FoodPro Preloader

Kako narediti orožje iz lesa z lastnimi rokami


Les je najpreprostejši in najpogostejši material. Na njej je bilo veliko zanimivih stvari, vključno z orožjem. In če so lesena kopja in meči starodavna in ne zelo nevarna orožja, so loki in samostrele še vedno resni in fascinantni. Torej se vprašanje o tem, kako narediti orožje s svojimi rokami, navadno zniža na to. Oglejmo s

Les je najpreprostejši in najpogostejši material. Na njej je bilo veliko zanimivih stvari, vključno z orožjem. In če so lesena kopja in meči starodavna in ne zelo nevarna orožja, so loki in samostrele še vedno resni in fascinantni. Torej se vprašanje o tem, kako narediti orožje s svojimi rokami, navadno zniža na to. Oglejmo si na drugi, namreč, bojni self-made samostrel iz lesa.

Ideja

Samostrelnik je naprava za spuščanje puščice ali vijaka vzdolž vodila s pomočjo tetive, raztegnjene z elastičnim lokom. Sestavljen je iz telesa z ročajem, na katerem je pritrjen oblok. Tudi zasnova zagotavlja sprožilec. Glavna težava je velika količina lesa in precej zapletena konstrukcija tega mehanizma.

Delati moramo na naslednje:

  • telo (močan kos okoli dolžine roke ali nekoliko daljši, brez vozlov);
  • lok (več lepljenih kosov vezanega lesa ali železa);
  • tetiva (jakna iz karona ali kevlarja zadostne dolžine);
  • sprožilec (duraluminij ali lesen);
  • orodja iz mizarske delavnice;
  • lepilo.

Ohišje

Izdelavo začnemo z izrezovanjem primera. Na vrhu mora biti žleb propilena za puščice. Na enem koncu bo pritrjen lok, drugi pa bo postal oprijem. Približno ena tretjina dolžine od konca ročaja v ohišju je votlina za sprožilni mehanizem. Preostanek obdelave je odvisen od lastnikove želje - zadnjica, obračanje in ročaj sta izdelana posamično za tistega, ki se je odločil, da se iz lastnih izkušenj nauči izdelati orožje iz lesa.

Arc

Če je lok izdelan iz lesa, potem je najprimernejša konstrukcija nekaj lepljenih plošč iz vezanega lesa, iz katerih je izrezan in ukrivljen lok želene oblike. Ta možnost je preprostejša in enostavnejša, vendar pa bo obloka dala manj napora in se lahko razbije. Če vzamete jekleni lok, boste potrebovali orodja in spretnosti za delo s kovino. Idealno - vzmetno jeklo, daje največji pospešek roke. Iz jekla je potrebno odrezati želeno obliko loka in na koncih za tetivo izdelati luknje. Po izdelavi je oblok pritrjen na telo.

Niz

Preden naredite orožje iz lesa, potegnite vrvico. Pritrjen je na lok, tako da teče blizu telesa, ne da bi se ga dotaknil. Njegova dolžina se prilagodi glede na velikost "lansirne blazine" roke in zahtevano napetost. Glavna stvar je, da naj bo razcvet enakomerno in močno.

Sprožilni mehanizem

Njegova glavna naloga je, da izkoristi raztegnjeno vrvico in jo ostro spusti. Struktura se lahko spreminja v zelo širokem razponu: od preprostega loka do zapletenega sistema kavljev. Kakovost dela in udobje fotografiranja sta odvisni od njegove strukture. Vsi njegovi deli morajo biti trajni in zanesljivi, saj je orožje, ki je izdelano iz lesa z lastnimi rokami, resnično poganjano.

Varnost

Ne pozabite, da samostrel ni igrača. Preden izdelate orožje iz lesa, morate v celoti razumeti odgovornost za njegovo uporabo. Poleg tega ne bi škodilo pridobitvi dovoljenja za shranjevanje in uporabo take naprave.

Zdaj razumem, kako narediti orožje iz lesa. Preprosto je. Skoraj tako lahko, na primer, kako narediti leseno posteljo ali drug predmet, ker je glavna stvar želja.

Crafts iz kroglic iz niti - lepa in cenovno dostopnaZaključni element - šiv "zadnja igla"Kako narediti ameriški lok?Potonika iz kroglic: fotografija, shema tkanja, mojstrski tečaj za začetnikeRokavice z vojaškimi čepiKompleti za križno šivanje "Ryolis": značilnosti, prednosti, noviceKako šivati ​​povodnega konja: vzorci, navodila po korakih, videoKako plesti nogavice: korak za korakom navodila za začetnike