FoodPro Preloader

Origami, labod naredite sam: diagrami, navodila po korakih za začetnike


Umetnost origamija je na vzhodu obstajala že dolgo časa. Evropejci so imeli veliko poznejše navajanje na papirju. Obstajata dve vrsti origami - pobiranje številke po papirni shemi in sestavljanje celote iz ločenih modulov. To ni samo zabavna zabava, temveč tudi informativna. Med nalogami se razvijajo spomin, pozornost in sposobnost razumevanja vzorcev, orientacije v prostoru in razločevanja smeri sveta. Če že

Umetnost origamija je na vzhodu obstajala že dolgo časa. Evropejci so imeli veliko poznejše navajanje na papirju. Obstajata dve vrsti origami - pobiranje številke po papirni shemi in sestavljanje celote iz ločenih modulov. To ni samo zabavna zabava, temveč tudi informativna. Med nalogami se razvijajo spomin, pozornost in sposobnost razumevanja vzorcev, orientacije v prostoru in razločevanja smeri sveta. Če želite ustvariti lepo sliko, morate biti previdni in marljivi.

Ko je modularni origami potreben za zvijanje istih modulov v velikih količinah, morate imeti tudi potrpežljivost in marljivost. V tem članku bomo pogledali, kako narediti origami labod po shemah in modulih. Fotografije v članku vam bodo pomagale, da se naučite krmariti po navodilih po korakih, tako da boste v prihodnje lahko sami opravili delo. Podroben opis bo pomagal tistim, ki prvič oblikujejo sliko.

Začnimo s preprostim origami labodom za začetnike po spodnji shemi.

Enostavna možnost

Preden začnete, pripravite kvadratni list papirja. Lepa barvna sijajna obrt, ki ima na vsaki strani listov različne barve. Kvadrat je nagnjen k glavni enoti in prvi zavoj je diagonalno. Vsaka trikotna polovica je ukrivljena celo enkrat. Stranke morajo biti točno na sredinski črti. Prsti gladko gladijo pregibno linijo.

Pravi koti znotraj se razprostirajo pod enakim kotom in so tudi dobro zglajeni. Po tem sta dva trikotnika obrnjena navzven, linija vrha mora biti na vrhu. Ostri rob vogala bo nato labirin origami vrat in kljun. Zato je ta del obrnjen navzgor in je sam rob prepognjen naprej. Končni dotik pri izvedbi dela bo dvojno zlaganje konice ptičjega repa. Oko se na očesu vleče z markerjem, kljun lahko barvate v rdeči barvi. Izkazalo se je, da je figura origami ploska, z majhnimi zavoji posameznih delov ptičjega trupa. Otrok lahko bodisi samo igra z labodom, bodisi ga uporabi kot prazen prostor pri ustvarjanju aplikacije ali razglednice.

Volumetrični origami labod

Na spodnji fotografiji lahko vidite, kako narediti prvi del dela. Začetna faza dela je podobna prvi preprosti metodi izdelave origami laboda po shemi. Za delo potrebujete kvadratni list debelega papirja. Labod je lahko zbran in bel. Rdeči kljun in črne oči ptic so na koncu narejene z izrezovanjem elementov iz barvnega papirja.

Kvadrat je prepognjen s prepognjenim papirjem diagonalno. Potem sta stranici povezani znotraj sredinske črte. Da bi delo izgledalo lepo, je treba prst po tem, ko ga upognete, zgladiti.

Nadaljevanje dela

Za nadaljevanje dela na origamiju z lastnimi rokami morate na nasprotni strani obrniti prazno tablo na mizo. Dva trikotnika sta ponovno upognjena do ravni centralne diagonale. Na fotografiji po korakih lahko jasno vidite, kako delati s papirjem.

