FoodPro Preloader

Kako vezati baby čevlje pletenje: opis s fotografijo


Novorojenčki, ki že nosijo romper obleko, nosijo otroške čevlje na nogah. To so pleteni čevlji, ki niso namenjeni zgolj ogrevanju otroških stopal, temveč tudi služijo kot del skupnega oblačilnega ansambla. Preja za pletenje takšnih stvari se izbere glede na sezono. Za zimo lahko pletite najboljše poletne izdelke ali toplo volno. Članek bo

Novorojenčki, ki že nosijo romper obleko, nosijo otroške čevlje na nogah. To so pleteni čevlji, ki niso namenjeni zgolj ogrevanju otroških stopal, temveč tudi služijo kot del skupnega oblačilnega ansambla. Preja za pletenje takšnih stvari se izbere glede na sezono. Za zimo lahko pletite najboljše poletne izdelke ali toplo volno.

Članek bo obravnaval več možnosti za pletenje baby bootees za otroke. Začetnikom bomo povedali, kako izmeriti število zank za iglo, kar je za pletenje bolje uporabiti za edino in glavno pletenje, kako okrasiti in izbrati stil izdelkov za dekleta in dečke.

Vrste otroških čevljev

V našem času se je raznolikost obutve za dojenčke znatno povečala. Mojstri poskušajo izdelati izdelke, podobne starejšim. Za zelo majhne otroke naredite občutljive čipke s kravato s pompomi ali rese. Pozimi se bodo noge z visokimi čevlji ali škornji bolje ogrele. Otrok, ki se že uči hoditi samostojno, se bolj udobno giblje v pletenih čevljih. Mali dandiji se bodo navdušili v čevljih, podobni športnim superge ali superge. Dekleta lahko vezajo otroške čevlje s skakalcem, vrsto sandala ali čevljev.

Tudi razdelimo na take izdelke po barvi. Najpogosteje so fantje pleteni z modrimi, modrimi ali zelenimi čevlji. Dekleta poberejo prejo iz rdečih, roza, lila. Obstajajo univerzalni izdelki, ki ustrezajo obema spoloma - tako v barvi kot v stilu.

Potrebni materiali za pletenje

Preden začnete, pomislite, kaj je bolje, da poberete nit. Ne smejo biti popolnoma bodičaste in sintetične, da ne povzročajo neugodja pri otroku ali alergijskih reakcij. Pod vrsto preje in dvignite velikost igel. Bolje je uporabiti jeklo, nerjaveče jeklo.

Za šivanje je uporabna ciganska igla s širokim očesom ali kljuko, odvisno od tega, kateri šiv bo izdelan. Razmislite tudi o barvah niti, lahko izberete podplat ali obrobo z vrha z drugo barvo. Za meritve potrebujete prilagodljiv merilnik, ravnilo. Za izračune - svinčnik in papir. Če čevlje okrasite z dodatnimi materiali, jih morate tudi vnaprej pripraviti - gumbe in trakove, cevi ali pompone, kroglice ali plastične žuželke.

Kako izračunati zanke

Pred vsako pletenje čarovnik pletov vzorec za dlesni in glavni pletene otroške čevlje. Zbiranje igel 20 zank + robov, pletene 5-6 cm platna. Nato vzorec speremo s toplo vodo, sušimo in likamo z likalnikom. Nato so na vzorec postavili ravnilo in pogledali, koliko centimetrov se je izkazalo, da ta vzorec veže na to število zank. Na primer, merjenje je 10 cm, nato pa 20 zank, ki jih je treba razdeliti na 10 cm.

Nato merimo otrokovo stopalo s prilagodljivim centimetrom. Izmerite lahko čevlje s podplatom. Na primer, ukrep je 9 cm in izračunamo število potrebnih zank za komplet: 9 cm x 2 zank = 18 zank (+ 2 zank). Dobljena količina je 20 zank.

Enostavno oblikovani čevlji

Nato razmislimo, kako pletiti otroške čevlje s pletilnimi iglami za začetnike. Vzemite najlažje možnosti za izdelavo obrti na vzorcu. Za podplat morate povezati pravokotnik, katerega dolžina je enaka velikosti stopala, kratka stran pa ustreza širini podplata v območju prstov, to je v najširšem mestu. Nato morate na nohte na nogi pritrditi prilagodljiv merilnik in ga ovijte okoli pete ter se vrniti na mali prst. To bo vrh otroških čevljev. Širina pletenega traku za drugi del se vzame po merjenju razdalje od podplata do kosti na nogi.

Na fotografiji je razvidno, da se po pletenju oba dela šivata vzdolž osrednjega dela, nato pa sta stranici prepognjeni spredaj in zanko sešita v zanko po celotnem obodu čevlja. V sredini prekrivanja lahko pritrdite svetle gumbe ali šivate pompon.

Visoki škornji

Kako pletene baby čevlje pletenje? Zelo preprosto. Podrobna razlaga se bo začela z nizom zank. Kot je opisano zgoraj, morate ugotoviti, koliko zank se zbere za 1 cm pletenja. Pri naših meritvah se je izkazalo, da sta 2 zanki na 1 cm, stopalo dojenčka pa je dolžine, na primer 9 cm, pri tej različici pletenja pa se takoj pokliče dvojna velikost, kar pomeni, da morate pletiti 18 cm. Pokličite na zanko igle po naslednjih izračunih: 18 cm x 2 zank + 2 rob = 38 zank.

Po vrsto zank je treba kravato polovico širine stopala. Na primer, če je 4 cm, potem je le 2 cm in bo edini čevljev.

