FoodPro Preloader

Kako narediti papirnate ribe: mojstrski razred


Ena izmed najbolj vznemirljivih dejavnosti je ustvarjanje majhnih mojstrovin najpreprostejših materialov, kot je papir. Zlasti otroci všeč, ko je nekaj neobičajnega in zanimivega izhaja iz nečesa običajnega. Kako narediti papirnato ribo? Podrobna navodila vam bodo pomagala pri njenem lažjem obvladovanju. Najla

Ena izmed najbolj vznemirljivih dejavnosti je ustvarjanje majhnih mojstrovin najpreprostejših materialov, kot je papir. Zlasti otroci všeč, ko je nekaj neobičajnega in zanimivega izhaja iz nečesa običajnega. Kako narediti papirnato ribo? Podrobna navodila vam bodo pomagala pri njenem lažjem obvladovanju.

Najlažje ribe

Za začetek zložimo kvadratni list papirja diagonalno na obeh straneh in na polovici vodoravno. Nato morate gladiti gube in se obrniti nazaj. Potem povežemo točke vzdolž robov vodoravnega zgiba, tako da dobimo trikotnik.

Sedaj držite spodnji levi kot trikotnika in ga poravnajte proti sredini vzdolž diagonalne gubice. Naredite enako z drugačnim kotom - dobili smo ribji rep. Naredite in lepite oči, narišite usta - in to je to, je prebivalec morja globoko pripravljen.

To je verjetno najpreprostejša navodila, ki vas bodo naučila, kako iz lastnih rok narediti papirnato ribo, tudi za najmanjše. Izjemno srčkan mali projekt je idealen za delitev prostega časa s svojimi otroki, z izdelavo več rib različnih barv in velikosti pa lahko celo ustvarite lepo aplikacijo za dekoracijo sten v otroški sobi.

Izdelava večjih rib iz papirja

Za delo boste potrebovali: en kos debelega enobarvnega papirja, en debel papir v drugi barvi, bel papir (za oči), škarje, lepilo ali trak in marker.

Koraki:

1. Vzemite kos papirja.

2. Upognite spodnji desni kot navzgor, da naredite trikotnik.

3. Presežek zmanjšajte.

4. Ploščo upognite diagonalno, tako da se pokrov razteza od zgoraj levo do spodaj desno.

5. Spustite spodnji levi kot v sredino.

6. Zgornji desni kot zavrtite v sredino.

7. Previdno položite gube in raztegnite list.

8. Zložite kvadrat vzdolž osrednje diagonalne gubice.

9. Vzemite škarje in naredite več kosov (približno 20), ne da bi prečkali obe stranski gubi.

10. Odprite kvadrat.

11. Vzemite palico lepila in razširite enega od stranskih trikotnikov na pregib.

12. Ločite obe strani, tako da prekrivate dva trikotnika.

Da bi dobili glavo rib, morate odrezati spodnji levi kot. Uporabite kontrastne barve, da izrežete plavuti in rep. Okrasite jih s črtami z oznako. Vzemite bel papir in izrežite oči. Zlepite jih na glavo ribe, potem ko ste učence z risbo narisali.

Zlepite rep in plavuti.

To je bil mojstrski tečaj o tem, kako narediti zlato ribico v papirni obliki v razsutem stanju. Uporablja se lahko za otroške igre in prostor lahko okrasite z njim.

Prefinjene ribe origami

Da bi se preizkusili v bolj zapletenih stvareh, je bolje, da se najprej naučimo, kako narediti ribo iz papirja, majhno letalo, čoln v preprostejših variacijah. Uspeh v začetni fazi bo spodbudil nadaljnji strokovni razvoj v papirni umetnosti.

Ko se dobro naučite, se lahko naučite, kako iz papirja narediti papir z bolj kompleksnimi elementi - plavuti in repom. Številne manipulacije za pridobitev zadostnega števila gube zahtevajo čas in potrpljenje.

In samo skrbnost, vztrajnost in pripravljenost na dejstvo, da ne bo vse takoj pridobljeno gladko in natančno, bo vodilo do briljantnega rezultata. Šele takrat se bo zgodil pravi čudež: preprost list papirja se spremeni v nekaj čudovitega in neverjetnega.

Origami je prava umetnost.

Kako narediti papirnato ribo, mačka, zajček? Nič ni nemogoče. Umetnost zlaganja papirja brez lepila in škarij se je na Japonskem začela že dolgo nazaj. Zdaj je to ena izmed najbolj priljubljenih vrst igel, ki je dobila svetovno priznanje.

Crafts iz kroglic iz niti - lepa in cenovno dostopnaZaključni element - šiv "zadnja igla"Kako narediti ameriški lok?Potonika iz kroglic: fotografija, shema tkanja, mojstrski tečaj za začetnikeRokavice z vojaškimi čepiKompleti za križno šivanje "Ryolis": značilnosti, prednosti, noviceKako šivati ​​povodnega konja: vzorci, navodila po korakih, videoKako plesti nogavice: korak za korakom navodila za začetnike