Nato je treba akutni kot obdelovanca povezati z nasprotnim. Ne pozabite s prstom previdno poravnati vseh gub. Rob ostrega vogala se nagne naprej. To bo ptičji kljun. Za izdelavo obrti na mizi, jo morate upogniti na polovici vzdolž sredinske črte. Pri obračanju vratu laboda je spodnji del zmečkan s prsti. Ta del v pravilnem položaju mora biti pravokoten na telo. Krila se raztezajo levo in desno. Rep je lahko lepo obokan, kot v prejšnji različici.

Možnost prtičkov

Če ste izdelali takšno plovilo iz štirikratne brisače, potem ko naredite origami labod, je narisan čudovit rep. V ta namen so vse plasti tankega papirja skrbno dvignjene. Plovilo izgleda bolj impresivno in volumetrično kot iz navadnega papirja.

Tak labod je mogoče narediti pred prihodom gostov in urediti ptice na vsaki plošči. Presenetite goste, saj lahko ne le slastno pripravljene jedi, ampak tudi čudovito jedilno mizo.

Origami labod iz modulov

Za začetnike je priporočljivo poskusiti narediti majhno ptico. Lažje je začeti izdelavo vsakega nivoja papirnih modulov drugačne barve. Preden začnete sami izdelovati ptico, poskusite, najprej zložiti iste module, in drugič, najprej pripravite stojalo za laboda. Kako narediti origami labod, bomo pogledali še naprej v članek, a najprej se naučimo, kako iz papirja izviti module enake velikosti. Za izdelavo povprečnega laboda boste potrebovali vsaj 300 enot modulov, zato si vzemite čas vnaprej in vnaprej pripravite gradivo za delo.

Poleg izdelave modulov se morate naučiti, kako jih povezati. Navsezadnje se origami labod iz modulov izvaja popolnoma brez lepila. Slika mora biti nameščena dovolj tesno, da moduli ne skočijo ven.

Učenje izdelave modulov

Prvič uporabimo za delo preprosto belo ploščo formata A-4. Papir večkrat prepognemo na pol in ga s škarjami razrežemo po liniji. Naloga se izvaja, dokler ne ostanejo majhni pravokotniki. Iz enega lista A-4 naj bo 16 kosov. Ko izrežete želeno število delov, lahko začnete zlaganje papirja po shemi, prikazani na spodnji sliki.

Praznina je prepognjena v pol dolžine, nato podobno prepognjena na pol in široko. Robovi pravokotnika so oviti naprej in navzdol, tako da so polovice zgornje črte povezane v sredino pod pravim kotom. Nato obrnite obdelovanec na napačno stran. Vidimo lahko, da konci ukrivljenega pravokotnika visijo pod trikotnikom. Njihovi vogali na robovih morajo biti v sredini modula upognjeni pod pravim kotom. Ostanejo samo obešeni deli navznoter in s prstom poravnajte pregibno linijo. Končni dotik pri pripravi modula je upogibanje dela na pol. Na sredini modula je skrito ozek zvitek papirja. Na hrbtni strani lahko vidite dva žepa, kjer se pri sestavljanju origami laboda vstavijo drugi deli.

Kako sestaviti stojalo

Osnovo za ptico lahko naredimo, da začnemo z najenostavnejšim, in sicer z enim samim slojem modulov. Za udobje morate narediti vsaj 30 modulov enake ali različnih barv. Z roko, ki drži prvi modul s prsti na viličastih robovih, vstavite drugi modul v žepe na hrbtni strani, ki tesno prilegajo dele navznoter. Na ta način zberite dolg trak. Nato ga rahlo upognite v krog in povežite robove. Izkazalo se je okroglo stojalo, na katerem je po izdelavi preprosto postavljen labodov figur.

Izdelava ptičjega vratu

Če ste že razumeli, kako narediti module sami, in ste se naučili, da jih povežete skupaj, potem lahko na enak način z lahkoto sestavite vrat in glavo za origami laboda. Če izdelujete običajno belo ptico, naredite en modul rdečega ali oranžnega odtenka za kljun. Velikost tega dela telesa je odvisna od oblike vratu. Če je upognjen navzdol, potem morate pripraviti več modulov, saj ga morate poleg dvigovanja na želeno dolžino rahlo obračati in rahlo spustiti.

