FoodPro Preloader

Kako določiti sprednjo stran tkanine. Kako se razlikuje od napačne strani?


Pred nakupom materiala za šivanje morate vedeti, kako določiti sprednjo stran tkanine za rob, vzorec, kup, itd. Navsezadnje je videz izdelka odvisen od njegove izbire. Najpomembnejše pa je identificirati strani pred odprtjem izdelka. Priporočljivo je, da se tako pomembna dejavnost ne izvaja zvečer in z zelo svetlo umetno svetlobo, saj izkrivlja resničnost. Zjut

Pred nakupom materiala za šivanje morate vedeti, kako določiti sprednjo stran tkanine za rob, vzorec, kup, itd. Navsezadnje je videz izdelka odvisen od njegove izbire. Najpomembnejše pa je identificirati strani pred odprtjem izdelka. Priporočljivo je, da se tako pomembna dejavnost ne izvaja zvečer in z zelo svetlo umetno svetlobo, saj izkrivlja resničnost. Zjutraj se lahko izkaže, da je bila izbrana napačna in da je kriva optična iluzija.

Kako določiti sprednjo stran tkanine

Ko pridete v trgovino ali pregledujete tkanine, ki so na voljo doma, lahko vidite, da so po videzu precej drugačne. Njihova razlika je lahko glede na vrsto površine (openwork, vezena, s tkanim vzorcem) ali glede na vrsto barv (večbarvna, natisnjena, gladko barvana ali beljena). Obstajajo tudi žakardni večbarvni materiali - tapiserija. Takšne tkanine se štejejo za težke za izdelavo, vendar jih je zelo enostavno prepoznati.

Veliko ljudi ve, da imajo tkanine, odvisno od njihove vlaknaste sestave, različne zaključke. Naravna ožganina, beljena, barvana. Celotna dekoracija je na eni strani izdelka - spredaj. Pri pletenju so skodelice skrite na bočni strani, tako da so od spredaj vse tkanine bolj gladke in svetlejše, s čisto površino ali, nasprotno, z dvignjenim, izbočenim vzorcem. Na dotik bo tudi drugačen (gladko in prijetno, ima jasnejši, reliefni vzorec).

Kako ločiti sprednjo stran tkanine od znotraj

Vedeti morate, da so tkanine enostranske in dvostranske. Zadnja in sprednja stran enostranskih tkiv sta precej različni. V dvostranskih pa se nekoliko razlikujejo ali pa sploh ne. Včasih se lahko obe strani spleta uporabljata enako.

Sprednja stran različnih vrst tkanin

Torej, kako določiti sprednjo stran na monotonih tkaninah in ne samo:

  • Tiskana tkanina: svetlejša tam, kjer je sprednja stran.
  • Tkanina z vzorcem (tkano): na takšnih tkaninah bo vzorec na sprednji strani jasnejši in bolj konveksen.
  • Tkanine z satenskim in satenskim tkaninam. Na sprednji strani so te tke bolj svetleče in gladke površine, rob sega iz različnih kotov in ima lep videz. Na napačni strani so te tkanine bolj podobne mrežam z navadnim vezanjem.

  • Tkanina z okrasnim ščitnikom, kovinski lurex, reliefna, pod kožo, vezenine. V tkaninah iz mešane surovine bo sprednja stran vedno videti „dražja“. V vseh primerih bo šivasta stran v lepoti presegla spredaj. Tkanine za vezenje bodo ploske, brez vozlov, šiv bo popolnoma pokril vzorec.

Bolj zapleteni znaki določanja sprednje strani

Ni vse tkanine, ki imajo dremež na sprednji strani. V primeru papirja je stran kupa napačna stran, toda ponavadi ima tkanina potiskan vzorec in lepo gladko površino na obrazu. Toda žamet, žamet, velur je lep s strani kupa, zato je težko narediti napako pri določanju sprednje strani. Na primer, enobarvna flanela se nanaša na obojestransko tkanino - ima na obeh straneh enako barvo, navaden vezavi in ​​vilice.

Pri prevleki s sprednje strani se kupi poravnajo in se nahajajo v eni smeri, ali pa je gost, vzorec brez vlaken. Tovrstna tkanina iz stranske strani ima lahko bolj krhko prepletanje.

To velja tudi za krpo. V večini primerov je navadna vezava in močno impregnirana, kar vodi do težav pri določanju sprednje strani. Potrebno je s prizadevanjem, da se prsti držijo na različnih straneh in v različnih smereh, in na strani, kjer je kup manj gost, nižja kakovost in je na napačni strani.

Kaj storiti, če vsi zgoraj navedeni načini določanja sprednje strani tkanine niso dali odgovora? Lahko ugotovite stran kakovosti površine snovi. To pomeni, da bo sprednja stran tista, na kateri površina tkanine nima drobovja, vozlov, je bolj gladka. Prisotnost dezintegratorjev je lastna samo tkaninam iz naravnih vlaken.

Da bi ugotovili prisotnost vilic ali svetlost barve, je treba materijo spraviti v višino oči in pogledati svetlobo. Če ni bilo mogoče zaznati izrazitih okvar, je mogoče takšno tkivo pripisati dvostranskemu.

Opredelitev strani platna na robu

Sprednjo stran tkanine lahko določite vzdolž robov (tako po kakovosti kot po luknjah). Edge bo bolje na sprednji strani. Ko se tkanina v procesu dodelave razteza na kalandre, ostanejo luknje. Menijo, da morajo biti na vrhu konveksne strani, konkavna pa od znotraj, v praksi pa se dogaja in obratno.

Zaključek

Preden odpremo kompleksna tkiva, je potrebno na več mestih označiti sprednjo stran, po možnosti v napadu. To ponavadi poteka s kredo, ki črpa križe. To je pomembno ne le zato, da ne zamenjamo delov pri brušenju, ampak tudi za obrezovanje letvic, pultov, ventilov itd.

Če so bile naštete vse vizualne metode in dvomi niso izginili, ne pozabite na taktilne občutke, ker vas občutljivost prstov nikoli ne bo pustila na cedilu.

Prav tako se zgodi, da želi šivilja izbrati napačno stran (tista, ki je za ljudi, ki so ustvarili tkanino, na napačni strani), ker se ji zdi bolj privlačna.

In če ne bi bilo mogoče s popolnim zaupanjem izbrati ene od strank, potem se poleg lastnika končnega izdelka o tem nihče ne bo zavedal, ker je v primerjavi s tem vse znano.

Lepe in lahke papirne hišeRavne in volumetrične obrti iz žit na temo "Jesen"Torej samo plesti pulover!Izdelava plenice za motorje z lastnimi rokamiKako narediti papirnate metulje z lastnimi rokami?  Tri lahke potiFoamirana krona naredite samiDomače obrti so improviziraneKako pravilno pico kvačkanje.  Možnosti