Glavno delo

Naslednja faza parjenja je dvig višine čevlja. Nekateri še naprej opravljajo pletenje podvezica stitch, kot v vzorcu na fotografiji, drugi uporabljajo 1x1 gumi ali kateri koli drug vzorec. Pletene 4-6 vrstic v višino.

Glavna težava za začetnike v otroških čevljih je nogavica. Najprej morate razdeliti število zank na polovico in označiti središče vezave z barvno nitjo, da ne boste zmedeni. Nato preštejte 4 zanke v eno smer in enako v drugi. Našli smo centralne 8 zank in še naprej plesti samo te elemente. V našem vzorcu je nogavica obraza. V vsaki pleteni vrvici za nogavice je zadnja, osma zanka pletena skupaj z eno od stranskih zank. Na ta način se dolžina čevljev stisne od konca prstov do dvigovanja noge.

Ko je dosežena želena velikost, se pletenje vseh zank, ki so vnesene na igle za pletenje, nadaljuje. Za slog, ki smo ga izbrali, je višina 8 cm z gumijastim trakom 2x2. Potem so zanke zaprte. Zadnji korak dela bo spenjanje vzdolž sredinske črte. Šiv mora biti lep, kajti ko je zgornji del čevljev zložen, bo vidna zadnja stran pletenice. Začnite šivanje od zgoraj, ki vodi do pete in naprej vzdolž sredinske črte podplata. Ostaja samo, da se vrv, da bi kravato kontrastne barve.

Škornje sandale

Če želite otroka vezati čevlje s skakalcem, kot so poletni sandali, je delo veliko lažje kot prejšnja različica. Na enak način se izračuna nabor zank. Po vezanju podplata in dviganju višine čevlja se sprednji del prsta začne obračati. Za sandale je ta del kratek, tako da zvežejo vse 4-6 vrstic. Vse je odvisno od debeline preje. Nato poteka ena vrstica vzdolž celotne dolžine vezave in zanke so zaprte.

Takoj lahko izvedete osrednji šiv. Ko je balet v celoti pripravljen, začnite vezati skakalec. Da bi to dosegli, je glavna nit, potem ko ste izdelek namestili na stopalo in razmislili o lokaciji traku na pravem mestu. Nato se od že zaprtih zank nabere komplet s po 3-4 zankami in pleteni tanek trak, ki bo dosegel nasprotno stran čevlja in dodatnih 2 cm za šivanje gumba.

Na koncu zanke so zaprte in pritrjen dekorativni element. To je lahko gumb ali pom-pom, kvačkana roža ali preprost lok s satenastim trakom. Takšne otroške čevlje, pletene z iglami, so seveda primernejše za dekleta.

Pointe čevlji za dekle

Naslednja različica boote bo tudi prijetnejša za starše deklet. Metoda vyvyazyvaniya glavni del izdelka je podoben zgoraj opisanemu. Razlika je v dodatnih elementih. Ta skakalec, in ne en, ampak dva cel, in se je prekrivala. Poglejmo, kako ustvariti takšno lepoto z lastnimi rokami.

Kako vezati otroške čevlje, že veste. Preden zaprete zanke v krogu, morate zaponke na začetku in na koncu tečajev na iglicah pustiti enako številko. V našem primeru - 6 zank na vsaki strani. Merjenje zahtevane dolžine trakov z fleksibilnim merilnikom, morate dobiti potrebno število zračnih zank, in po vezanju 4 vrstice vboda zapreti blizu. Ko so izdelani glavni šivi, so gumbi našiti na obeh straneh. Pleteni trakovi raztegnejo in pritrdijo z gumbi zankami iz niti. Te čevlje so zelo ženstvene in nežne do deklet. Male balerine se bodo v njih udobno gibale po sobi.

Pletenje na štirih igel

Če ste se naučili, da pletene otroške čevlje za začetnike, potem lahko zlahka spopadanje z pletenje otroške čevlje na štirih igle za pletenje. Najbolje je uporabiti prenosni računalnik v škatli za risanje sheme podplata. Nekateri začetniki plesti preprostih pravokotnikov, vendar v končnem izdelku vogali spodnjega dela dela bo izstopal grdo, zato, ko je narisal na zvezek zvezek število zank v širino in dolžino, morate odstraniti dve zanki v zadnji in poleg zadnje vrstice na peti. Potem bo zaokroževanje pete rahlo upadlo. Od sredine stopala na risbi dodajte 1 zanko na začetku in na koncu vrstice. Tako pletene, dokler ni 4 zadnje vrstice levo. V vsakem nizu prerežejo zanko, tako da zmanjšajo nogavico.

Nadaljnje aktivnosti so podobne prejšnjim možnostim, višina izdelka se prav tako dviga in nogavica je pletena. Zgornji robovi so dvojno viskozni. Za lažje vstavljanje vrvi za vezanje loka.

Članek ponuja več preprostih možnosti za pletenje baby bootees z opisom, kako narediti delo korak za korakom. Če imate začetno pletenje spretnosti, potem boste lahko spopadajo s tako preprosto nalogo hitro.

Crafts iz kroglic iz niti - lepa in cenovno dostopnaZaključni element - šiv "zadnja igla"Kako narediti ameriški lok?Potonika iz kroglic: fotografija, shema tkanja, mojstrski tečaj za začetnikeRokavice z vojaškimi čepiKompleti za križno šivanje "Ryolis": značilnosti, prednosti, noviceKako šivati ​​povodnega konja: vzorci, navodila po korakih, videoKako plesti nogavice: korak za korakom navodila za začetnike