Moduli, ki so nam že znani, so vstavljeni eden v drugega, dokler ne doseže želene velikosti vratu. Rdeči modul se namesti na sam rob. Oči labod se lahko prilepijo, izrežejo iz črnega papirja ali preprosto narišejo s svinčnikom ali markerjem.

Glavno delo na telesu

Da bi se trup dvignil, so moduli drugače pritrjeni. Če smo prej vstavili vogale enega modula v dva žepa drugega, potem moramo ravnati drugače. En modul je vstavljen v žep drugega blizu njega, na drugi strani pa je pritrjen del, katerega oster kot je vstavljen tudi iz druge strani v drugi modul.

Izkaže se oblika trikotnika. Nadaljnje delo poteka enako. Izkazalo se je, da so moduli sestavljeni v dveh vrstah naenkrat. Če smo v prvi vrstici na primer vzeli 30 modulov, potem bomo v drugi vrstici že sprostili 31 kosov. Tretja vrstica ima še en modul in je sestavljen iz 32 delov.

Ko so tri vrstice že sestavljene, lahko začnete sestavljati krila. Previdno razmislite, kako to storiti.

Izdelava kril in repa

Ker ima naša obrtna baza okroglo obliko, začnejo izdelovati prvo krilo iz popolnoma katerega koli kraja. Spodnji del krila ima 10 modulov, ki so vstavljeni v četrto vrsto. V peti vrstici je že 9 kosov, vsaka naslednja se zbira od zneska, ki je manjši od ene enote. Na samem vrhu mora biti le en element. Prvo krilo je pripravljeno. Plovilo se obrne na drugo stran in ponovi isto delo. Spredaj, kjer nameravate pritrditi vrat, je dovolj, da med krili pustite segment v treh delih.

Prostor, ki ostane od zadnjega dela telesa, je namenjen oblikovanju repa laboda. Dviganje je majhno, odvisno od števila modulov med krili.

Sestavljanje delov skupaj

Origami labod s postopnimi navodili je preprost. Vrat se spredaj združi in lepo zavije pod pravim kotom. Tudi labod je postavljen na krožno osnovo. Kot na sliki v članku lahko naredite dvojno stojalo, pri čemer je spodnji krog večji, zgornji pa manjši. Izgleda lepo stojalo, sestavljeno iz večbarvnih elementov, na primer sestavljenih iz enega. Lahko sestavite stojalo v treh vrstah, narejeno po enakem principu kot telo laboda. Labod je videti zelo izvirno, v katerem se barve modulov izmenjujejo v spiralu ali v slojih. Prav tako se lahko razlikujejo oblika in velikost kril. Če je na robu vsakega modula za vstavljanje kril skozi eno, se bo pojavil vtis, da je labod razširil svoja krila in da so perja vidna. Lahko fantazirate na različne načine, da z barvno shemo, da z obliko obrti.

Za začetnike čarovnike, ki prvič delajo z moduli, lahko opravilo opravite točno po navodilih v članku. S pridobitvijo spretnosti in izkušenj boste preizkusili druge možnosti in postopoma zapletli nalogo.

Če želite delati hitreje, ga lahko načrtujete dosledno. Na primer, najprej pripraviti veliko število modulov v enem dnevu, in naslednji - že zbrati origami iz pripravljenih delov. Potrebno je izvesti vse modele enake velikosti, da je ročno izdelan izdelek izgledal natančno in enakopravno. Vstavite vogali v žepi je treba ustaviti, tesen, vendar nežno, tako da ne deformira modul.

Sledite namigom v članku in zagotovo boste dobili čudovitega laboda.

Lepe in lahke papirne hišeRavne in volumetrične obrti iz žit na temo "Jesen"Torej samo plesti pulover!Izdelava plenice za motorje z lastnimi rokamiKako narediti papirnate metulje z lastnimi rokami?  Tri lahke potiFoamirana krona naredite samiDomače obrti so improviziraneKako pravilno pico kvačkanje.  Možnosti