FoodPro Preloader

Gradimo osnovni vzorec ravnih oblačil


Vsaka figura lahko postane privlačna, če je stil krila dobro izbran, je dejal ugledni poznavalec modnega sveta Christian Dior. Ko se upanje v trgovino z modnimi stvarmi ni uresničilo - poskusite sami rešiti problem. Vsaka igralka se kdaj vpraša: "Ampak, ali naj poskusim narediti vzorec krila?&quo

Vsaka figura lahko postane privlačna, če je stil krila dobro izbran, je dejal ugledni poznavalec modnega sveta Christian Dior. Ko se upanje v trgovino z modnimi stvarmi ni uresničilo - poskusite sami rešiti problem.

Vsaka igralka se kdaj vpraša: "Ampak, ali naj poskusim narediti vzorec krila?". Najpogosteje se s tem začne prvo šivanje. Po odličnem rezultatu želite ustvariti in ustvariti čudovite stvari! Awesome edinstvena oblačila se začne pojavljati v garderobi: bluze, obleke, krila. Vzorec za začetnike craftswomen fit najpreprostejši - krilo brez režo in žepi.

Bodite potrpežljivi in ​​pojdite!

Izvajanje meritev za vzorce zgradb

Najprej morate narediti osnovno risbo, ki jo boste lahko v prihodnosti uporabili za oblikovanje drugih stilov kril: na primer svinčnik, trapez, leto, itd.

Če želite izdelati risbo vzorca krila, izvedite natančne meritve od slike:

 • obseg pasu (na najožjem delu);
 • obseg kolkov (na štrlečih sedežih);
 • dolžina krila.

Prav tako boste morali uporabiti takšno vrednost kot "višina sedeža" - to je dolžina navpičnega segmenta od pasu do bokov (približno 19-20 cm) in povečanje prostega prileganja (1-2 cm).

Vrednost obsega pasu in bokov se razcepi na polovico.

Na primer, dobite naslednje rezultate:

 • Obseg polovice pasu - 40 cm.
 • Obod polovičnega kolka - 50 cm.
 • Dolžina krila - 65 cm.

Pripravite risarski papir: list ozadja, papir za risanje itd.

Izdelava osnovne podnožja

Za izdelavo vzorca uporabite naslednje meritve: OT = 40 cm, OB = 50 cm, DY = 65 cm Poveča se v pasu in bokih za 1 cm.

Nadaljujte neposredno z risanjem konstrukcije z našimi navodili po korakih. Vzorec krilo se bo izvajal na Whatmanovem papirju. Prav tako takoj pripraviti preprost svinčnik, marker, ravnilo, škarje in trak.

Začetek konstrukcije katerega koli krila je konstrukcija pravega kota z vrhom v točki T. Odrežite segment TN, ki je enak dolžini krila (65 cm). Nastavite višino sedeža (19-21 cm) od točke T. Iz točk T, N, B potegnite navpičnice za 50 cm + 1 cm (ON + povečanje v bokih). Prejeto T1, B1, H1. Izračunajte dolžino BB2. To je enako OB + PB / 2 - 1 = 25 cm, od T2 pa črto, ki je enaka 1, 3 cm, od nalepke za stranski podložek postavite 3, 2 cm v obe smeri. Dobljeno točko gladko povežite s T - to je vrh vašega vzorca.

Sedaj naredite izračun pikado. Za to obstaja posebna formula: (ON + Pb) - (OT + F). V vašem primeru se izkaže (50 + 1) - (40 +1) = 10 cm. To vrednost razdelite za 3 = 3, 3 cm za zadnjo ploščo in za 6 = 1, 7 cm - za sprednjo.

Poišči globino pikado: nazaj - BB3 = 0, 4 * BB2 = 0, 4 * 25 = 10 cm, spredaj - B1B4 = 0, 4 * B1B2 = 0, 4 * 26, 5 = 10, 6 cm.

Za lepo prileganje krila na sliki je treba ozko zožiti črto H2 strani 1, 5-2 cm.

Obkrožite končni osnovni vzorec z debelim markerjem in ga prerežite. To je osnova za modeliranje kril katere koli oblike.

Ekonomično rezanje tkanine

Pravilna lokacija vzorca krila na materialu vodi k njegovi ekonomični uporabi. Prvič, določiti velike dele - spredaj in nazaj, in med njimi ležijo manjše: pas, soočenje, žepi. Ne pozabite zapustiti razdalje med vzorci, da bi dobili dodatke za šiv. Upoštevajte, da se pri modeliranju ne upoštevajo. Dodatek na šiv je odvisen od lokacije v izdelku. Na primer, na straneh - od 1, 5 do 3 cm, pri pasu je 2, 5 - 3, 5 cm, za upogib od dna - od 5 do 7 cm.

Napake neizkušenih obrtnic

Pogoste napake pri prvem oblikovanju vzorcev:

 1. Ne pozabite na dodatek za šiv! Po tem, ko položite vse kose vzorca na tkanino in jih, po optimalni postavitvi, pritrdite z zatiči. Obkrožite obris s posebnim svinčnikom ali kredo. Nato znova obkrožite ob upoštevanju dodatkov za šive - vzdolž te linije boste prerezali tkanino.
 2. Pikado nikoli ne prerežete! Preprosto vodijo okoli konture.
 3. Poraba tkanine bo veliko večja, če ima tkanina velik tisk, saj bo treba prilagoditi vzorec.
 4. Ne pozabite na nit navoja!
 5. Pri meritvah za ustvarjanje vzorca krila je bolje nositi tanko obleko ali ostati v spodnjem perilu.

Meritve se praviloma izvajajo na desni strani. Če želite pritrditi pas, zavezujte vrvico tako, da bo vodoravna. Merilnega traku ne raztegnite zelo tesno - le dobro se mora prilegati.

"Večni šah": razlaga terminologije in drugih groženj kralju v šahuKako igrati sudoku: korak za korakom rešitev za sestavljankoKako narediti zajček obleko za dekleta z lastnimi rokamiObrti za dacha. Kako narediti laboda iz pnevmatike?Izvirna prijava z otrokom, starim 5 let: opis, zanimive ideje in povratne informacijeKako narediti pravo čarobno palico?Božični venec iz storžkov. Venček storžkov: mojstrski razredKako narediti stožca