FoodPro Preloader

Kvačkane nogavice: sheme, opisi, priporočila


Sposobnost kvačkanja več kot kompenzira prednosti drugih tehnik. Z minimalno zalogo spretnosti lahko celo kvačkane nogavice. Shema glavnega vzorca je lahko neprekinjena ali odprta, izbira preje pa je odvisna le od osebnih preferenc obrtnika. Kvačkane nogavice Glede na veliko popularnost alternativnih načinov izdelave nogavic ne smemo biti presenečeni nad njihovo raznolikostjo. Ne ž

Sposobnost kvačkanja več kot kompenzira prednosti drugih tehnik. Z minimalno zalogo spretnosti lahko celo kvačkane nogavice. Shema glavnega vzorca je lahko neprekinjena ali odprta, izbira preje pa je odvisna le od osebnih preferenc obrtnika.

Kvačkane nogavice

Glede na veliko popularnost alternativnih načinov izdelave nogavic ne smemo biti presenečeni nad njihovo raznolikostjo. Ne želijo izgubljati časa wielding pet neprijetno pletenje igle, veliko pletilja razvili svoje metode, kako kvačkanje nogavice. Sheme so v večini primerov odsotne, saj je bolj zgovorno navodilo verbalni opis.

Z združevanjem obstoječih možnosti za izdelavo nogavic obstaja več glavnih vrst:

  • Poenostavljeno.
  • Z peto.
  • Iz posameznih motivov.

Seznam ne vključuje številnih metod izdelave copat, saj so pogosto zgrajene na vezavi togega podplata (to je povsem drugačen tip izdelka). Izjema je, če kvačkate nogavice in copate (lahko izberete katerokoli shemo za njihovo platno). Zasnovani so na osnovi poenostavljenega tipa nogavic in ne vključujejo podplata.

Najbolj preproste kvačkane nogavice: sheme, opis, fotografija

Za razliko od podobnih izdelkov, povezanih pletilnih igel, kot nogavice začeti z Mysika.

  1. Štiri zračne zanke (VP) so zaprte v obroč in pletene v krožnih vrstah, ki vsako vrstico razširijo na pet zank.

Ta metoda ekspanzije nam omogoča, da dobimo optimalno obliko pokrovčka. Mora biti polkrožna, vendar ne preširoka (kot pri širitvi s šestimi zankami). Dodatek mora biti izveden na razporejen način, pri čemer je treba zagotoviti, da so v vsaki vrstici na različnih ravneh. V nasprotnem primeru se dobi peterokotnik z ostrimi robovi.

Ko bo širina mreže enaka volumnu stopala, je treba dodatek ustaviti in nato enakomerno plesti.

2. Zato je potrebno platno povečati, dokler ni enaka višini do dolžine stopala od konic prstov do vzpona.

Nato se pletenje nadaljuje delno. Zgornji del nogavice ostane in deluje le z dnom. Vrstice za vrnitev tvorijo pravokotnik, ki je po višini enak dolžini stopala od vzpona do roba pete. Del je pripravljen, nit je odrezana in izveden je bočni šiv. Pri izdelavi copat bo delo končano po pletenju več vrst trakov. Toda spodnje fotografije prikazujejo prav takšno možnost.

3. Če je potrebno izdelati nogavice, je treba delo nadaljevati.

Namesto vezave vzdolž zgornjega roba, pletene toliko vrst, kot je potrebno, da bi dobili pagolink. Za dekoracijo tega dela lahko uporabite vse vzorce. Izgleda zelo privlačno, če ste kvačkane nogavice z vzorci okrasov. Vzorec, prikazan na naslednji fotografiji, bo dobro deloval.

Shema do nje, ki se nahaja spodaj, ni posebej težka, saj jo bo lahko obvladala tudi najbolj usposobljena rokodelka.

Otroški copati

Široko polje za ustvarjalnost in manifestacije fantazijskih ljubic so okrasni copati in nogavice. Kvačkanje za otroke (sheme aplikacij so lahko vse) se lahko povežejo z zelo zanimivimi izdelki.

Okrašeni so z različnimi obrtmi: od zabavnih brnjic do šopkov kvačkanih cvetov in lokov.

Veliko trgovin z dodatki prodaja veliko število različnih vezenih in lepilnih delov, ki dopolnjujejo sestavo. To so oči, kroglice, bleščice in še veliko več.

Nogavice s peto

Naslednji način izdelave nogavic s kavljem temelji na posnemanju videza izdelkov, ki so povezani z iglami za pletenje. Zaradi posebne tehnologije je peta takšnih modelov bolj primerna za anatomsko strukturo človeškega stopala. Če kravato kravato nogavice (openwork vzorci bodo tukaj zelo primerni), lahko služijo kot čudovito darilo ljubljeni osebi.

Začetek pletenja je lahko enak kot v prejšnjem modelu (VP obroč) ali je sestavljen iz krožnega pletenja okoli verige VP. V slednjem primeru se raztezanje mreže izvaja na robovih verige (dve zank na vsaki strani). Razširitvijo se ustavi, ko postane mreža enako široka kot obod noge. Naprej, točno pletite.

Oblikovanje podrobnosti pete

Obvezali so peto do začetka in še naprej gradili le dno nogavice. Potrebno je oblikovati kvadratno platno in nadaljevati z oblikovanjem voluminozne pete.

Pogojno delitev kvadratnih zank na tri, morate pletene vrnitev vrstice le drugo tretjino. Na začetku in na koncu vsake kratke vrstice vzemite eno od nevezanih zank kvadrata. To pomeni, da je treba pri delu na drugi tretjini njegove robove postopoma povezati z zankami prve in tretje tretjine.

Končni detajl pete je zelo podoben podobnemu elementu nogavice, ki je pleten z iglami.

V zadnji fazi, na zgornjem robu prstov, so pagolonok pletene ali več vrst trakov (če govorimo o copatih).

Nogavice motivov

Pri uporabi ločeno priključenih in nato šivanih fragmentov lahko dobite tudi kvačkane nogavice (priporočljivo je, da izberete sheme motivov, ki niso zelo prepleteni). Oblika in lokacija elementov sta lahko različna. Najbolj priljubljeni so kvadratni, trikotni in polkrožni, saj je njihova primerjava najbolj primerna za oblikovanje nogavic. Uporabljajo pa se tudi druge oblike ali kombinacije več različnih motivov.

Tradicionalne metode se uporabljajo za združevanje fragmentov: pritrjevanje na več točkah v procesu pletenja zadnje vrste, kot tudi šivanje z iglo ali kavljem.

Največ težav je povezano z uporabo prve metode, saj je za odpravo napake potrebno obleči celotno zadnjo vrstico.

Šivanje igle vam omogoča, da dosežete visoke nogavice. Hkrati je uporaba kljuke za povezovanje drobcev priložnost za uporabo tridimenzionalnih dekorativnih šivov.

Crafts iz kroglic iz niti - lepa in cenovno dostopnaZaključni element - šiv "zadnja igla"Kako narediti ameriški lok?Potonika iz kroglic: fotografija, shema tkanja, mojstrski tečaj za začetnikeRokavice z vojaškimi čepiKompleti za križno šivanje "Ryolis": značilnosti, prednosti, noviceKako šivati ​​povodnega konja: vzorci, navodila po korakih, videoKako plesti nogavice: korak za korakom navodila za začetnike