FoodPro Preloader

Panoramsko fotografiranje. Kako deluje?


Panoramska fotografija je ustvarjanje fotografij z velikimi koti gledanja. Pogosto v enem okvirju s razmerjem od 3 do 4 ne ustreza vedno celotnemu predmetu, kamer pa še ni mogoče namestiti. V tem primeru lahko uporabite učinek panoramskega snemanja. Prej, preden je prišlo do resnega koraka v razvoju fotografske opreme, je bilo to mogoče le s šivanjem ali nalaganjem več okvirjev v eno (več). Danes

Panoramska fotografija je ustvarjanje fotografij z velikimi koti gledanja. Pogosto v enem okvirju s razmerjem od 3 do 4 ne ustreza vedno celotnemu predmetu, kamer pa še ni mogoče namestiti. V tem primeru lahko uporabite učinek panoramskega snemanja. Prej, preden je prišlo do resnega koraka v razvoju fotografske opreme, je bilo to mogoče le s šivanjem ali nalaganjem več okvirjev v eno (več). Danes so profesionalni fotografi vključeni v doseganje visoko kakovostnih slik. Spodaj je nekaj osnovnih nasvetov za to.

Za visoko kakovostno panoramsko snemanje morate na stojalo namestiti obstoječi fotoaparat. Ni priporočljivo, da ga odstranite iz roke, saj je malo verjetno, da boste lahko natančno držali fotoaparat. Zaradi tega bodo nekatera odstopanja vidna tako horizontalno kot vertikalno. Connect v enem takem okviru bo veliko težje. Zaželeno je, da se fotoaparat prenese v način ročnih nastavitev (praviloma je to položaj "M" - "ročno" na funkcijskem kolesu). To bo pomagalo prilagoditi ostrino in osvetlitev za vsako posamezno sliko in jo narediti harmonično. Vendar pa tudi to ni vredno pretiravati, ker se v senci fotografij, ki se ne bodo ujemale, razlikujejo. Vsak okvir je treba narediti z robom. To bo zelo poenostavilo postopek »lepljenja« slike v urejevalniku fotografij na računalniku.

Ni nujno, da so vsi tako resni pri ustvarjanju panoramskih fotografij. Danes je panoramska fotografija prisotna v skoraj vseh sodobnih fotoaparatih. Njegovo bistvo je v tem, da procesor in programska oprema fotoaparata sami obdelujeta nastalo serijo fotografij in dajejo končni rezultat. Čeprav je celoten postopek avtomatiziran, morate še vedno streljati s stojalom. V tem primeru dobite posnetek brez vidnih spojev in prehodov. Skoraj vsak fotoaparat s panoramskim snemanjem lahko posname okvir pri 120 stopinjah. To je treba upoštevati pri ustvarjanju kompozicije in izbiri začetka fotografiranja.

Danes, ne samo v profesionalni fotografski opremi, je tudi panoramsko snemanje. iPhone in številni drugi telefoni podpirajo to funkcijo. Operacijski sistem iOS 6, ki je nameščen na najnovejših modelih Apple izdelkov, odlično izvaja to vrsto fotografiranja. Načelo njegovega dela je popolnoma enako kot pri kamerah. Pametni telefon izmenično okvirje in "šivi" jih v eno.

Zaradi močnega procesorja, ki je nameščen v napravi iPhone, se to zelo hitro zgodi. Če želite uporabiti to funkcijo, morate na telefonu zagnati standardno aplikacijo kamere, nato odpreti »Nastavitve« in izbrati »Panorama«. Na zaslonu se prikaže drsnik, ki bo prikazal postopek ustvarjanja panoramskega posnetka. Morate ga pripeljati na začetno točko in nato zaženite fotoaparat. Nato premaknite telefon vodoravno ali navpično, da ustvarite sliko. Pametni telefon vam bo svetoval glede hitrosti fotografiranja in položaja telefona. Tako dobite kakovostno panoramsko sliko.

Kako kravato preprosto kvačkati šal?  Sheme bodo novicam pomagale, da bodo delo lažje in preprostejše.Brioche (pletenje): opis tehnike, značilnosti in pregledovOsredotočite se s karticami.  Najpreprostejši način za presenečenjeCrafts iz časopisnih cevi storite samiKako narediti nož z lastnimi rokami doma?Smešne lutke iz nogavicKako vtkati tatoo choker desno?Crafts iz cevi soka z lastnimi rokami.  Obrti za novo leto