FoodPro Preloader

Koliko je 1 rubelj leta 1961? Opis in fotografija papirnih bankovcev


Tisoč devetsto šestdeset prvo leto je znano po sprostitvi sovjetskega bankovca za 1 rubelj, ki je delovalo več kot četrt stoletja. Njen promet na ZSSR se konča leta 1991. Tako je izgledala ravno letos z nasprotne strani: Že trideset let je bilo na poti bankovca značilne različne značilnosti njegove izdelave, sprostitev. Za zbir

Tisoč devetsto šestdeset prvo leto je znano po sprostitvi sovjetskega bankovca za 1 rubelj, ki je delovalo več kot četrt stoletja. Njen promet na ZSSR se konča leta 1991. Tako je izgledala ravno letos z nasprotne strani:

Že trideset let je bilo na poti bankovca značilne različne značilnosti njegove izdelave, sprostitev. Za zbiratelje je še posebej zanimiv 1 rubelj iz leta 1961 vrste tiska - v brezhibnem stanju, brez znakov obtoka, kot da je bil pravkar izdelan. Bralec verjetno želi vedeti, koliko stroškov je znašal 1 rubelj leta 1961.

Papirnati denar ZSSR - leto 1961

Bankovec na finančnem trgu že trideset let je dolg. Poleg tega so bankovci tako zahtevali poimenovanje. Tiskarske agencije so upoštevale na stotine odtenkov proizvodnje bankovca rublja za tak čas. Spremenjene sorte rublja so zamenjale, vendar ne takoj, ampak po stopnjah, segmentih. Posodobljena je bila zaščita vozovnice za državno blagajno, dokončane so bile fine podrobnosti umetniškega rokopisa njegove zasnove. V tem obdobju je bilo izdanih sedem sort opisanega bankovca. Razlike v vprašanjih so bile skrite v dvomestnih abecednih zaporedjih pred rednim številom sedmih števk. Koliko je bankovec 1 rubelj iz leta 1961 prve izdaje "običajnega" tipa in "absolutne kakovosti", cenovnih pragov njegovih sort - to je predmet tega članka.

Splošni format priljubljenih zapisov Sovjetske zveze

Bankovec je pravokoten bankovec z merili oblikovanja, ki se nahajajo na sprednji in zadnji strani milijardne izdaje bankovca države Sovjetov. V obdobju obtoka je bilo izdelanih več kot štiri milijarde bankovcev. Lestvica je neverjetna, kajne?

Slika je vsebovala vrste in podrobnosti, zaščitne znake in določbe, ki danes določajo, kolikšen je strošek papirja 1 rubelj iz leta 1961.

Podrobnosti o umetniškem oblikovanju bankovca

Sprednja stran tri četrtine pravokotne oblike je vsebovala umetniško prevleko z nizom napisov in logotipov teh let. Zadnja četrtina je imela belo ozadje z logotipom majhne vrednosti in delom serijske številke. Umetniški del rublja na sprednji strani je izgledal takole: \ t

  • v sredini računa - alfanumerična numerična vrednost;
  • od zgoraj je bankovec vseboval pas umetniške komunikacije z velikim napisom »Državna zakladnica«;
  • na levi strani rublja pod nominalnim je simbol ZSSR
  • na desni strani za napisom je logotip državne blagajne ZSSR;
  • spodnji del bankovca je napolnjen tudi z umetniškimi črkami, kjer je obvezen napis v valovitem okvirju, v besedilu katerega je navedeno, da je ponarejena državna denarna vozovnica prepovedana in je navedena kazen za to dejanje;
  • nato na isti kravati ob robovih - numerično ime bankovca.

Pomembno je razumeti, da je bila vrsta tiskanja in vrsta papirja v pol stoletja posodobljena na bankovcu, zapletena in predelana, vendar je bila državna zasnova aversa nespremenjena.

Povratni pravokotni denar je tudi umetniški del formata. Ostali, kot tudi na sprednji strani, so imeli digitalni logotip nominalne vrednosti in del serijskih številk.

