FoodPro Preloader

Otroške obrti na temo "Pravila ceste": ideje in načini za njihovo izvajanje


Mnogi starši se sprašujejo, kako otroku razložiti pravila ceste, zato ga je zanimalo. Samo poslušanje zgodb iz življenja in gledanje slik zadevnih otrok ni všeč. Radovedni nemirniki iščejo avanturo. Svetujemo vsem očetom in materam - seznanitev s prometnimi pravili spremenite v razburljivo igro, za katero otroku ponujate svoje roke. V tem čl

Mnogi starši se sprašujejo, kako otroku razložiti pravila ceste,

zato ga je zanimalo. Samo poslušanje zgodb iz življenja in gledanje slik zadevnih otrok ni všeč. Radovedni nemirniki iščejo avanturo. Svetujemo vsem očetom in materam - seznanitev s prometnimi pravili spremenite v razburljivo igro, za katero otroku ponujate svoje roke. V tem članku vam bomo povedali ideje in tehnologije njihovega izvajanja. Obrti na temo "Pravila ceste" - to je tisto, o čemer se bomo zdaj pogovarjali.

Papirna aplikacija

Zelo dobro razvija domišljijo, razmišljanje, motorične sposobnosti in ustvarjalne sposobnosti, kot je npr. Redni barvni papir s svinčnikom, škarje in lepilo lahko pretvorimo v zanimive obrti na temo prometnih predpisov. Pri prireditvah z otrokom se z njim pogovorite o trenutkih, kot so pravilen prehod ulice, pomen semaforjev, namen prehoda za pešce in drugi prometni znaki. Plovilo na temo "Pravila ceste" v obliki vloge po tem lahko postane osnova igre na deski. Zalepimo cesto, prehod za pešce, pločnik, označimo na velikem kartonu iz barvnega papirja. In kako izvesti druge atribute za to igro, razpravljajmo še naprej.

Kartonske figure

Obrt na temo "cestnih pravil" v obliki izobraževalne igre na krovu pomeni prisotnost sestavnih delov, kot so semaforji, hiše, avtomobili. Lahko jih naredite iz lepenke. Dober material za to vrsto dela je škatla s šibicami, drogami ali katerim koli drugim blagom. Da bi zgradili, morate lepljati čez pravokotne škatle s papirjem in na njem narisati okna in vrata. Prometne svetilke so izdelane na enak način. Avtomobili se lahko oblikujejo iz lutkovnih kozarcev, zlepijo skupaj in nato okrasijo z barvnim papirjem in detajli za risanje (kolesa, okna, žarometi). Ne delajte v igri brez pešcev. Lahko so majhne igrače iz "Kinder Surprise" ali moški, izdelani iz želodov in kostanja.

Toy "Traffic Light": ročno izdelan članek na temo "Cestna pravila"

S seboj s svojim otrokom lahko naredite seme iz običajne škatle za sok ali kefirja. Škatlo pokrijte z belim ali sivim papirjem. Iz barvnega papirja izrežite štiri zelene, rumene in rdeče kroge, pritrdite jih na stene kartonske posode. Iz sivega papirja naredite šestnajst istih podrobnosti. Za vsak krog postavite malo lepila na eno mesto in zlepite te dele nad obarvane. Izkazalo se je, da bodo vsa okna semaforjev zaprta s sivimi krogi. Pomen takšne igrače je, da mora otrok med igro odpreti (dvigniti sivo podrobnost) enega ali drugega signala semaforja, odvisno od situacije, ki se igra.

Obrt na temo "Pravila ceste" omogoča otrokom ne le pridobivanje teoretičnega znanja, temveč tudi praktičnost. Glede na različne situacije v obliki igre se otroci naučijo delovati v določenih primerih, se naučijo sprejemati prave odločitve. Ustvarite lepe in kognitivne lastnosti z otroki za proučevanje prometnih pravil.