FoodPro Preloader

Italijanski set za pletenje: tovarniški rob za ročno pletenje


Veliko načinov za nastavljanje zanke za prvo vrsto, ko so ročno pletene igle, so izumili. Seveda pa lahko obvladate enega od njih in ga uporabljate pri ustvarjanju vseh vrst izdelkov. Toda za tiste, ki želijo narediti nekaj, kar 100% izpolni vse dodeljene funkcije (tako da se razteza ali je težko v določenih mestih), je vredno naučiti nekaj možnosti in jih uporabiti glede na okoliščine. Izbira

Veliko načinov za nastavljanje zanke za prvo vrsto, ko so ročno pletene igle, so izumili. Seveda pa lahko obvladate enega od njih in ga uporabljate pri ustvarjanju vseh vrst izdelkov. Toda za tiste, ki želijo narediti nekaj, kar 100% izpolni vse dodeljene funkcije (tako da se razteza ali je težko v določenih mestih), je vredno naučiti nekaj možnosti in jih uporabiti glede na okoliščine.

Izbira prave metode zanka je ključnega pomena. Od tega je odvisna življenjska doba pletenine in trdnost robov.

Različne metode zankanja

Pletilci morajo vsak dan izboljšati svoje znanje. Potem bodo izdelki, katerih ustvarjanje je porabilo toliko časa in truda, prijetno za oči in prejeli pohvalne ocene.

Pet osnovnih možnosti za izdelavo zank na pletilni igli:

1. Komplet zračnih zank.

2. Klasični nabor zank.

3. Nastavite z odebeljenim robom.

4. Bolgarsko poreklo.

5. Italijanski set.

Italijanski način zapletanja igel za pletenje je manj znan in zato je pogost. Vendar lahko z gotovostjo rečemo, da smo ga popolnoma zanemarili. Drugo ime - rob stroja - govori zase. Ta metoda vam omogoča, da izdelek lepo in profesionalno obrobite, tako kot pri strojnem pletenju.

Ko je nastavitev italijanske zanke optimalna

Pletenje z iglami je vedno enostavno in prijetno. Rokavica prejme veliko pozitivnih čustev, ki povezujejo vsako zanko. Ob koncu delovnega dne se lahko razbremenite napetosti in samostojno ustvarite izvirno pletenino. Takšni izdelki nato s ponosom hitijo in ujamejo občudovanja vreden pogled.

Na žalost pa pogosto idealno pleteni in sestavljeni izdelki pokvarijo ohlapne robove ali začetne vrste, ki niso vizualno združene z glavnim vzorcem platna. Kaj storiti v tej situaciji? Italijanski komplet zank bo pomagal ustvariti čeden in elastičen rob. S pomočjo igel lahko izvedemo začetno vrstico, ki je ni mogoče ločiti od stroja.

Ta metoda se uspešno uporablja za ustvarjanje popolne črte dna izdelka in rokavi, vyvyazyvaniya trakovi in ​​manšete. Poleg tega je zaradi visoke elastičnosti preprosto nepogrešljiva, kadar je izjemno potrebna velika napetost. Na primer, na ozkem vratu puloverja za golf.

Learn Italian Loop Set

Pletenje, številke na tleh so manjše od glavnih, pletimo prvih nekaj vrst izdelka. Za obvladovanje poti sledite preprostim navodilom:

  • zagrabiti nit, kot pri izvedbi klasičnega kompleta;

  • prosti konec niti ne sme biti manjši od treh dolžin dna pletenine;
  • vstavite iglo pod nit, raztegnjeno med prsti, iz zadnje strani roke;
  • obratno gibanje ovijte nit okoli igel za pletenje (prva je bila oblikovana, bila je obrobljena, zanko;
  • ko držimo zanko, začnemo desno iglo za pletenje pod vrvico, ki prihaja iz palca, in z njo ujamemo drugo nit, potem pa zategnemo zanko na igli;
  • pod nitko, ki prihaja iz kazalca, začnemo iglo za pletenje (od desne proti levi);
  • ponovite opisana dejanja, dokler zanka z zanko ni dovolj za začetek pletenja;
  • Da bi se izognili zmedi med dvema prečkama, vedno začnemo od spodnje niti.

Zdaj se zberejo vse zanke prvotne vrstice. Če pozorno pogledate, postane jasno, da so razporejeni za izmenjavo enega obraza / eno Žuborenje. S tem položajem zank na žici lahko izdelek zaženete z elastiko 1x1.

Italijanski komplet zank pletilne igle 2x2

Če začnete z gumo 2x2, se morajo zanke z zanko razširiti. Prosimo, upoštevajte: njihovo število mora biti večkratnik štirih, plus dva robna.

Izvedemo italijanski komplet zank z iglami po zgornji shemi. Začnite zavoj:

1. Odstranite prvo zanko, ki postane rob.

2

Naslednjo pletemo, tretjo zanko od izbranih pa odvijemo za izvlek nazaj. Zato se naslednji dve zanki zamenjata.

3. Vnesite iglo v naslednjih 2 zankah in jih odstranite, vnesite levo iglo v zanko na hrbtu, obrnite pod torbico in spustite oba elementa.

4. Na levo iglo položimo preostalo prosto zanko in jo spnemo na sprednji strani.

5. Naslednji element je pleteni rožni.

6. Naprej na levi igli je pod sprednjo stranjo zanka, ki jo je treba v skladu s sistemom gumija plesti na napačno stran, zato jih razporedimo na enak način, kot je opisano zgoraj.

7. Nadaljujemo pletenje prvotne vrstice, pri čemer naredimo obrat, kjer je to potrebno.

Prilagodite elastičnost roba

Niz zank z opisano metodo vam omogoča, da samostojno prilagodite elastičnost roba v že vezanem platnu. V ta namen z levo roko vzemite rob (kot sendvič) in z desno potegnite ohlapno nit po nastavljenem postopku. Rob postane težji.

Na splošno lahko rečemo, da bo praktično vsak izdelek, izdelan v tehniki pletenja z iglami, izboljšal italijanski sklop zank. Poleg tega bodo profesionalno oblikovani robovi na ravni tovarne dodali še nekaj žogic za raven spretnosti iglo.