FoodPro Preloader

Kartica: kaj je, njene proizvodne značilnosti, načini uporabe


Med sodobno tiskovino je veliko oblikovalskega papirja. Zelo priljubljena je kartica. Kaj je to? Takšno ime ima nekakšen debel papir, ki se uporablja za ustvarjalno izdelavo. Vabimo vas, da izveste več o tem, kaj je to - cardstoke, kako je in kako se uporablja. Konec koncev, obrti iz takega kartona - je na voljo, preprosto in hitro. D

Med sodobno tiskovino je veliko oblikovalskega papirja. Zelo priljubljena je kartica. Kaj je to? Takšno ime ima nekakšen debel papir, ki se uporablja za ustvarjalno izdelavo. Vabimo vas, da izveste več o tem, kaj je to - cardstoke, kako je in kako se uporablja. Konec koncev, obrti iz takega kartona - je na voljo, preprosto in hitro. Dovolj je samo v trgovini, da kupite niz barvnih kartic.

Cardstoke: kaj je to?

Ta material se proizvaja v različnih odtenkih in teksturah, gostoti in teksturi. Kaj je torej - kartona? Tako imenovani debeli karton, ki se uporablja za scrapbooking in druge vrste ustvarjalnosti. Ime "cardstock" se je pojavilo v angleškem jeziku. Ima vrednost papirja določene vrste in gostote. Ta debel papir se uporablja za oblikovanje albumov, razglednic, strani.

Čeprav je ta material zelo gost, vendar je precej tanek in krhek. Sinonimi tega kartona so scrapbooking, quilling, cardmaking. Ta vrsta debelejšega barvnega papirja je lahko v obliki enoglasnega ozadja ali s teksturiranim vzorcem. Obstaja tekstura kartona s stilizirano površino pod kožo, kamen, les. Včasih lahko spominja na pomarančno lupino. Po videzu ta material izgleda izvirno.

Značilnosti proizvodne tehnologije papirnih kartonov

Ta teksturirana lepenka je izdelana po posebni tehnologiji. Kisline in linin v celotni sestavi niso prisotni. To omogoča, da se uporablja kot gradivo za arhive. Če fotografski album, ki je narejen iz kartic, hranite celo dolgo, ne bo spremenil barve. Prav tako ne kaže rumkosti in ohranja izvirni videz dolgo časa.

Danes lahko v prodaji najdete ne le pravokotne kartice, ki jih vidite na fotografiji. Včasih lahko dosežete kodrasto obliko robov. Ta karton vam omogoča, da fantazirate z obrtjo.

Zdaj vam je bolj jasno, da je to kartona za scrapbooking? Opazili smo že, da se nahaja na gladki in teksturirani površini. Gladki material je lahko neprozoren, ogledalo, prekrito z bleščicami. Teksturiran material je vtisnjen samo na eni strani. Poleg zgoraj navedenih vzorcev je vredno dodati točke, trakove, perilo, platno.

Kartica z dvojno plastjo

Vzpostavljena je bila tudi proizvodnja dvoslojnega kartona. Spodnji sloj ima drugačen odtenek. Lahko je kontrastne ali sorodne barve. To vam daje možnost, da izberete precej izvirne barvne kombinacije, da ustvarite unikatne izdelke na različne načine.

Če vzamete s smirkovim papirjem in ga vtrite na kartonski list, se bo pojavil notranji sloj. Na ta način lahko dosežete prvotni učinek drgnjenja. Izdelek nato prevzame stari videz.

Kartica Dual Layer Card vam omogoča, da jo uporabljate v tehniki robov. Če odtrgate koščke zunanje plasti, dobite edinstven okvir.

Zelo zanimiv učinek lahko dosežemo s tehniko vtiskovanja (reliefi). Če želite to narediti, izbrišite zgornjo plast kartona, pod katero se pojavi vzorec spodnjega sloja. Poseben čar je mogoče dati papirju, če je le naguban. Potem se je rahlo poravnal in poliral. Takšen list je lahko odlična stran za album.

Gostota kartona za scrapbooking,

S pomočjo različnih orodij na kartici naredite vtiskovanje. Prav tako jih je mogoče izdelati ročno. Dimenzije tega materiala so lahko povsem drugačne. Najpogostejši listi so 15 × 15, 20 × 20, 30 × 30. Vsak komplet kartic ima svojo gostoto. Obstaja material s kazalniki od 150 do 180 g / m 3 . Vsakdo izbere gostoto kartona, ki ga potrebuje za izvedbo kreativne ideje. Najbolj redki se šteje za karton z indikatorji 400 gramov na m 3 . Za izdelavo takega materiala z uporabo celuloze, lesne celuloze.

Priljubljeni odtenki

Kartona za scrapbooking lahko različne odtenke. Imena v barvni paleti kartona so zelo izvirna: "mlado grozdje", "dišeča lila", "jagodna lizika", "škrlatna jadra", "gozdna praproti". In tu so še bolj romantična imena: "pomladni regrat", "morska globina", "rožnati flamingo", "morski prodnik". Originalne liste takšnega kartona z iskricami, biserne.

Načini uporabe oblikovalskega kartona

Niz kartona vam omogoča izvajanje različnih oblikovnih idej. Priljubljenost takšne ustvarjalnosti je prinesla preprosto tehniko. Nekateri kupujejo karton z najbolj dovršenimi vzorci in modeli. Primerna je za izdelavo nakita. V ta namen uporabite kodrasta udarca. Omogočajo vam, da naredite dekorativne girlande, srca, zvezde. Nekatere številke spominjajo na 3-D nakit.

Tudi manj gosta kartica je primerna za izdelavo cvetja v obliki ventilatorja. Iz nje so narejene dekorativne kartice, albumi, platnice, ovitki za darila. Popolnoma poglej iz barvne kartonske praznične girlande.

Kartona se uporablja kot osnova za izdelavo vreč in strok. Včasih so celo kovinske škatle na vrhu prekrite z barvnim kartonom. Primerna zmogljivost sladkarij, kave in drugih dobrot. Lahko jih pretvorimo v majhne škatle. Za otroke lahko na palici naredite vetrno turbino. Potrpežljivost in natančnost sta pomembni pri delu s karticami.

In kaj čudoviti mini-albumi prihajajo iz debelega kartona, kjer lahko shranite ne le svoje najljubše fotografije, temveč tudi posnamete različne kulinarične recepte. Da bi poenostavili nalogo, lahko kupite dokončano vezavo. Cardstock bo omogočil uresničitev drugih fantazij.

Crafts iz kroglic iz niti - lepa in cenovno dostopnaZaključni element - šiv "zadnja igla"Kako narediti ameriški lok?Potonika iz kroglic: fotografija, shema tkanja, mojstrski tečaj za začetnikeRokavice z vojaškimi čepiKompleti za križno šivanje "Ryolis": značilnosti, prednosti, noviceKako šivati ​​povodnega konja: vzorci, navodila po korakih, videoKako plesti nogavice: korak za korakom navodila za začetnike