FoodPro Preloader

Kako narediti padalo za otroške igre?


Padalstvo je zdaj široko dostopno in padalstvo je zelo priljubljeno. V tej športni disciplini opremljena oseba »izstopi« iz letala ali drugega letala in v prostem padu opravi akrobatska gibanja pod kupolo, nato pa pristane na tleh. Skok z višine 4000 metrov traja precej kratek čas - le 60 sekund, hitrost padca pa je v povprečju 50-60 metrov na sekundo. Kako

Padalstvo je zdaj široko dostopno in padalstvo je zelo priljubljeno. V tej športni disciplini opremljena oseba »izstopi« iz letala ali drugega letala in v prostem padu opravi akrobatska gibanja pod kupolo, nato pa pristane na tleh. Skok z višine 4000 metrov traja precej kratek čas - le 60 sekund, hitrost padca pa je v povprečju 50-60 metrov na sekundo.

Kako narediti padalo, mislil dolgo časa

Prevedeno iz francoske besede "padalo" pomeni: par - proti, shyut - padec. To je naprava za zaviranje pri padcu. Na podlagi zgodovine je bil prvi izumitelj padala Leonardo da Vinci, v svojem rokopisu iz sredine 15. stoletja pa je omenil spust z višine s pomočjo škrobljenega "šotora". Kasneje, v začetku 17. stoletja, je še en italijanski znanstvenik, Veranchino, podrobno opisal konstrukcijo podobnega aparata, katerega velikost jadra je bila neposredno povezana s težo osebe. Široko uporabljena padala se začnejo v XVIII. Stoletju, po širjenju letenja v balonih.

Padalo krilo

Padala imajo eliptično ali pravokotno kupolo. Vrsta padala - "krilo" - ena od oblik, ki je najpogostejša. V tem tipu so v nasprotju z okroglimi črtami enakomerno porazdeljene po kupoli in ne le po konturi. Na voljo so naslednje konstrukcijske značilnosti: naklon in oblika krila. Nalaganje določi pilot. Znani ljudje prav za vse te značilnosti padala takoj določijo, kako bo letel. Strokovnjaki nenehno delajo na tem, kako narediti padalo bolj funkcionalno in enostavno za uporabo. Obliko krila določa profil (razmerje višine krila in tetiva) in raztezek (razmerje razpona do tetive). To pomeni, da je tetiva razdalja med zadnjim in sprednjim robom, razpon pa je širina od ene strani do druge.

Najlažje narediti padalo za otroka

Če vaš sin sin sanja o nebu in se zelo zanima za vse, kar je povezano z letali, je vredno z njim narediti najpreprostejši model padala.

Za delo potrebujete gosto celofan ali papirnato vrečko, debelo nit, železni prstan, škarje.

  1. Izrežite krog iz paketa s premerom 35-40 centimetrov.

  2. Naredite majhne luknje s premerom približno 0, 3-0, 5 cm, ki se umikajo od roba za 0, 7-1 cm, število pa je od 4 do 6, glavna stvar je, da so enakomerno razporejene okoli roba kroga.

  3. Dolžino niti 30 do 35 centimetrov merite s številom lukenj v prihodnjem padalu.
  4. Zavarujte nit, ki se vreže skozi luknje v izrezanem krogu in privezana na vozlih.

  5. Druge konce niti privijte na železni obroč. Imamo ti ti linije. Namesto obroča lahko povežete majhen krožnik ali škatlo, v katero so postavljene igrače - bodoče »padalce«. Pomembno je, da ima artikel nekaj teže za uspešen let.

Parachute je pripravljen - lahko zaženete z otrokom v prvem letu!

Ko se naučite, kako narediti padalo na najlažji način, boste morda želeli ustvariti bolj zapleten model za svojega sina.