FoodPro Preloader

Kaj je quilling? Osnove Quillinga za začetnike


Šivanje, pletenje, makram ni celoten seznam, v katerega se lahko vključijo ustvarjalne sposobnosti in človeške moči. Obstaja takšna vrsta igle kot quilling. Mnogi se bodo vprašali: "Kaj je quilling in kaj jedo?" Za nekatere je to precej nov pojav, ki ga je nekdo že slišal, vendar se ni ukvarjal s tem vprašanjem. Zdaj bom

Šivanje, pletenje, makram ni celoten seznam, v katerega se lahko vključijo ustvarjalne sposobnosti in človeške moči. Obstaja takšna vrsta igle kot quilling. Mnogi se bodo vprašali: "Kaj je quilling in kaj jedo?"

Za nekatere je to precej nov pojav, ki ga je nekdo že slišal, vendar se ni ukvarjal s tem vprašanjem. Zdaj bomo poskušali odgovoriti na vprašanje, kaj je quilling.

Quilling (quilling) iz angleščine se prevede kot zvijanje papirja. Ta posebna vrsta dejavnosti ni stara sto let. Kjer je nastal, ni znano. Vendar pa obstajajo številni priročniki in internetne strani, kjer se lahko seznanite z osnovami tega ročnega dela. Pomagali bodo ugotoviti, kaj je quilling in delati stvari z lastnimi rokami, ki jih lahko uporabimo v notranjosti in kot darilo kot simbolne znake pozornosti za ljubljeno osebo in kot izvirna darila za praznične dogodke.

Bistvo igle je izdelava kompozicij večbarvnih tankih papirnatih trakov, ki zavijajo spirale. Priporočljivo je, da uporabljate poseben papir za quilling, vendar to ni bistveno. Če ga nimate pri roki, lahko uporabite običajno, narezano na trakove.

Quilling Kje začeti?

Če obvladate osnove quillinga, morate biti previdni, marljivi, potrpežljivi. Vendar pa

dober rezultat bo naenkrat pravilen, saj je tehnologija enostavna za izvajanje in celo otrok jo lahko obvladuje.

Kako začeti quilling? Najprej morate pripraviti osnovno orodje: papirni trakovi različnih širin - 3, 4, 6 in 10, posebno orodje za zategovanje trakov in pincet, šablono za slepe in PVA lepilo.
Da bi razumeli osnove quillinga, moramo razumeti načelo kompozicije in se naučiti, kako narediti osnovne oblike. Glavne številke, iz katerih boste izdelali risbo, so zvitek, nezapleteni zvitek, zvitek z offsetnim centrom, pločevina, oko, kapljica.
Če želite narediti zvitek, morate s pinceto objemati en konec traku in obračati drugi konec traku. Nato trak odstranite s pinceto in z enim koncem. Izkazalo se je, da je lep zvit.

Padec prihaja iz zvitka z offsetnim centrom. To naredite tako, da se trak zavije v zvitek in se postavi v luknjo ravnila, po katerem ga rahlo raztopimo. Nato premaknemo središče izdelka in ga fiksiramo z lepilom, ki ga prej stisnemo s palcem in kazalcem. Izkazalo se je, da imamo zelo lepo kapljico.

Da bi dobili oko, moramo narediti nezapleten zvitek. Potrebno je položiti trak v zvitek in ga nato položiti v luknjo ravnila, ki ga rahlo odvijte. Palac in kazalec spnite na obeh straneh in izkaže se oko.
List je izdelan podobno kot oko, vendar je pritrjen samo na eni strani.
Kot lahko vidimo, je tehnologija preprosta - in razumevanje osnov quillinga ni tako težka naloga.

Poleg papirnatih trakov, trakov, trakov, tkanin, kroglic, okrasnih kamenčkov in semen lahko uporabite tudi. Takšna dela bodo videti še bolje, presenetila s svojo lepoto in prefinjenostjo.
Ko boste obvladali quilling, boste lahko ustvarili nepozabna darila za vaše bližnje in drage, razglednice, dekorativne elemente in notranjost. Vso srečo pri obvladovanju quilling in v vseh vaših prizadevanjih. Če povzamemo, kaj je quilling, lahko zaključimo, da je to zanimiva produkcija zanimivih stvari iz odpadnih materialov, ki jih ima vsak v namizju.

Crafts iz kroglic iz niti - lepa in cenovno dostopnaZaključni element - šiv "zadnja igla"Kako narediti ameriški lok?Potonika iz kroglic: fotografija, shema tkanja, mojstrski tečaj za začetnikeRokavice z vojaškimi čepiKompleti za križno šivanje "Ryolis": značilnosti, prednosti, noviceKako šivati ​​povodnega konja: vzorci, navodila po korakih, videoKako plesti nogavice: korak za korakom navodila za začetnike