Šivamo preproste spominke

Druga preprosta metoda - izdelava tekstilnih dodatkov in dekorjev. Predloga je dovolj, da vzamete najbolj preprosto, v obliki zajca (enako kot za izrezovanje testa ali gline). Tako tudi zelo različne stvari: od elementa girlande do blazine na kavču.

Tudi če niste strokovnjak z veliko izkušnjami, temveč le ambiciozna obleka za iglo, lahko preprosto naredite velikonočne zajčke kot tiste na zgornji fotografiji. Vzorec je pripravljen ali pa je vzorec narisan neodvisno od želene velikosti in oblike. Nadaljnje delo bo naslednje:

 1. Položite slepo na dvojno prepognjeno krpo.
 2. Pripnite z zatiči, da se ne premakne.
 3. Obkroži obris s kredo, pri tem pa upoštevaj dodatke za šiv.
 4. Poravnajte oba dela navzgor.
 5. Flip skozi in nato šiv šiv vzdolž obrisa, zapusti majhno luknjo.
 6. Na mestih ovinkov zmanjšajte dodatke. Bodite previdni. Pomembno je, da ne poškodujete šiva. Ta postopek ne bo omogočil nastajanja gub in izkrivljanj na sprednji strani izdelka.
 7. Obrnite predmet iz notranjosti obraza.
 8. Napolnite igrača z nadevnim materialom. Sintepon, holofayber, ostanki kosov se bodo približali.
 9. Ročno šivajte luknjo, ki jo pazite na sprednji strani.

Takšni spominki so narejeni iz katerekoli enobarvne ali barvne tkanine. Če obstaja želja, lahko na končni izdelek narišete gobec. Za to je bolje, da ustrezni del predhodno prevlečemo s PVA lepilom, tako da barva po sušenju ne zbledi.

Še enostavnejša tehnologija je ustvarjanje kuncev iz klobučevine. Ta material omogoča ročno mletje delov in ne zahteva obdelave robov, saj se ne lušči. Šivalni deli so običajno na sprednji strani čez rob ali ob njem z običajnim ali dekorativnim šivom.

Majhni deli so vezeni in celo zlepljeni. Ta tehnologija vam omogoča, da v kratkem času naredite veliko spominkov.

Za eno od obeh metod bo vzorec prikazan na spodnji sliki. Uporablja se lahko za aplikacijo in celo za delo s testom.

Notranje lutke

Naslednji dve ideji sta primerni za ženske z izkušnjami. Če je prejšnji del obravnaval preproste tekstilne spominke, je na sliki prikazana lutka v obliki zajca. Za njegovo izdelavo boste morali izdelati številne podrobnosti, ki so najprej šivene in žigosane ločeno, nato pa povezane v eno.

Takšen spominek, zašit z lastnimi rokami, bo poln dar in prijeten pripomoček za dom.

Kvačkani zajčki

Če imate to orodje, poskusite izdelati darila na ta način. Kot podlago uporabite leseno jajce ali izpolnite obrazec z materialom za oblazinjenje.

Podrobnosti izdelka so pletene ločeno in nato sešiti skupaj.

Nenavadne velikonočne zajčke z lastnimi rokami. Mojster za izdelavo

Kot vidite, obstaja veliko tehnologij in metod za izdelavo daril. Spektakularne obrti so pridobljeni z združevanjem različnih materialov. Spodnja slika prikazuje spominek, ki lahko igra vlogo magneta, razglednice ali dekorativne plošče.

Uporabite več predlaganih idej v enem izdelku. In boste dobili različne ekskluzivne velikonočne zajčke z lastnimi rokami. Fotografije iz članka dajejo prostor za manifestacijo domišljije, izpopolnjevanje obrti, ki so jih videli.

Da bi magnet, ki je prikazan na zgornji sliki, uporabil uporabo papirja in filca. Če imate čas in želite, da takšno darilo bolj zapleteno in dekorativno, da zajec v razsutem stanju, kot je opisano v prejšnjih oddelkih, in da okvir iz polimerne gline.

Poleg tega je magnet lahko izdelan iz običajnega kamna, ki ga slikate pod zajec.

Pri tem je pomembno najti primerno zaobljeno obliko z eno majhno plosko površino, na katero bo mogoče zalepiti magnetni list. Tehnologija bo naslednja:

 1. Vzemite pripravljen kamen, ometajte površino. Beli akril bo naredil.
 2. Po sušenju nanesite risbo svinčnika. Kot vzorec, fotografirajte pravega zajca ali risanke v primeru, da niste prepričani v svoje sposobnosti in veščine umetnika.
 3. Narišite z akrilnimi barvami. So posebne, primerne za kamen.
 4. Po končanem delu lakirajte izdelek. Tako bo površina odporna na vlago in druge vplive. Bolje je, da lak uporabite v več tankih plasteh s predhodnim sušenjem vsakega prejšnjega.

Tako ste se naučili, kako narediti velikonočne zajčke z lastnimi rokami. Izberite ustrezno metodo izdelave. Sodelujte s svojimi otroki doma ali v razrede umetnosti.

Kako kravato preprosto kvačkati šal? Sheme bodo novicam pomagale, da bodo delo lažje in preprostejše.Brioche (pletenje): opis tehnike, značilnosti in pregledovOsredotočite se s karticami. Najpreprostejši način za presenečenjeCrafts iz časopisnih cevi storite samiKako narediti nož z lastnimi rokami doma?Smešne lutke iz nogavicKako vtkati tatoo choker desno?Crafts iz cevi soka z lastnimi rokami. Obrti za novo leto