Sprednji del računa se je razlikoval v primerjavi z zadnjo stranjo dvoštevilčne črkovne kode, ki se nahaja na vrhu vsakega umetniškega dela. Če je bila sprednja stran napisana tako z velikimi črkami, bodisi z velikimi in velikimi črkami kode, je na hrbtni strani bankovca prikazana dva simbola male črke.

Dvoštevilčna črkovna koda in izdaja enega rublja v obdobju od 1961 do 1991

Osnova za spremembe rublja v šestdesetih prvem letu izdaje je bilo sedem sort. Delitev je nastala z dvema črkama na začetku serijske številke na sprednji strani bankovca.

Črke za ta namen so bile uporabljene soglasniki, po - artikulacija soglasnikov in samoglasnikov, velikih in malih črk.

V času tiskanja bankovcev sta bili uporabljeni dve vrsti pisave, medtem ko je bila ena vrsta pisave ocenjena (in je danes vrednotena) nad drugo. Glede na vizualno stanje zakona vsak od njiju nosi odgovor na glavno vprašanje zbiralcev kovancev - koliko je 1 rubelj ZSSR leta 1961.

Druga merila za "glavni" račun ZSSR

Drugi vodilni znaki so bili:

  • Vrsta papirja - Vzorec iz leta 1961 je imel dve vrsti celuloze. Prva vrsta papirja je mat, s sivim odtenkom rumenkastega odtenka. Druga kategorija papirja je čista bela oblika. Ozadje je na eni strani sijajno. Drugi podtip papirja je bil uporabljen širše. S prostim očesom na vzorcu rublja ne bo določena sprememba papirja, na katerem je izdelan. Samo izkušen, radovedni pogled zbiralca bo razkril posebnosti ene podvrste od druge, kar bo del odgovora na vprašanje, koliko stane 1 rubelj leta 1961 za to ali to vrsto.
  • Vodni znak - med tiskanjem so imeli računi tako značilen element v obliki zvezde. Nahaja se linearno, z naklonom na desnem delu bankovca.

  • Podvrsta tiskanja je imela tri možnosti - offset, metalografija in Oryol tisk.

Zdi se, da je to konec seznama razlikovalnih različic tiskanega zapisa vzorca iz leta 1961. Vrnimo se k glavnemu vprašanju tega članka: koliko je 1 rubelj leta 1961, kako je sedanja vrednost bankovca trenutno odvisna od njene izdaje?

Računi za oblikovanje cen za zbiratelje danes

Da se bralec ne bi zamenjal z apoenima, kombinacijami in razlikami rublja, pri zapisovanju vrednosti zbirke pa obstaja strnjen tabelarni izvleček cene enega rublja leta 1961, odvisno od države in izdaje.

Tabela, ki daje odgovor na mučno vprašanje nagismatistov - koliko je 1 rubelj leta 1961, na podlagi parametrov in zunanjega stanja državne karte ZSSR:

Vrsta izdaje

Vrsta pisave

Dvoštevilčna koda

Stanje realnih stroškov "normalno", drgnite.

Dejanski stroški države pritisnite, drgnite.

Sprostim

Vidim

BB

200-280

900-1200

II

Vidim

BM

100-180

800-1000

III

Vidim

mb

110-130

400-700

IV

Vidim

mm

80-100

300-600

V izpust

II

BB

30-50

70-130

VI

II

BM

10-20

90-110

VII

II

mb

5-10

80

Za zamenjavo

Med III in IV

začetni "I" ali "I"

2000

4.000

Majhna video predstavitev bo končni akord v strukturi opisa nacionalnega legendarnega bankovca:

Izkazalo se je, da ima obvestilo o stanju tiska, izdano na prelomu III. In IV. Izdaje, stalno zbirno ceno kot začasno možnost. Toda glavna stvar je, da mora ta možnost nositi dvomestno črkovno kodo na "telesu", začenši z samoglasnikom glavnega mesta ali kapitala zadnje črke ruske abecede - "I".

Eden rubelj zgodnjih sedemdesetih let ZSSR: zaključek

Poglejmo torej. Upamo, da je za neizkušenega bralca tega članka možno natančno in istočasno odkriti temo. Upamo tudi, da bo besedilo podrobno odgovorilo na vprašanje, koliko stroškov za 1 rubelj iz leta 1961 po današnjih standardih in zahtevah.