FoodPro Preloader

Enostaven vzorec pletenja za začetne igle


Ali ste ambiciozna šivalka in vas zanima pletenje, preprosti vzorci, vzorci in tehnike? Potem je ta članek za vas. Konec koncev, ste pred kratkim naučili plesti, in si, seveda, želijo, da vaše najljubše ljubke stvari z lepimi. Kompleksni vzorci vam še niso na voljo ali niste prepričani v svoje sposobnosti? V tem

Ali ste ambiciozna šivalka in vas zanima pletenje, preprosti vzorci, vzorci in tehnike? Potem je ta članek za vas. Konec koncev, ste pred kratkim naučili plesti, in si, seveda, želijo, da vaše najljubše ljubke stvari z lepimi. Kompleksni vzorci vam še niso na voljo ali niste prepričani v svoje sposobnosti? V tem primeru bi bilo pravilneje začeti s preprostim, pridobiti izkušnje in nato preiti na težje sheme. Ne bodite odvrnjeni, da vam lepi odsev in reliefi še niso podvrženi, saj lahko izdelate edinstvene in izvirne izdelke iz kombinacije obraza in žuborenja. Torej, kaj je preprost pletenje vzorec bomo pogled na prvi?

Podveza in njena uporaba

Eden najpreprostejših in najpogostejših vzorcev je šal. Izvaja se z obraznimi zankami v vseh vrstah (enakih in lihih). Strinjam se, da je enostavno? Ta vzorec se uporablja predvsem za pletenje klobukov, šalov in oblačil za otroke. S takim pletenjem, tako s sprednje kot z napačne strani, dobimo enak vzorec. Platno je precej mehko, obsežno in se dobro razteza. Glavni pogoj pri izvedbi šal tie je natančnost. V tem primeru bo izdelek, izdelan podvezni šiv, gladka in lepa.

Za razliko od običajnih šal pletenje, na primer, ko pletenje ukradel, lahko uporabite pletilne igle več velikosti. Pletenje nekaj vrstic na igel številka 6, pojdite na igle številka 2, nato pa spet smo jih spremenili. Izkazalo se je zelo lepo platno - zrak in olajšanje. Za to priložnost je še posebej dobro uporabiti angora prejo ali druge navadne niti.

Zelo lepo je videti tudi dvobarvno pletenje z obraznimi zankami. Z uporabo različnih svetlih barv lahko izdelate lep komplet za vašega otroka. Na primer, klobuk in šal. Ali za starejšega otroka - pulover in gamaše.

Pletenje nogavic

Še en preprost vzorec pletenja je skladiščenje. Ta vrsta pletenja je še pogostejša kot prejšnja. Tako pletejo puloverje, obleke, kape in tako naprej. Nogavice so enostranske.

To se izvaja na naslednji način: vse liho vrstice tkanine so pletene z obraznimi zankami, vse celo vrstice - z žuborenjem. Za bolj gladko in gladko pletenje so sprednje zanke pletene preko zgornjih krp.

In opravljajo izmenično pletenje spredaj in Žuborenje zank, lahko povežete tak vzorec kot elastični trak. Širina pasov je lahko različna od 1x1 zank na tri ali več.

Tukaj je še en dokaj preprost vzorec pletenja - "putanka". To je, podobno kot privezni šiv, dvostranski vzorec. Z njim lahko pletite obleke, otroške garniture, puloverje, šale in tako naprej. Včasih se to parjenje imenuje "biser". Da bi jo opravili, morate na tipke vtipkati celo število zank in plesti, kot sledi. V prvi vrsti menjavamo eno obrazno in eno žuborenje, v drugi vrsti, nasprotno - eno žuborenje in eno obrazo. Zelo preprosto je.

Preprosti lepi vzorci pletenja. Velike celice

Ta vzorec je bolj zapleten. Toda učenje pletenja je enostavno. Z njim lahko plete lepe stvari za otroke, nogavice, palčnike in tako naprej. In če uporabljate dve barvi, se izkaže še bolje. Na tej sliki so prikazani rokavice, povezane na ta način.

Izvedite takole: v 1 in 9 vrstah so vse zanke pletene z torbicami; v 2 in 10 vrstah - vse zanke so obrazne. 3, 5 in 7 vrsto je treba plesti tako - prvi 4 obraz zank, nato pa 2 zanke odstraniti (nit mora biti na delovnem mestu) in ponovite do konca vrstice. 4, 6 in 8 vrstic so pletene na naslednji način - 4 žarkaste zanke, nato sta odstranjeni dve zanki (vendar je nit že pred delom), zato nadaljujte do konca vrstice. V 11, 13 in 15 vrstah najprej pletemo 1 obrazno zanko, nato odstranimo 2 zanki (navoj pri delu), končamo s 4 obraznimi zankami. V teh vrstah je prva obrazna zanka pletena samo na začetku, do konca vrstice, preostale zanke pa se ponavljajo. In nazadnje, 12, 14 in 16 vrstic so pletene na naslednji način - prva žuborecna zanka (dokler se konec vrstice ne ponovi), nato se odstranita 2 zanki (nit mora biti pred delom) in spet 4 žarkaste zanke. To je vse. Tak preprost vzorec z iglami za pletenje izgleda zelo izvirno, vezava se izkaže, da je gosta in ima dobro obliko.